Mijn eerste Blog – Hoera !

Gegroet, beste NotP-fans,
Op verzoek van enkele collega’s en met hun hulp (bedankt Bart) schrijf ik dus nu m’n allereerste berichtje in wat hopelijk een lange blog gaat worden.
Het is mijn oprechte bedoeling om jullie langs deze weg op de hoogte te houden van hoe het loopt met de voorbereidingen (en wellicht tijdens de tour en ook nadien) met alles waarmee ik ten behoeve van de NotP bezig ben : heel kort samengevat is dat vooral wat op en boven het podium gebeurt.
Dus ik luister naar heel veel muziek, ik zoek zaken op op bijvoorbeeld YouTube of iTunes (alwaar ik ook regelmatig koop), en ben in contact met de agenten en managers van artiesten. Daarnaast werk ik ook nauw samen met Geert Vanhout, die al vele jaren (meer dan 10) verantwoordelijk is voor hoe de show eruit ziet. Die job werd vroeger ‘light-designer’ genoemd, maar is intussen veelomvattender geworden, zeker nu we sedert een jaar of 3 ook grootbeeldprojectie gebruiken. De uitdaging voor de editie 2007 is om voor het eerst met video te werken – de afgelopen jaren waren het een soort van dia-beelden, die op grote rollen gemonteerd waren, en die dus wel konden bewegen/verschuiven, maar video is dus nog heel andere koek. Het wordt dus nog langer op voorhand nadenken welke muziek we gaan spelen, en waar in de show, want we willen graag dat de show ook visueel coherent is, en dus verplaats je een nummer uit het einde van de show niet zomaar naar het begin van de show, want dan moet je de bijhorende beelden mee verplaatsen, en wie weet is de show zo opgebouwd dat we pas nà enkele nummers de video voor het eerst gaan gebruiken … Enfin, de voorbereidingen worden steeds langer, en de kosten steeds hoger.
Ook wil ik met jullie delen hoe het loopt met de programmering in NL en Antwerpen : ik weet het, we staan flink achter ten opzichte van Duitsland, waar de affiche al helemaal klaar is en gecommuniceerd, maar wees er aub van overtuigd dat we geen spelletjes met jullie, ons publiek (willen) spelen.
De stand van zaken is dat de Duitse billing helemaal rond is, met Pür (een equivalent van Clouseau in Duitsland), I Muvrini (de Corsicanen die we 2 jaar geleden op tour hadden in Frankrijk en Charleroi), Soulsister (zo kunnen ze alvast opwarmen voor de show van 1 maart 2008 in het Sportpaleis), Paul Carrack (een van de voormalige zangers van Mike & the Mechanics, die ook solo mooie hits heeft geschreven, en een buitengewone zanger is, van de klasse van John Miles, Joe Cocker, Paul Michiels en bijvoorbeeld Chris Thompson), en Roby Lakatos, die de viool dit jaar in de picture zal stellen.
In Nederland is uiteraard ook Roby Lakatos van de partij, en hebben we ook Donna Summer al aangekondigd. Wie Donna in 2005 in Antwerpen heeft gezien en gehoord weet nu al dat het een feest gaat worden, daar in Nederland.
Het goede nieuws in NL dat we heel binnenkort een extra act, zowaar van Nederlandse bodem, gaan aankondigen. Ik kende de groep niet (dus ze betekenen in België (nog) niet veel), maar de muziek is heel leuk, en zelf redelijk stevig, met veel gitaren, wat een prettige afwisseling is met de muziek van Donna.
Voor Antwerpen gaat het allemaal wat moeilijker, alhoewel er gisterenavond eindelijk toch wat positief nieuws in m’n mailbox zat. Het betreft een vrouwelijke, actuele artieste, die ik eerdaags live aan het werk ga zien. Tot nu toe hebben we voor Antwerpen vooral veel ‘nee, bedankt’ als reactie gekregen, van o.a. Jeff Lynn (bezieler van ELO), maar ook van Seal, en soms komt er helemaal geen reactie, en stelt de agent zelf voor om aan een andere artiest te gaan denken.
Zopas is Philippe Le Clef hier buitengestapt, en hebben we nog eens overlopen hoe het zit met de toestemmingen voor de 2e DVD : we hebben een akkoord van Tony Henry, Chris de Burgh, Ike Turner en Tears For Fears, en het ziet er goed uit voor Donna Summer en Seal (maar het is nog niet zeker). Er liggen ook vragen bij Manfred Mann, OMD, Alan Parsons en Mike Oldfield, en we sturen volgende week nog wat reminders uit.
Voilà, nu weer aan het werk.

Advertenties

3 Responses to “Mijn eerste Blog – Hoera !”


 1. 1 Bernard 13 juni 2007 om 7:33 am

  Dag Jan,

  proficiat met jouw eerste blog; zo krijgen de fans en supporters die naar de concerten van 2007 toeleven, een blik achter de schermen. Je maakt ons wel nieuwsgierig wie van de uiteindelijke line-up zal deel uitmaken!

  In ieder geval ben ik overtuigd dat de najaarsconcerten opnieuw sfeervol en vol kwaliteit zullen zijn.

  Muzikale groeten,

  Bernard

 2. 2 DV uit B 14 juni 2007 om 4:51 pm

  Jeff Lynn, dat zou nu eens de max geweest zijn zie…
  Als je nog tips nodig hebt:

  Roger Waters of David Gilmour van Pink Floyd
  Peter Gabriël
  Steven Tyler van Aerosmith
  Axl Rose van Guns’n’Roses (enfin, die is niet echt betrouwbaar vrees ik)
  Jethro Tull
  Mike Oldfield in Belgie…
  Paul McCartney
  Manic Street Preachers
  AC/DC
  Michael Jackson 🙂
  Simon LeBon van Duran Duran
  The Eagles
  Lionel Richie
  Robert Plant van Led Zeppelin
  The Who
  Deep Purple
  Lynyrd Skynyrd
  Neil Young
  Bowie

  En ga zo maar door……
  succes
  DV/B

 3. 3 Jerome 29 juli 2007 om 3:38 pm

  Beste Jan,

  hoe gaat het met de vooruitgang van de dvd. Beginnen de artiesten te reageren op jullie vraag om hun muziek op de dvd te kunnen plaatsen? Wat ook mooi zou zijn op de dvd is dat vioolstukje van Saint-Saens dat David Garrett op de tournee bracht.

  mvg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,623 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: