Enkele drukke weken voor de boeg !

Het is alweer even geleden, maar we hebben duidelijk niet stilgezeten !  Live is ook aangekondigd op de shows in Nederland – in alle eerlijkheid was de afspraak van bij de aanvang voor Antwerpen én Nederland gemaakt, maar we mochten de shows in Nederland pas aankondigen nadat ze hun eigen shows in Paradiso en hun deelname aan Beatstad bekend hadden gemaakt.

Minstens even leuk, en volgens mij op termijn nog spraakmakender, is de (tijdelijke) vervanging van ons Fine Fleur koor door het Harlem Gospel Choir.  Ik ben al vele maanden in contact met Anna, de manager van het HGC, en heb haar begin februari in New York ontmoet : dat heeft aan beide kanten veel reserves opgelost, en we zijn aan de onderhandelingen begonnen, die uiteindelijk nog relatief lang hebben geduurd.  We moesten immers ook de ‘zegen’ krijgen van de organisatoren van een bijna gelijktijdige tour in hoofdzakelijk Nederlandse theaters, want dat was een harde en begrijpelijke voorwaarde.  Maar dat is, dankzij hun Nederlandse agent, Peter Boone, erg vlot gelopen, en dus komen midden oktober 15 speciaal geselecteerde zangers uit NY naar ons land voor repetities en concerten, tot einde december.   Ze hebben ooit met André Rieu gewerkt, maar iedereen beseft dat er meer verschilpunten zijn dan gelijkenissen tussen een tour met André Rieu en Night of the Proms.  Jullie hebben ongetwijfeld gemerkt dat hun officiële naam op onze communicatie ‘Angels In Harlem Gospel Choir’ is : dit heeft alles met juridische zaken te maken, die verhinderen dat ze hun bekende naam ‘Harlem Gospel Choir’ zonder problemen ook overal in Europa kunnen gebruiken.  Jammer voor ons want de huidige naam klinkt iets minder bekend (alhoewel on publiek wel slim genoeg is om te weten wie we ge-engageerd hebben), maar het was voor ons geen voldoende reden om hen niet te contracteren.

Ik ben dus bijzonder in m’n nopjes met de affiche voor Antwerpen, Arnhem én Rotterdam, en sedert lang lopen ze ook nog eens gelijk : dat maakt het meer dan ooit de moeite om werk te maken van bijzondere samenwerkingen en duetten.  Ik heb al wat ideetjes, maar het zal wel wat diplomatie en overredingskracht vergen.  Voordeel is alvast dat Charlie van Simple Minds de groep Live al heel lang volgt en hun muziek zeker kan appreciëren.   Hij is ook erg enthousiast over de mogelijkheden om samen te werken met het gospelkoor.  Ook Fine Fleur is al druk bezig met hun invulling van het najaar : de aanvragen stromen zowat binnen, en deze keer hoeven ze niet elke keer ‘neen’ te zeggen wegens op tour met NotP :-).

Een ander niet te verwaarlozen voordeel is de timing : we weten sedert eind februari wie we te gast hebben, en die zekerheid laat zich nu al voelen in de ticketverkoop en in de bestellingen door bedrijven : we hebben al een extra show in verkoop kunnen zetten zowel Antwerpen als in Rotterdam, en het VIP-dorp in Antwerpen zit nu al bijna vol !

Intussen krijgt de billing in Duitsland ook wat vastere vorm : we zijn in de laatste rechte lijn, met zicht op de finish, van de onderhandelingen met een artiest die ooit al eerder te gast was, en elke kans sindsdien heeft aangegrepen om ons persoonlijk te bevestigen dat hij het graag nog eens opnieuw wou doen.  Het is zeer zeker een naam die ook voor Antwerpen en Nederland in de toekomst nog in aanmerking kan komen.  Daarnaast liggen enkele interessante namen ‘on hold’ voor Duitsland, waaronder een Engelse groep, die bijzonder hoog heeft gescoord in de enquête die we eind vorig jaar hebben gehouden onder onze bezoekers.  Ik ga ze eerder toevallig begin mei in London bekijken en beluisteren …

En dan staan we ook aan de vooravond van de repetities voor de concerten in Charleroi & Spanje : zondag komen de eerste artiesten aan, en vanaf maandagmiddag klinkt weer veel mooie muziek in het foyer van het Sportpaleis.  Dinsdagavond verhuist alles naar Charleroi, waar we woensdag nog extra soundchecks hebben en ’s avonds een doorloop.  Vermits zowat alle artiesten al eerder te gast zijn geweest, verwacht ik dat alles relatief vlotjes zal lopen : nagenoeg alle arrangementen zijn klaar (Franck werkt nog aan iets nieuws, nl een Simple Minds suite, waarbij het orkest enkele bekende nummers in een puur symfonisch kleedje zal steken – ik ben zééér benieuwd), en de meeste technische voorbereidingen zijn klaar – op dit moment is Trevor, onze drummer, samen met Wim bezig de klanken van onze electronische drums aan het verbeteren : er komen steeds nieuwere en betere samples op de markt, en daar doen we graag ons voordeel mee.

Vanaf morgenvroeg begint Philippe Lengelé met de opbouw van podium, licht, video en nadien geluid in de Spiroudome van Charleroi.  Intussen heeft hij ook dagelijks contact met onze Spaanse partner over een heleboel practische zaken : er is daar ginds nog helemaal geen routine zoals in Nederland of Duitland, of Frankrijk, en dat maakt het af en toe knap lastig voor onze technici.  Vooral het feit dat we de dag nà Valencia, waar we ook al vorig jaar speelden, voor het eerst in de stierenarena in het hartje van Benidorm gaan spelen, op een openlucht-podium, is een spannende uitdaging !

Ik ben trouwens ook nu al bezig met het boeken van de lokale artiest(en) voor het najaar, maar hierover later meer : ik denk dat ik er voor Antwerpen alvast één beetheb,  en we zijn trouwens van zinnens het verrassingselement weer in te voeren.

Voilà, ik hoop jullie in de komende 2 weken zoveel als mogelijk op de hoogte te houden, zonder dat ik er teveel slaap moet voor laten.  Zopas hebben we in een vergadering de fan-meeting van maandagavond doorgesproken : ik kijk er naar uit enkele van onze eigen fans te kunnen ontmoeten.

Jan

Advertenties

11 Responses to “Enkele drukke weken voor de boeg !”


 1. 1 Bernard 11 april 2008 om 3:30 pm

  Jan,

  het spijtige aan jouw enthousiaste berichten en het werk dat je hebt verricht, is dat we nog 6 (zes) maanden moeten wachten op het eerste concert in Antwerpen. Gelukkig is er volgende week Charleroi!

  Nu Antwerpen en Nederland al geprogrammeerd zijn, kijk ik uit naar wat Duitsland ons in het najaar zal te bieden hebben;, het programma wordt anders, dat is duidelijk, en ik bestel dus mijn kaarten.

  En als Duitsland in mei zal klaar zijn, en de Lokerse feesten zijn ook al geprogrammeerd, is er voldoende tijd om ook van de 25e editie, in 2009 iets gedenkwaardigs en unieks te maken.

  Beste groet!

 2. 2 Timo 11 april 2008 om 4:01 pm

  Man Man, deze editie wordt echt mega! ’t Mag van mij al direct november zijn! Want dan ga ik er liefst twee keer naartoe! Vrijdag 7 november lekker gezellig met een vijftal vrienden op de zittende tribunes en de zaterdagavond 8 november heb ik terug een busreis georganiseerd met 50 man, die reeds volledig is uitverkocht overigens, en kunnen we dan het middenplein onveilig maken!!
  Het programma is echt top, welke verrassing er nog komt is voor mij nu allemaal gelijk.
  Hopelijk tot maandag!

  Groet!

 3. 3 Steven (NL) 11 april 2008 om 4:19 pm

  Zo zie je maar weer: overal is een logische verklaring voor (LIVE in NL, Fine Fleur/Harlem Gospel Choir), en niet per se meteen dubbele agenda’s of onwil. Ook ik maak me wel eens schuldig aan achterdocht, maar uiteindelijk blijkt alles gewoon zo klaar als een klontje.

  Idd. Bernhard, dat wordt nu dus heel lang wachten. Wij ‘Hollanders’ hebben als voordeel dat we nog een nationale naam te horen krijgen (of komen ook daar de verrassingen terug?), voor jullie is het echt in spanning afwachten welke surprises er t.z.t. uit de hoge hoed van de Jannen worden getoverd.

  Ik had graag naar Charleroi willen komen; als er één uitzondering is op de herhalingen die ik eigenlijk niet wil, dan is het wel om Alan Parsons nog een keer op de Proms te kunnen zien. Wie weet is dat de naam die graag wil terugkomen? Jan lacht vast al in zijn vuistje om de speculaties die daarover los zullen barsten! ;-))

  Proms (Spanje, Duitse programma) en orkest (Carreras/Safina) gaan spannende maanden tegemoet; Veel succes en plezier!

 4. 4 Jerome 11 april 2008 om 5:21 pm

  Het beloven inderdaad drukke maanden te worden zoals Steven het hier stelt. In elk geval ben ik benieuwd wat dit programma eind dit jaar zal geven. En bovendien heeft Jan me nieuwsgierig gemaakt naar de Duitse billing. Die artiest lijkt me Bryan Ferry te zijn. Op de eerste dvd windt hij er toch geen doekjes om want daarin stelt hij dat hij hoopt opnieuw te kunnen deelnemen.
  Aan die 25ste editie denk ik nog niet, maar ik maak me geen zorgen. Het wordt opnieuw fantastisch.
  Trouwens die Engelse groep zou wel eens The Kooks kunnen zijn :-). Treden op begin mei in Londen. Nu Londen is niet ver. Misschien moeten we Jan, als trouwe fans, laten schaduwen :-).
  In elk geval een dikke proficiat met dit programma.

  mvg

 5. 5 Timo 11 april 2008 om 6:52 pm

  Jammer, heb dus niet gewonnen bij de fan-wedstrijd… Echt héél erg jammer, ben teleurgesteld. Blijkbaar zijn er minstens 10 andere mensen die een nog grotere fan zijn dan ikzelf, alhoewel ik dat sterk zou vinden. Misschien konden ze het beter onder woorden brengen dan mij…
  Ik had echt naar zo’n bezoek uitgekeken. Veel plezier dan maar aan zij die wel gewonnen hebben hé.

 6. 6 notpboy 12 april 2008 om 9:41 am

  top affiche,nu hopen dat fine fleur er weer volgend jaar aanwezig is,de toekomst zal het uitmaken

 7. 7 gwen 13 april 2008 om 2:19 am

  dit gospel angels of harem is super het is in iedre geval niet slecht
  deze dames hebben goeie stemmen ken hun niet maar ze zien er heel leuke uit muzikale groet
  Gwen

 8. 8 Jerome 17 april 2008 om 12:39 pm

  Ik heb nog twee ideetjes voor Jan voor verrassingsgasten die nog niet eerder te gast waren op de proms en die die kans zeker verdienen.
  Een eerste gast is alomtegenwoordig de laatste tijd en met zijn twee laatste solocd’s bracht hij echt pareltjes die er ook nog eens de sfeer inbrachten, dus twee vliegen in één klap: Bart Peeters.
  Een tweede artieste is eigenlijk een noorderbuur van ons maar ze heeft één nummer die gegoten lijkt voor de proms. Een echt ambiance-nummer uit de jaren ’80. Zo’n echt fout lied dat iedereen fantastisch vindt: Anita Meyer met Why tell me why?

  Artiesten die wel al eerder aanwezig waren maar die voor mij wel nog eens langs mogen komen: Johan Verminnen en De Kreuners.

  Nu, wie het ook wordt, ik heb er het volste vertrouwen in dat de organisatoren de juiste keuzes zullen maken.

  mvg

 9. 9 Bernard 19 april 2008 om 12:22 pm

  Na de repetitie van afgelopen maandag was ik zeer benieuwd naar het vrijdagavondconcert in Charleroi.

  Het was in zekere zin een NOTP concert in de oude stijl. Waar in Antwerpen de hoofdartiest al reeds voor de pauze optreedt, brachten de drie belangrijkste artiesten (Simple Minds, OMD en Alan Parsons) hier hun nummers telkens na elkaar in een blok; OMD voor de pauze, Alan Parsons erna en Simple Minds als afsluiter.

  NOTP oude stijl? Veel herinneringen aan vroeger kwamen vanaf het begin op met “Also sprach Zarathustra” als opener. Het publiek reageerde enthousiast, zonder reserve.
  Simple Minds doet geen remake van hun vorige deelnames aan de NOTP. Vroeg in de avond speelt Il Novecento (kwalitatief op hoog niveau) al de gesmaakte Simple Minds Suite; de groep brengt zelf nieuwe nummers zoals “Sanctify yourself” en “All the things she said” en de arrangementen van de andere nummers zijn nieuw. Bravo trouwens aan het team van arrangeurs en muzikale medewerkers voor de aanpassingen aan de nummers van OMD die anders klinken dan in Duitsland en die er in slaagden “Enola Gay” te brengen (wat in Duitsland niet lukte) in een dampende versie.

  Alan Parsons heeft gelukkig een zanger mee want zijn eigen stem maakt onvoldoende indruk; zijn muziek blijft daarentegen van formaat en het blijkt ook hoe hij van invloed was op “Music” van John Miles. De Duitse zanger Galileo bracht met zijn twee nummers een heel eigen inbreng in de show; voor de meesten was hij onbekend maar een ontdekking. De sympathieke William Dunker deed het veel beter dan de headliner van vorig jaar in Duitsland, de groep Pür.

  Terug naar de bron waren de echte klassieke werken die terug op de setlist stonden: de “Moldau” van Smetana, de 5e van Beethoven, de “Ouverture 1812” van Tchaïkovski.

  Alleen bij de samenzang en bij “Land of Hope and Glory” drong het tot mij door dat Fine Fleur niet op het podium stond; interessante vaststelling dat de afwezigheid van het koor goed was opgevangen door de arrangementen enerzijds, maar vooral ook door de sterkte van de artiesten die met het koor geen substantiële meerwaarde zouden verkrijgen.

  Wie ligt te mekkeren dat Simple Minds nu al de 3e maal naar Antwerpen en Rotterdam komen, zal ongelijk krijgen. En op alle vlakken hebben de organisatoren goed geluisterd naar de fans en hun eigenzinnigheid (die van de organisatoren) kunnen combineren met de vragen van het publiek. De najaarsconcerten beloven heel goed te worden.

  Ben ik tevreden na de vrijdagavond ook naar het zaterdagavondconcert in Charleroi te kunnen gaan!

 10. 10 Bernard 5 mei 2008 om 4:59 pm

  Jan schreef hierboven dat een mogelijke gast voor Duitsland een Engelse groep zou zijn: ” Ik ga ze eerder toevallig begin mei in London bekijken en beluisteren”.

  Nieuwsgierig als ik ben, heb ik even de concertagenda van London opengeslagen. Er komen onmiddellijk zeer interessante namen naar voor doch die geen ‘groep’ zijn: Celine Dion, Gloria Gaynor, Nick Cave, Tim Buckley, Jonathan Richman, zelfs later ook Ropger Waters (op 18/5); ik schrap ze dus met spijt.

  Groepen: in de O2 arena: op 1/5 10CC, op 14/5 Backstreet Boys; elders ook nog Dr. Feelgood. Op 16/5 vindt in de Wembley Arena een festival plaats met (als groepen) Bananarama, ABC en Cutting Crew.

  Wat te denken? Tot hoe lang duurt ‘begin mei’ voor Jan? Backstreet Boys is een Amerikaanse groep. Zijn de hersenkronkels van Jan door de ervaring van vele jaren niet dermate uiteenlopend gegroeid dat het gevaarlijk zou zijn tot de logische conclusie te komen dat 10CC is aangesproken? 10 CC blijkt op haar webstek nog geen concerten in november / december te hebben geprogrammeerd. 10CC was afgelopen zaterdag in België (Ingelmunster) maar Jan nam wel de moeite om speciaal naar London een groep gaan bekijken.

  Enigmas, raadsels en problemen: logica Jan, of een niet wiskundige verrassing?

 11. 11 Jerome 5 mei 2008 om 6:36 pm

  Het was ook (zoals hijzelf geschreven heeft) toevallig bij de groep in Londen. Dat verklaart misschien ook waarom hij de groep niet in Ingelmunster ging gaan zien. Maar ik vrees dat we tot eind mei gaan moeten wachten om hierop een definitief antwoord te krijgen.

  grtn


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: