Het echte werk kan nù beginnen

Vrienden,
met de bekendmaking van Chic – het was een verduiveld moeilijke onderhandeling – zijn we eindelijk rond met de programmering voor Antwerpen (NL en D waren al langer rond), en dus nu kan ik beginnen met het in elkaar steken van de show. Het is een onveranderlijke zaak dat ik eerst alle artiesten, en bij voorkeur ook hun songs moet kennen (en soms/meestal moeten daarover sluitende afspraken gemaakt worden) om een eerste volgorde te kunnen maken. Vorige vrijdag heb ik dat samen met Geert Vanhout, onze lichtontwerper, gedaan, en daarna hebben nog enkele ogen daar eens kritisch naar gekeken (waaronder die van collega Jan :-), en zo zitten we morgen maandag alweer samen om te verbeteren en meer in detail te gaan. Carl komt morgenvoormiddag ook langs, en we gaan al enkel presentatie-ideeën lanceren en uitwerken.
Daarnaast zijn ook de mensen die zich met de visuele kant van de zaak bezighouden flink aan het werk : voor enkele stukken muziek, waaronder Romeo & Juliet van Prokovief, en Schindlers List van John Williams (voor Lokatos) is het beeldmateriaal al klaar, en voor vele andere stukken neemt e.e.a. vastere vorm.
Verwacht je dit jaar aan een super-cinema-ervaring : het scherm, waarop we voor het eerst video gaan projecteren, meet in A’pen niet minder dan 35 meter bij 11 meter !
Intussen is een redactie-team bezig met het contacteren van de artiesten om met elk van hen een gesprekje te plaatsten in een krantenbijlage van midden september in Het Laatste Nieuws.
Vanaf morgen lopen de eerste trailers op Radio Donna. Vanaf woensdag in principe ook de trailers op één. En op de 13e september hebben we onze persconferentie, en dan maken we dus die extra verrassing bekend ! De artiest in kwestie zal trouwens ook aanwezig zijn, net als Robert, Carl en Roby Lakatos.
We zijn nu écht vertrokken !!!!
Jan

Advertenties

11 Responses to “Het echte werk kan nù beginnen”


 1. 1 Timo 2 september 2007 om 10:16 pm

  Het moet gekkenwerk zijn om zo’n show op zo’n korte tijd in elkaar te kunnen steken. Respect daarvoor.
  Het redactie-team van het Laatste Nieuws heeft mij ook een mailtje gestuurd met de vraag om in woorden te zetten waarom ik zo’n promsfan ben en waarom iedereen NOTP wel eens moet meemaken… Ik ben benieuwd naar de bijlage. Al een idee wanneer deze verschijnt?

 2. 2 Dirk Faes 3 september 2007 om 6:26 am

  Ik kan me voorstellen dat het vanaf nu nog drukker wordt dan voordien, of kan dat misschien niet meer? 🙂 Volgens mij geen taak voor stressgevoelige mensen om de juiste nummers en arrangementen te kiezen, de artiesten te overtuigen van bepaalde keuzes enz
  Maar … we zijn nog nooit teleurgesteld geweest, ook nu niet met de keuze van de artiesten, dus ik ben ervan overtuigd dat alles in orde komt.
  Ik kijk er naar uit 😉

  Dirk

 3. 3 Gert De Schepper 3 september 2007 om 10:59 am

  Jan,

  Veel geluk met de voorbereiding van weeral een schitterende show en al de andere evenementen in het sportpaleis want die zijn er natuurlijk ook nog…

  Tot in één van de gangen van het sportpaleis…

  Groeten,

  Gert De Schepper

 4. 4 Bas 3 september 2007 om 2:53 pm

  Die “verrassingsartiest”is dat ook het geval in Rotterdam of enkel in Antwerpen, beetje vreemd want dan hebben ze daar 7 acts en in Rotterdam maar 6

 5. 5 gwen 3 september 2007 om 8:07 pm

  eidelijk is het allemaal compleet al de artisten die van de jaar komen naar notp kwens jullie veel geluk met alles nog
  we kijken er ook naar uit iedre jaar is het mooi en spanned nu zal dat weer zo zijn kan me ook voorstellen dat er nu veel werk is de repetie vande artisten zien dat alles goed verloop juist he maar we hebben al er vertrouwen in hoor en ook terug een verassing gast op notp dat zal ook leuk zijn we zien wel wie dit jaar zal zijn en de reclame spot voor de radios zijn ook klaar en de video voor tv1 spot ook veel mensen van notp zullen de show zeer goed weer in elkaar steken
  veel muzikale grtjs
  Gwen

 6. 6 Jerome 3 september 2007 om 9:15 pm

  Veel werk voor de boeg. Zijn alle nummers van de popartiesten bij jullie nu al bekend of kunnen daar nog wijzigingen doorgevoerd worden?
  Een supercinema? Jammer dat er in het sportpaleis nog geen surround geluidssysteem mogelijk is. Heb je pas echt het gevoel er middenin te zitten :-).
  Wanneer hoop je eigenlijk de show af te hebben (mits de nodige veranderingen nog die de artiesten zelf willen doorvoeren). Laat ons zeggen het script. Heb je daarvoor een deadline vastgesteld?
  Ook ik werd gecontacteerd het één en het ander over de proms te schrijven naar mijn beleving. Kheb mn hartje laten spreken :-).
  Alvast ook van mijnentwege veel werkgenot.

  Jerome

  P.S. Is het nu echt ernst in de kantoren van PSE Belgium of is er nog plaats voor wat spielerei?

 7. 7 Bernard 3 september 2007 om 9:23 pm

  Ik kan mij niet inbeelden dat er in de kantoren van PSE geen plaats zou zijn voor spielerei.

 8. 8 janvereecke 4 september 2007 om 8:55 pm

  Aan Bas : die verrassing is enkel voor Antwerpen voorzien. Het is een buitenkansje, dat weinig ‘zin’ heeft in Nederland – het is nog al lokaal gebonden … alhoewel muziek uiteraard een universele taal is.

  Aan Jerome : ik heb m’n persoonlijke keuze voor de meeste artiesten wel in m’n hoofd, maar worstel bijvoorbeeld op dit moment nog met het slotnummer, en met een nummer/medley voor OMD. De rest is zo goed als duidelijk, klaar en afgesproken. De volgorde begint steeds duidelijkere vorm te krijgen. Ik zit bijvoorbeeld zaterdag in Genève samen met Nile Rodgers, en dat is uiteraard heel belangrijk. We willen de diverse artiesten nog meer dan voorheen doorheen het hele programma aan bod laten komen, en daarvoor is wel wat medewerking en begrip vereist. Maar het heeft geen zin een deadline op te leggen : de artiesten moeten meewillen (maar dat zit wel snor dit jaar denk ik), en wanneer de programmatie van het licht en de video bezig zijn, dan wordt ik door hen zachtjes gedwongen bepaalde zaken alvast voor de eerste show vast te leggen. We beseffen allemaal dat we moeten ingrijpen als iets niet werkt, maar het moet ook mogelijk zijn om die show voor de eerste keer goed voor te bereiden, en dat kan niet als je steeds maar zaken verandert.

  Aan Jerome & Bernard : we tappen nog heel wat lol ten kantore van PSE : dat hebben we altijd al gedaan, en dat blijven we doen, vaak ook om de verborgen spanning af te reageren …

  Bedankt voor jullie medeleven 🙂

  Jan

 9. 9 Patrick 5 september 2007 om 8:18 am

  Nog 1 week dus voor de extra verrassing. Zal ondertussen eens gaan kijken op de site van Peter Gabriel…. 😉

 10. 10 Hans 10 september 2007 om 11:15 am

  @ Jan

  ik las dat er gebruik gemaakt wordt van een doek van 33×1 meter,is het op dezelfde wijze als vorig jaar,want dat was adembenemend

  Grtz Hans

 11. 11 Bernard 28 september 2007 om 4:16 pm

  De première is vandaag over drie weken.

  Zoals Jan over de voorbereiding schrijft en met wat wij lezen in de HLN bijlage, lijkt alles al eigenlijk in kannen en kruiken, op technisch (klank, licht), programmatorisch en organisatorisch vlak; alleen in de laatste week zal er nog wat moeten worden gerepeteerd door de artiesten, met het orkest en het koor.

  Of mogen wij het dan toch niet met zulk een naiviteit bekijken?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: