Waarom duurt het zo lang ?

Bernard, die gerust het predikaat ‘fan’ kan dragen, en die mij regelmatig rechtstreeks mailt, stelde de vraag waarom we zo laat bezig zijn met het zoeken naar geschikte artiesten voor NotP (in Antwerpen). Het antwoord is simpel : we zijn al sedert begin dit jaar bezig, én we zijn kieskeurig. De show van afgelopen jaar, met o.a. Texas, Tony Henry en Tears For Fears is zeer goed bevallen, en is zelfs door de pers bewierookt. Dat doet ons nadenken over het waarom : voor het eerst sedert lang heeft geen van de stemmen ons teleurgesteld – dat was bijvoorbeeld het jaar voordien met Ace of Base en in mindere mate ook met Roger Daltrey wél het geval, en nog eerder met bijvoorbeeld Bobby Kimball, zanger bij Toto in 2003), én de acts waren gemiddeld wat jonger. Dus proberen we de juiste lessen te trekken, en gaan op zoek naar artiesten waarvan ons trouwe publiek zegt : dat ziet er weer goed uit, en waarvan het publiek dat NotP wel kent maar (al enkele jaren) niet (meer) komt denkt : tiens, dat is wél een interessante affiche : misschien moet ik dit jaar toch eens (opnieuw) naar NotP. Want er zijn volgens mij een pak muziekliefhebbers die ons al enkele jaren ‘links’ laten liggen, maar die zich voorheen wel geamuseerd hebben op onze shows. Ze hebben dan naar hun gevoel één of meerdere edities meegemaakt die hen minder zijn bevallen en uiteindelijk weggebleven. Er is intussen ook zoveel meer aanbod, en voor een stukje zijn we er mee debet aan : Clouseau in het Sportpaleis, de shows van Natalia meets (En Vogue én Shaggy – in januari 2008) en alle andere shows hier en elders (Joe Cocker, Maroon 5, en er staan nog leuke opties in het verschiet, … enz) : het moet allemaal uit dezelfde portemonees komen …
Dus zo mocht ik deze week ook nog een NEE lezen van de manager van Brian May/Queen, die ik via Laurie Wisefield, onze vaste gitarist, had geschreven. Het hoopgevende is dat de manager niet uitsluit dat het in de toekomst wél eens zou kunnen lukken.
Soms word ik ook een beetje moedeloos van de voorstellen die zo in het wilde weg op ons forum gelanceerd worden : vaak doen de schrijvers de moeite niet om eens snel na te kijken indien de artiest/groep in kwestie niet al zelf op tour is in die periode. Dat is bijvoorbeeld het geval met Mika, die 2e helft November in de UK tourt : dan gaat zo’n artiest niet 4 weekends lang in Antwerpen komen ‘kamperen’ …
Enfin, intussen blijven we naarstig zoeken, onderzoeken, luisteren, mailen enz. Ik zou graag meer details met jullie delen, maar dat is niet altijd mogelijk. Grappig was de spontane en enthousiaste reactie die ik deze namiddag kreeg op een wat wilde mail naar een zeer getalenteerde klassieke musicus, die meteen enthousiast reageerde op de vraag : zie je jezelf optreden op NotP ? Wordt vervolgd : het zou voor beide partijen een leuke stunt zijn.
Voilà : ik moet opletten dat dit niet een blog met alleen maar NEE wordt, want we willen allemaal graag goed nieuws lezen. Dat is er ook, en zit klaar in de pen van onze web-redactie.
Tot snel,
Jan

Advertenties

10 Responses to “Waarom duurt het zo lang ?”


 1. 1 Laura 14 juni 2007 om 6:05 pm

  Ik zit regelmatig op de site om te kijken wat het programma gaat worden voor dit jaar, het wordt ons 9e jaar en ben zeer benieuwd inderdaad wat voor verrassends we dit jaar krijgen na vorig jaar. De kunst is om afgelopen jaar te evenaren of zelfs te overtreffen, lastig en het blijft een kwestie van smaak natuurlijk. Eind jaren 80, 90 doet het goed, dat is gebleken. Erg leuk vind ik het om te lezen hoe het verder allemaal in zijn werk gaat, zal dus zeker bij de belgische site langsgaan (ben nederlander) om daar het laatste nieuws te volgen. Succes met de verdere voorbereidingen en we wachten af.

 2. 2 Vicky De Smedt 14 juni 2007 om 8:14 pm

  Dag Jan,

  leuk dat je het bloggen hebt ontdekt. Misschien is dit niet de beste plaats voor een voorstel, maar hebben jullie al eens aan Seal gedacht. Geweldige stem en ik zie hem zo voor mij staan met Il Novecento bijv. Kiss From A Rose, Love’s Divine, etc.

 3. 3 Jerome 15 juni 2007 om 5:12 am

  Beste Vicky,

  ik denk dat Jan dit bedoelt met wilde speculaties van bezoekers. In de vorige blog van Jan staat duidelijk dat Seal niet komt dit jaar. Dubbele posts zijn daarmee te vermijden door eens een vorige post te lezen.
  Door de posts van Jan, zijn we meer dan ooit op de hoogte en zijn we meer betrokken in de programmatie (zo voel ik het toch aan) dan voorheen. wat ik ten zeerste toejuig.
  Zorg dan ook dat Jan niet het gevoel krijgt dat zijn posts zinloos zijn gezien ze toch niet gelezen worden.

  Beste Jan,

  mogen we uit je laatste paragraaf afleiden dat een eerste naam (of eventueel zelfs ook een tweede naam) in het verschiet liggen?
  Waarom staat Roby Lakatos niet in België op de affiche. Tot nu was de klassieke artiest in alle landen dezelfde. Is dat dit jaar niet het geval?

  Tot binnenkort (het is slechts 4 maanden meer) op de proms 🙂
  Jerome

  P.S. Vicky, een optreden van Seal één van de komende jaren is niet geheel uitgesloten. Zijn mogelijke registratie voor de dvd wil toch wel zeggen dat hij heeft genoten van zijn promspassage in nederland en dat hij die registratie de moeite waard vindt. Dus wie weet volgend jaar?

 4. 4 Werner 15 juni 2007 om 8:15 am

  Jan,

  Heb je Katerine Jenkins al aangeschreven. Voor zover ik weet is ze gans de periode van de proms in Antwerpen nog vrij. Haar tour start in Engeland ergens half November.
  Ik kan Ann Van Den Broeck ook eens polsen (Belle – musical op de proms). Als special guest bijvoorbeeld.
  Laat maar iets weten.

 5. 5 Dirk Faes 15 juni 2007 om 8:35 am

  Hey Jan,

  Na de, voor mij, fantastische editie van vorig jaar kan ik me voorstellen dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is om die of die artiest te pakken te krijgen, die dan nog goed in de markt ligt ook en die vrij is.
  Ik ga redelijk veel naar concerten en af en toe denk ik zo van, die artiest zou het goed doen op de Proms, en vooral, die zou het grote publike wel aanspreken. Vorige week nog ben ik naar Dolores O’Riordan gaan kijken, de frontvrouw van The Cranberries die momenteel solo tourt en in haar show afwisselt tussen nummers van haar solo album en Cranberries hits zoals Zombie, Linger, Ode To My Family, enz. Fantastisch concert, één van de beste van de laatste jaren.
  In Nederland staat Donna Summer reeds op de affiche. Jammer genoeg hebben we die in Antwerpen reeds gehad 🙂
  De Amerikaanse ladies-rockband Heart met hits als Crazy On You, Barracuda en Magic Man zou ook prachtig zijn en eens iets nieuws en een ander genre maar toch een populair genre. (en hun tournee stopt in september 🙂 )
  Er zijn nog zoveel toffe artiesten, maar jullie hebben er al zoveel goede gehad ook en zoals je zelf zegt, ze moeten dan nog vrij zijn en willen ook. Maar ik ben zeker dat jullie weer de goede keus zullen maken en ik hoop er weer enkele malen te kunnen bij zijn dit jaar.

  Groetjes, Dirk

 6. 6 Chris 15 juni 2007 om 11:52 am

  Mika tourt in de UK ! Jammer voor ons !
  kan hij toch niet een paar dagen als verrassingsgaste naar Antwerpen komen ?
  Nee, ik stop daarmee ! 😉

  Geweldig voorstel van Dirk : Dolores O’Riordan (voorlopig tourt ze niet in Oktober en November…).

  En nog een ander voorstel : The Pet Shop Boys. Ze touren enkel tot in september. Bovendien hebben ze al in het verleden opgetreden met een groot orkest zoals Il Novecento…

 7. 7 Werner 15 juni 2007 om 2:50 pm

  Jan,

  Nog een optie: Josh Groban.

  Toert wel al van februari en eindigt op 17.10.06 in Australie. Voor zover ik kan nagaan is hij nog nergens geboekt tijdens de proms periode in Antwerpen.
  Zijn optreden in de “botanique” was subliem. (Is 3 x terug gekomen, concert van 02.30 h). Nog niet zo gekend hier, echter superster in de USA.

  Werner

 8. 8 Sofie 16 juni 2007 om 11:01 am

  Hallo

  Wat ook wel eens leuk zou zijn als klassiek intermezzo, ware de muziek uit Pirates of the Caribbean, door Il Novecento… dat zou nogal vonken geven..

  En qua artiesten, waarom niet nog eens Lara Fabian in Antwerpen? (Die deed enkel mee in Frankrijk) of Michael Bublé, Maroon 5,…

  X

 9. 9 Melissa 18 juni 2007 om 5:03 pm

  Hey Jan,
  it´s time to celebrate a big, big paaaartyyy:

  Al MacKay and/or ((Philip Bailey))
  from EARTH WIND & FIRE EXP. (http://www.almckay.com/music.html)
  Fantasy / Boogie Wonderland / Let´s groove / September /Easy lover (Duett with John Miles)
  Lyon & Partners Evenementen
  Industrieweg 10a
  6562 AR GROESBEEK
  024 – 397 5174 of 020 – 636 1111

  Robert Bell („Kool“) plus X
  from KOOL & THE GANG (http://www.koolandthegang.com)
  Ladies night / Joanna / Too hot / Fresh / Celebration
  Washington DC, Maryland, and Virginia Metro Areas
  Contact: Mark Sonder, CSEP, Chief Entertainment Officer
  2479 Freezeland Road
  Linden, VA 22642, USA
  Tel: 540-636-1640
  Fax: 540-636-1339
  CEO@MarkSonderProductions.com

  EU POWER
  HADDAWAY/ CULTURE BEAT / SNAP
  What is love / Mr. Vain / The power / Rhythm is a dancer
  Lyon & Partners Evenementen
  Industrieweg 10a
  6562 AR GROESBEEK
  024 – 397 5174 of 020 – 636 1111

  80s POWER
  Holly Johnson
  from FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD
  The power of love / Relax / Two Tribes (Orchester Maxi)/ Americanos
  getdown@thepleasuredome.demon.co.uk

  Sophie Ellis Bextor `fresh and groovy´
  Tunde from Lighthouse Family `they will love it´
  Hall & Oates

 10. 10 George 26 juni 2007 om 11:21 am

  Beste Jan,

  Doe zo voort zoals jullie nu al jaren bezig zijn!
  Mijn droom voor de Proms kan in iedergeval niet meer uitkomen. De ideale gast was en zou geweest zijn BARRY WHITE!! Sfeer en ambiance verzekerd doch veel te vroeg overleden.
  Wacht in spanning de namen van de artiesten af (kaarten zijn reeds besteld van vorig jaar!!!)
  G.
  PS een MUST voor elke Proms J. Miles : MUSIC (het promslied bij uitstek).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy

Klik hier om te reserveren

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,411 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: