Eén show doet verlangen naar meer

Samen met Het Laatste Nieuws wordt vandaag de speciale Night of the Proms-bijlage verspreid. In de bijlage komen Sofie, Jeroen en Bernard, drie bezoekers van Night of the Proms, aan het woord. Omdat in de eivolle bijlage geen plaats meer was voor de reactie van Timothy Van Cleven publiceren we graag het stukje op onze blog.

Timothy Van Cleven is een tamelijk recente fan. Hij bezocht het eerst naar Night of the Proms toen hij zeventien was, in het jaar 2002. “De jaren ervoor hoorde ik telkens dat de Proms een schitterend spektakel was. Dat wilde ik een keertje met mijn eigen ogen zien. Ik was meteen verkocht. De Simple Minds traden op en ik kende hun muziek toen nog niet goed, maar ik vond hun optreden machtig. Ik was enorm onder de indruk van de reacties van het publiek: tijdens de klassieke uitvoering van ‘O Fortuna’ uit Carmina Burana werd iedereen muisstil, terwijl een paar seconden later de hele zaal stond te springen op ‘I’m So Excited’ van The Pointer Sisters”, vertelt Timothy.

Die eerste show deed meteen verlangen naar meer. Timothy telde af naar de editie van 2003. Hij overtuigde vrienden om mee te gaan en het werd opnieuw een feest. Timothy: “Het gevoel van zo’n show is gewoon onbeschrijfelijk. Ze maken er de laatste jaren ook een echt visueel spektakel van. Elk jaar opnieuw beleef ik een avond vol ambiance, vreugde, ontroering en ontlading. Na afloop heb ik telkens weer spijt dat het weeral zo snel voorbij is, maar de mooie herinnering, die blijft!”

Timothy wil iedereen die nog nooit naar Night of the Proms is geweest, overtuigen om het toch een keertje te proberen. “Het eerste jaar ben ik met drie vrienden geweest, maar de groep is steeds groter geworden. Ondertussen organiseer ik zelf de busreis en trekken we met een volle bus enthousiaste mensen richting Sportpaleis. Ik zou zeggen: gewoon doen, de kans is zeer groot dat je volgend jaar teruggaat!”

Advertenties

11 Responses to “Eén show doet verlangen naar meer”


 1. 1 Timo 21 september 2007 om 4:54 pm

  écht écht jammer dat jullie het niet meer konden opnemen in de bijlage… Ik vond het super dat mijn stukje zou gepubliceerd worden. Maar ik ben wel blij dat jullie mijn stukje hier nog plaatsen, ondankt dit natuurlijk niet zoveel lezers zal bereiken…

  Anyway, i’ll meet you all @ Night of the Proms op 27/10!

 2. 2 Jochentje 21 september 2007 om 6:17 pm

  Timo,ik vind je nog altijd heel tof, ook al sta je niet in de krant.
  Misschien moet je iets spectaculairs doen ofzo (met een dubbeldekker naar de proms), dan kom je echt in de krant, of als je een walrus zou redden aan de blankenbergse kust zou je ook wel in de krant komen.Als je 50 jaar getrouwd zijt dan kom je ook in de krant
  conclusie: ooit ga je wel in de krant staan, het is nu wel een mooi begin, veel succes en tot op de proms

 3. 3 gwen 21 september 2007 om 6:45 pm

  jA IK KOM NAAR NOTP SINDS 2002 SINDS DIEN VIND HET ZEER LEUK AL VANAF HET BEGIN IK KOM KWEET NOG GOED DAT IK ZENUWACHTIG WAS VOOR DE EERSTE ELKE JAAR HEEFT DE PROMS MIJ EEN ZEER GOED GEVOEL IK HEB NOG NOOIT TELEURSTELLING GEWETEN IK KWAM ALTIJD ZEER GOED GEZIND NAAR HUIS ALS IK NAAR DE PROMS ZIJN GEWEEST VOOR WIE DE EERSTE KEER ZAL ZIJN KAN U VERZEKEREN JE ZAL IEDRE JAAR WILLEN KOMEN DE PROMS HEEFT MIJ BETOVERD AL DE ARTISTEN DIE AL GEWEEST ZIJN HEBBEN DAT ZEER GOED GEDAAN EEN PAAR NAMEN POINTER SISTER TEXAS JAMES BROWN ACE OF BASE
  DONNA SUMMER EN VOORT RODGER NILLE VAN CHIC ZIE HET HELEMAAL ZITTEN OM DE HITS DE VERTOLKEN WIJ ZIEN HET NATUURLIJK OOK ZITTEN KZIJN BLIJ WANT HET IS BIJNA ZOVER
  VEEL MUZIKALE GRTJS VAN ALTIJD EEN TEVRENDEN PROMS FAN GWEN

 4. 4 Timo 21 september 2007 om 7:25 pm

  Gwen,

  is het aub mogelijk om in uw reacties de gebruikelijke leestekens te gebruiken aub?
  EN AUB GEEN HOOFDLETTERS GEBRUIKEN, WANT DAT KOMT ENORM SCHREEUWERIG OVER!

  Zo wordt het voor alle lezers wat aangenamer 😉

  Mijn dank is groot.

 5. 5 Jerome 22 september 2007 om 6:58 pm

  Beste Timo,

  uiteindelijk is het niet belangrijk of je stukje wordt gepubliceerd of niet. Het is natuurlijk wel een superleuke herinnering. Het belangrijkste is echter dat je blijft genieten van die wonderlijke concerten die de proms zijn. En zoals je op deze blog kunt lezen kun je die liefde wel degelijk uitdragen. Ook al is het niet op krantenpapier.
  Dus geniet van die proms en misschien plaatsen de organisatoren je tekstje wel in het programmaboekje van dit jaar om het goed te maken.

  greetz

 6. 6 Kurt 22 september 2007 om 7:09 pm

  Vandaag stond ik in Het Laatste Nieuws, met een mega grote foto !

  Weliswaar niet ivm de Proms 😦

  Dus Timo, er zijn ook andere manieren hé ! 😉

 7. 7 Timo 23 september 2007 om 2:28 am

  Hmmm, in het programmaboekje…
  Dàt zou pas leuk en origineel zijn! 🙂

  Hou jullie vooral niet in… 😉

 8. 8 GeGo 23 september 2007 om 12:53 pm

  Zelf ben ik al 2x op NOTP geweest. Het is een geweldig evenement, alleen laat de security soms een beetje te wensen over. Zo ben ik de laatste keer belaagd geweest door een dronkaard die een GLAZEN flesje drank voor mij op de grond aan diggelen smeet. Van enige provocatie van mijn kant was absoluut geen sprake. Desondanks duurde het nog een halfuur vooraleer de security van NOTP hem van het toneel verwijderd had…

 9. 9 Dirk Faes 23 september 2007 om 5:09 pm

  Zoals reeds eerder gezegd zijn de Proms verslavend. Er bestaat toch geen gezondere en betere drug dan het samen zijn van duizenden entousiaste muziekliefhebbers die genieten en plezier maken?
  Voor mij hebben de Proms iets magisch. Van het moment dat je de zaal binnen komt wordt je overladen met de sfeer. Voor mij is het als voor een kind dat naar de Efteling gaat en zich in sprookjesland waant 🙂
  Voor ons is het ook de ideale gelegenheid om in een leuke omgeving met familie en vrienden samen te komen. Voor de één of andere reden lukt ons dat op de Proms wel wat in loop van het jaar soms onmogelijk blijkt.
  DUS, tot op de Proms allemaal 😉

 10. 10 Michel Delrue 3 oktober 2007 om 11:19 pm

  Zelf ben ik ook Promverslaafd! Heb al meermaals willen afkicken, maar steedqs herval ik terug 😉
  Ik ga al vanaf het EERSTE Night Of The Proms concert in het sportpaleis!
  Ik was toen 12j en ik moest en zou daar naar toe moeten door mijn moeder. Ik zag dat toen niet zitten, diene klasieken brol was niks voormij zei ik toen. Maar toen ik dan was geweest, kon ik niet meer wachten om terug te gaan.
  Ik ben nu 35j en heb nog geen enkel jaar van de Proms gemist! Heb al veel mensen meegenomen en zijn door mij even verslaafd geraakt. Heb de proms zien groeien tot wat het nu is. Had nooit gedacht dat het zo zou uitgroeien en nog zou bestaan. En dat allemaal van 2 studenten die toen (Jan & Jan) een feestje wouden bouwen! Ieder jaar kijk ik er weer naar uit hoe het zal zijn, wie er komt maakt niet uit, alleen de sfeer al is enorm!
  Zou hier nog uren kunnen doorgaan met wat ik al allemaal heb meegemaakt in die 23j. Maar weet gewoon niet waar te beginnen, het is teveel.
  Ik ga zelf terug op 27 oktober en we zullen er weer een ongeloofelijk feest van maken.

  Tot op de Proms.

 11. 11 Bernard 4 oktober 2007 om 3:46 pm

  Dikke proficiat aan Michel; ik ben stikjaloers dat hij alle edities heeft kunnen meemaken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy

Klik hier om te reserveren

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,249 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: