Achter de schermen… Wie is wie? (4)

Een andere onmisbare schakel bij Night of the Proms, en alle andere evenementen in het Sportpaleis en de Lotto Arena, is de vaste technische crew. Dit team van 8 mensen staat het hele jaar door in voor de techniek in en rond het gebouw.

Van bij de opbouw van een evenement tot na het concert zijn er steeds enkele technici aanwezig. Zij kennen de gebouwen door en door, en weten in geval van technische vragen of mankementen wat te doen. Zeker wanneer een externe productie, zoals een wereldtournee van een bekende groep, het Sportpaleis of de Lotto Arena aandoet is hun expertise van zeer groot belang.

Al uren voor het concert is het team actief: drank- en ijsautomaten worden gevuld, de watervoorzieningen en de centrale verwarmingsinstallatie worden gecontroleerd, alles wat elektriciteit betreft wordt geregeld, de tribunes worden uitgebreid nagekeken, de schrijnwerker is druk in de weer, … Net voor het concert bedient een van hen de zaallichten in de regiecabine. Net voor de pauze, na de pauze en op het einde van de show bedienen ze opnieuw het licht. Tijdens de eerste helft van de show worden nog eens extra controles gedaan, bijvoorbeeld van het geluid overal in de zaal, het videocircuit in de foyers en het VIP-gebouw, en nog een heel aantal andere zaken. Meestal worden ze de hele dag al door vele crewleden aangesproken voor allerlei technische problemen of vragen. Ze zijn dus de hele dag in de weer om het evenement technisch in goede banen te leiden.

Ook wanneer er geen evenementen zijn is het team druk in de weer. Een groot en ouder gebouw als het Sportpaleis (dat dateert van 1933) vraagt dan ook continu onderhoud en renovatie. Sinds kort zijn daar nog eens het Hospitality Center en de Lotto Arena bijgekomen. Werk genoeg dus voor het team van Ronny, Sven, Luc, Willy, Deejee, Atja, Rudy en Tony.

Advertenties

1 Response to “Achter de schermen… Wie is wie? (4)”


  1. 1 Erik VR 23 december 2007 om 12:02 am

    Goed werk mannen! Het is technisch altijd super in orde bij Night of the Proms. Je denkt nooit aan deze mensen, en dat is eigenlijk goed: teken dat alles in orde is 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

  • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: