Een heerlijke avond in Benidorm !

Oef, we zijn allemaal weer thuis na een zeer arbeidsintensieve 2-daagse (en voor de crew zelfs nog langer) aan de Costa Blanca. Het concert in Valencia was ‘gewoon’, waarbij de zaal aldaar (Velodromo Luis Puig, waar enkele maanden geleden het WK Atletiek Indoor heeft plaatsgevonden) heeft getoond eigenlijk niet geschikt te zijn voor onze show, wegens structureel ongezellig. Alle artiesten, inclusief de lokale held Miguel Rios, een zeer aardige man, hadden het te verwachten succes – dat waren we al van in Charleroi gewend. Maar de aangenaamste verrassing van deze trip was het concert van zaterdagavond in de Plaza de Toros van Benidorm. Door het installeren van een soort festival-podium bleeft er van het circelvormige gebouw een soort Grieks amfitheater over, waar ongeveer 1/3 kon staan op de zanderige vloer, en de rest in een halve circel tegenover het podium : écht gezellig ! Doordat het in openlucht is, klinkt alles veel beter, want geen of nauwelijks gevecht met de akoestiek, en het publiek had er zeer veel zin in. Door een herwerkte presentatie (door Carl) zongen ze zelfs het hen onbekende ‘Land of Hope and Glory’ vrolijk mee.

Net als vorig jaar leeft de indruk dat er een markt bestaat voor onze show in Spanje, maar tegelijk is er nog heel veel werk aan de winkel wat betreft sponsorwerving en marketing. Maar de lokale organisator, ondanks een indrukwekkend negatief saldo, wil doorgaan, en dat verdient respect. Ik denk dat ik die cd’s met een asimil-cursus Spaans toch maar eens in de auto ga leggen 🙂

De focus kan nu volop naar het najaar gaan, waarbij we tussendoor uiteraard ook uitkijken naar het tripje ‘Parijs’ op 14 juli.

Zonnige muzikale groet,
Jan

Advertenties

13 Responses to “Een heerlijke avond in Benidorm !”


 1. 1 Bernard 28 april 2008 om 6:24 pm

  De velodroom van Valencia is inderdaad een ongezellige zaal met slechte accoustiek. Hopelijk is er voor volgend jaar wat beters beschikbaar in Valencia.

  De Plaza de Torres in Benidorm leek mij van bij aanvang aantrekkelijk, en na het verslag van Jan wil ik daar volgend jaar ook wel eens heen.

  Een gunsterige timing voor het contracteren van de artiesten zal wel leiden tot vollere zalen, betere financiering en sponsoring, en concerten in meer steden. Spanje geeft meer opportuniteiten dan Frankrijk, lijkt het wel. Hard werken dus, en dromen mag: ik wens jullie volgend jaar steden als Zaragossa, Madrid, Barcelona, Sevilla, Benidorm en Malaga te kunnen innemen.

 2. 2 Jerome 7 mei 2008 om 4:19 pm

  Het is ondertussen een tijdje stil rond de proms. Waarschijnlijk is de crew wat aan het uitrusten na de drukke weken en in het vooruitzicht van nog heel wat moois.
  Het programma van Antwerpen en Rotterdam staat er en het programma in Duitsland word eind mei bekendgemaakt.
  Maar wat las ik nog meer op de Duitse site van de proms? Er is een derde dvd op komst die in augustus wordt gereleased.
  Voor mij zijn volgende hoogtepunten alvast welkom:
  Macy Gray – Soulsister – Texas – Roby Lakatos – Roger Daltrey – Tony Hadley – Wet Wet Wet – Mark King – Zucchero – Michael McDonald – INXS – En Vogue – Shaggy – Seal – Paul Carrack. Allemaal artiesten die nog niet eerder te vinden waren op één van de dvd’s. Dus laat maar komen.

 3. 3 Bart 13 mei 2008 om 1:42 pm

  Zal John Miles op de proms zijn dit jaar?
  Want nu Tina Turner weer op tour gaat door de steeds (en daarna hopelijk halt zal houden in het sportpaleis) zou ze John wel eens kunnen gebruiken.
  Denken we maar aan het prachtige duet dat ze samen zongen tijdens Tina’s laatste tour, het onsterfelijk mooie: “Try a little tenderness” van Otis Redding.

 4. 4 jerome 16 juni 2008 om 6:45 pm

  Toch al een tijdje dat we nog iets van Jan hebben gehoord. Ik veronderstel dat dat deels komt door de problemen met de Duitse billing.
  Vandaar wil ik hem wat inspiratie geven voor een nieuwe posting:
  – hoe zit het met het boeken van de verrassingsgasten
  – Wat is er in Duitsland gebeurd?
  – Is de laatste Nederlandse gast al geboekt?
  – En wat mogen we verwachten van de derde dvd die in augustus verschijnt?

  Mocht je met vakantie zijn, dan wens ik u in elk geval een prettige en vooral zonnige vakantie

 5. 5 Bernard 17 juni 2008 om 7:57 am

  Hallo Jerome,

  het programma van Duitsland wordt woensdagnmiddag 18 juni om 12u bekend gemùaakt: 7 artiesten! Op de Duitse fanwebsite vind je meer uitleg: http://www.notp-fanpage.de./index.html

  Waarschijnlijk / hopelijk zal Jan dan terug bloggen.

 6. 6 Christophe 17 juni 2008 om 1:55 pm

  En ook over wat in Prijs op 14 juli zal gebeuren…

 7. 7 Bernard 17 juni 2008 om 10:52 pm

  Inderdaad Christophe.

 8. 8 jerome 18 juni 2008 om 8:53 am

  Het programma van de Night of the Proms in Duitsland is gekend. Op http://www.kunicom.de kan je het hele programma nalezen:
  In Duisland zijn erbij: Robin Gibb (van de Bee Gees), Tears for Fears, 10cc, Igudesman & Joo, Angels in Harlem Gospel choir en Dennis DeYoung (Styx) vervangt er John Miles die op tournee is met Tina Turner.
  dat ziet er in elk geval niet slecht uit. In Duitsland ontbreekt nog 1 artiest die pas in september bekend wordt gegeven.

 9. 9 laura 19 juni 2008 om 8:09 am

  Beste Jan, zal John Miles nog wel ook bij ons komen in Nederland en Belgie, die tourdates van Tina Turner vallen ook in deze periode en aangezien hij om die reden ook niet naar Duitsland gaat. Ik hoop echt van harte dat hij wel komt, want hij is toch wel een publiekstrekker en ik zou het erg jammer vinden als hij er dit jaar niet bij zou zijn. Groetjes Laura

 10. 10 jerome 20 juni 2008 om 4:51 pm

  ik heb nog een vraagje voor Jan (misschien met een antwoord in zijn volgende blog? :-)).
  Met de festivals voor de deur: Ben je deze zomer nu vooral op festivalweiden te vinden om groepen of artiesten te gaan bekijken die misschien wel eens zouden kunnen passen op het promspodium in de toekomst. Ik kan me inbeelden dat dat wel eens heel nuttig kan zijn om de conditie van bepaalde sterren te laten afweten. Elk jaar zijn zo een aantal artiesten op Belgsche grond te zien zoals dit jaar: Eddy Grant en Deep Purple op suikerrock, Joe Jackson op Rock Zottegem, Sugababes en The Levellers op Marktrock, Alanis Morrisette en Grace Jones op de Lokerse Feesten en Santana en crowded House op Werchter Boutique. Of op TW classic was zo dit jaar The police, Iggy Pop en Juanes te zien.
  Of ontbreekt je de tijd om ook daar nog eens aan te beginnen?

  met vriendelijke groeten

  Jeroen

 11. 11 jerome 20 juni 2008 om 8:06 pm

  Heb zonet een leuk ideetje opgedaan. Waarschijnlijk is John Miles er niet bij, gezien hij op tournee is met Tina Turner. Misschien de ideale kans om John er toch nog bij te halen. Misschien is het een goed idee om er een speciale orkestrale bewerking van te maken met als stemmen het Angels of Harlem Gospel Choir. Dat kan fantastisch klinken.

  mvg

 12. 12 Hans 23 juni 2008 om 2:50 pm

  Ik vermoed dat John er wel bij zal zijn hoor,moest hij met Tina Turner meetoeren,zou er toch al een aanpassing gebeurd zijn(programma 2008) op notp.com(zou me verbazen,moesten ze het achterhouden)

 13. 13 laura 24 juni 2008 om 3:46 pm

  Au, daar was ik al bang voor. Van John Miles. Jammer zeg, maar zit net naar het filmpje te luisteren van Midge Ure. Wow, kippenvel. Pleister op de wond. Wat zeg ik, grote pleister op de wond. Groetjes Laura


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: