Nederland is ook voorbij. Nu is Duitsland aan de beurt.

Gisteren hebben we afscheid genomen van Donna Summer, Kid Creole & z’n Coconuts, Di-rect, en Macy Gray.  Macy zal straks in NY aankomen, Donna vliegt er morgen terug naartoe, en Kid Creole en z’n dames verspreiden zich weer over Denemarken en London.  De jongens van Di-rect kunnen zich gaan voorbereiden op hun theatertour van volgend voorjaar, en ook Carl Huybrechts kan zich weer op de verbouwingen van z’n woning en de opvoeding van z’n jongste zoon concentreren.We richten onze muzikale blik oostwaarts, naar Duitsland.  Morgen bouwt de technische ploeg de ganse productie op in de Colourline Arena in Hamburg, alwaar we vrijdag- en zaterdagavond de aftrap geven van de 19-shows durende tour doorheen Duitsland.  Vrijdagnamiddag repeteren we eerst nog, want nagenoeg het gehele pop-gedeelte is dus nieuw : Pur (best te vergelijken met Clouseau), Paul Carrack (bekend als zanger van Mike & The Mechanics), I Muvrini (een mannelijke versie van Laïs uit Corsica) en onze eigenste Soulsister zijn er onze gasten.  Je merkt het : een flinke anti-dosis t.o.v. de vele vrouwen die we in A’pen en Nederland te gast hadden !De 11 shows in Nederland, voor het eerste sedert lang niet alleen in Rotterdam, zijn vlekkeloos verlopen.  Het enige vermeldenswaardige incident is het feit dat Donna gisteren door aanhoudende rugpijn gedwongen werd MacArthur Park uit haar set te schrappen.  We zitten binnenkort aan tafel met onze commerciële partners (Opel, Sligro, …) om over de toekomst te praten.In Duitsland beginnen we aan onze 14e jaargang met de wetenschap dat het contract met hoofdsponsor Nokia nog eens met 3 jaar verlengd is !Zaterdag lees je hier over hoe de start in Hamburg is verlopen.Jan 

Advertenties

4 Responses to “Nederland is ook voorbij. Nu is Duitsland aan de beurt.”


 1. 1 Bernard 28 november 2007 om 5:21 pm

  De show is Rotterdam was goed maar toch was Antwerpen nog beter!

  Succes in Duitsland; ik kijk uit naar 15/12 in Köln!

 2. 2 Jerome 28 november 2007 om 8:15 pm

  Beste Jan,

  heel veel succes met de proms in duitsland. Kan je nog iets meer zeggen wat de artiesten zelf van de proms vonden of zijn ze vooral blij dat ze ervan af zijn.
  Ik begin me ook af te vragen of je nu ook je dubbelganger aan het werk zet want ik kan me voorstellen dat de proms en clouseau in dezelfde periode (trouwens startend op de zelfde dag) en allebei in -jullie organisatie, combineren niet evident zal zijn.
  ook van harte bedankt om de blog te onderhouden. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd even gemakkelijk is om alles te combineren maar weet dat je initiatief zeker geapprecieerd wordt. De fans worden zo nog veel intenser betrokken bij het evenement. Bedankt.

  En ik hoop voor jou dat er daarna toch een kleine adempauze wacht, want ik denk dat heel het team die dan toch wel weer verdiend heeft.

  groeten

 3. 3 gwen 28 november 2007 om 10:47 pm

  idereen is weer naar huis de artisten zullen het weer moeten gewoon worden dat ze thuis zijn van zo lange proms concerten ze kunnen weer
  hun daagelijks ding doen zij moeten ook kuisen en strijken maar ze zullen aan de goeie proms denken die ze dit jaar hebben mogen doen en meegmaakt hebben en niet gauw vergeten
  all the best voor in duitsland
  muzikale grtjs
  Gwen

 4. 4 Bernard 17 december 2007 om 4:17 pm

  Ik was afgelopen zaterdag in Keulen en zag er een grotendeel goede show.

  Algemene commentaar: schitterende accoustiek in een moderne zaal met heel veel toffe faciliteiten; publiek dat stil is tijdens de klassieke stukken en respect betoont voor wie wil luisteren; niet in de zaal maar wel in alle gangen en drankplaatsen paft men nog verschrikkelijk hard.

  Wie I Muvrini reeds zag in Charleroi, weet dat hun goede muziek het publiek begeestert; de onbekende muziek knijpt je keel dicht en je wordt meegesleurd door de spontaneïteit; ik hoop dat ze naar Antwerpen komen. Iets totaal anders.

  Soulsieter speelde voleldige versie van “Broken”, “So long ago” en “The way to your heart”. Er mocht m.i. gerust nog een medley bij; een goede afsluiter van het 1e deel dat verder perfect verliep.

  In het begin van het 2e deel trad Paul Carrack op; wees gerust, jullie kennen zijn liedjes ook. Zijn performance is wat gezapig maar zijn zijn liedjes voldoen zeker aan de NOTP kwaliteitsnormen. Mag van mij ook naar Antwerpen komen.

  Mijn hoogtepunt in het 2e deel was het duet tussen I Muvrini en Paul Michiels waarbij Paul de rol van Sting nam in “Terra d’oru” of “Fields of gold”. De stemkwaliteiten van Paul M. bleken in dat lied nogmaals.

  De avond werd afgesloten door de Duitse groep Pur; ik vond het niet goed. Jan vergeleek de groep hier wat betreft populariteit met Clouseau. Dat zal wel zijn maar daar waar Koen Wauters aan zijn stem heeft gewerkt en zanglessen gevolgd, had de Duitse zanger geen mooie stem, moeite om de hoge tonen te halen, en ontbrak hij zeker het charisma dat Koen uitstraalt (en bij dat alles zeg ik dat ik ook geen bijzonder grote Clouseaufan ben). Kortom, ik vond Pur als hoofdact van NOTP onder alles; maar hun populariteit compenseerde dan toch ogenschijnlijk één en ander. Ik hoop alleen maar dat de populariteit niet in de plaats komt van minimum kwaliteitsnormen en de organisatie in dezelfde moeilijkheden terecht komt als in Frankrijk. Liever een volledig programma dat pas in de zomer wordt bekend gemaakt dan een inferieure “topact” die tien maanden voorheen wordt gepubliceerd!

  Beste groeten,


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: