We did not take Manhattan (yet), but we surely ‘took’ Berlin !

Ik schrijf dit bericht aan de vooravond van de allerlaatste show van deze reeks : straks, om 18h tonen we ons nog eens van onze beste kant in de Color Line Arena in Hamburg.  Gisteren voor een nagenoeg uitverkochte zaal gespeeld (iets meer dan 10.000 aanwezigen), en dat zorgde voor een indrukwekkende sfeer: heel véél blije gezichten backstage na afloop …

Eergisteren hebben we onze eerste show ooit in Berlijn gespeeld, in de nagelnieuwe O2 Arena.  Zowat alle Duitsers in ons team waren ongewoon zenuwachtig, want hoe zou het hoofdstedelijk publiek reageren ?  Mij leek dat geen zorg, en dat bleek ook helemaal terecht : regelmatig een staande ovatie, en heel veel enthousiast applaus voor alle solisten, en uiteraard voor koor en orkest.

Zoals gebruikelijk nemen we straks afscheid van elkaar, vol goede voornemens om in contact te blijven, alhoewel de realiteit leert dat iedereen straks toch weer bezig is met de nieuwe projecten …  Maar sowieso hebben we toch weer veel fijne mensen ontmoet, en ben ik er vrijwel zeker van dat we het Harlem Gospel Choir ook in de toekomst nog zullen uitnodigen !

2009 staat voor de deur, dus komen er 2 shows in Charleroi aan : Chic feat. Nile Rodgers was al aangekondigd, alsook Gérard Lenorman en Midge Ure, en afgelopen vrijdag heeft ook Alison Moyet toegezegd, en gisteren (eindelijk) ook Igudesman & Joo.  Vanaf midden januari zullen we promotiemachine voor Charleroi op volle toeren laten draaien …

Daarnaast is onze blik uiteraard ook al gericht op de 25e editie : ik heb een zeer beloftevol contact met een artiest uit de beginperiode, die de ‘cirkel’ rond kan helpen maken, en met zijn aanwezigheid die kwarteeuw kan helpen vieren, want ik wil toch vooral vooruit kijken en blijven evolueren, en dus geen retro-affiche samenstellen voor de 2009-show.  Ook op het internationale vlak liggen 2 lijntjes uit – als dat zou lukken staan er weer klinkende namen op de affiche.  Midden januari zouden we toch een indicatie moeten hebben over de haalbaarheid.

Ik neem aan dat er flink wat video- en harddisk-recorders geprogrammeerd zullen worden tijdens de kerstvakantie : zowel op de Nederlandse tv als op één zijn de uitzendingen voorzien, en ze bevatten een heleboel fijne herinneringen.

Ik hou jullie begin volgend jaar hier weer op de hoogte van het reilen en zeilen van de NotP-organsiatie.

Fijne feestdagen gewenst,

Jan

Advertenties

27 Responses to “We did not take Manhattan (yet), but we surely ‘took’ Berlin !”


 1. 1 Maaike 21 december 2008 om 5:47 pm

  Jij ook héle fijne feestdagen Jan! Je geeft ons al de nodige kriebels mee het nieuwe jaar in ;-). Wat heerlijk om te horen dat we het Gospel Koor wellicht eens terug gaan zien!

  Enne… Alison Moyet lijkt me ook fantastisch voor de 25e editie in België en Nederland!

 2. 2 Laurent 21 december 2008 om 6:52 pm

  Jan,concernant Charleroi,y a t’il encore un artiste à annoncé?

  Bonnes fêtes de fin d’année!

  Laurent

 3. 3 Wim 22 december 2008 om 1:25 pm

  de beste wensen aan het hele NOTP-team !!

  voor Antwerpen 2009 zou Alison Moyet ook wel leuk zijn en Kim Wilde mag voor mij ook wel eens naar Antwerpen komen

 4. 4 Wim 23 december 2008 om 9:23 am

  nog een gokje naar de artiest uit de beginjaren : Toots Thielemans

 5. 5 Werner 23 december 2008 om 4:11 pm

  Jan,

  Prettige feestdagen voor jou en de hele ploeg van PSE.

  En ja hoor, eindelijk Alison Moyet op het programma !!!
  Ik ga nu zeker naar Charleroi.

  Nu nog …. je weet wel, degene die net een “winter symfonie” heeft uitgebracht. 🙂

 6. 6 Steven (NL) 29 december 2008 om 3:37 pm

  Iedereen een heel goed nieuw jaar en we duimen natuurlijk voor Alison Moyet!

 7. 7 Jerome 29 december 2008 om 9:47 pm

  Nog eens tijd voor een reactie,

  ik moet bekennen dat ik na het uitblijven van de cd toch wel uitkeek naar de tv-registratie. Maar opnieuw stond er mij een teleurstelling te wachten. Niet zozeer over de kwaliteit, maar wel over het uitzenduur. Nu begrijp ik waarom Jan sugereerde om die video en andere apparaten te programmeren. Ik heb niks om te programmeren en blijf ook niet op om zolaat nog wat muziek te zien. Want er staat mij telkens op maandag een werkdag te wachten. Dus ik vrees dat ik het zal moeten doen met mijn verbeelding die soms toch wel al te levendig is. (En stilletjes hoop ik nog steeds dat Jan en zijn team nog terugkomen op hun beslissing om geen cd meer uit te geven).
  En wat die contacten betreft, valt het een beetje te bezien hoe je de zin leest. Ofwel interpreteer je ze op deze manier: naast het nationale vlak, liggen er ook op het internationale vlak 2 lijntjes uit en dan denk ik inderdaad ook aan Toots Thielemans.
  Ofwel interpreteer je ze op deze manier: Eveneens op het internationale vlak liggen er twee lijntjes uit en dan krijg ik een heel warm gevoel bij Art Garfunkel. We zien wel.

  mvg

  Jeroen

  P.S. please een cd van 2009?

 8. 8 Lore 29 december 2008 om 10:01 pm

  Jeroen, ik raad je aan om naar de uitzending van de Nederlandse TV te kijken: stukken beter dan de verknipte NOTP van gisterenavond op EEN (waar volgens de aankondiging van Sandrine ook Simply Red op het programma stond!). Ik vond het bijzonder spijtig dat men het nodig vond om de prachtige intro van Sanctify Yourself te knippen: dat was voor mij hét kippevelmoment van de Proms, en het getuigt van weinig respect voor de arrangeurs en het orkest. Soit…het zij nu eenmaal zo, voor wie de uitzendingen gemist heeft, er was iemand zo vriendelijk om alle clips op Youtube te zetten: http://www.youtube.com/user/ogmuk

  Alvast voor iedereen hier op deze blog, en iedereen van de Proms: maak er een pracht van een 2009 van! Dat het voor iedereen een gezond en vreugdevol jaar mag worden!
  Lore x

 9. 9 Bernard 30 december 2008 om 5:01 pm

  Beste Lore,

  wat betreft verknippen en klankkwaliteit deel ik jouw kritiek dat de VRT uitzending niet op niveau was.

  Omtrent ‘Sanctify’ onthou ik ook de kippevelmomenten die we trouwens samen op dezelfde rij hadden in Charleroi en Antwerpen. En de Nederlandse beelden – met de intro – staan al op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=FOKSV3fqtBw&eurl=http://laurent21300.skyrock.com/&feature=player_embedded

  Bernard

 10. 10 Jenny 30 december 2008 om 7:02 pm

  Al was het maar kort en was het beeld niet ‘compleet’, ik heb op 24 dec. jl. heerlijk kunnen nagenieten van de Nederlandse editie in Ahoy. Ik heb veel edities op dvd en mis helaas de tv registraties van 2007 en 2008. Hoop stiekum dat iemand mij daar nog aan kan helpen ;-).

  Allemaal de allerbeste wensen voor 2009!

 11. 11 Laurent 3 januari 2009 om 9:38 am

  Une fois de plus,c’est dans la confidentialité que seront diffusés sur France 2 dans la nuit du 03/01/09 au 4/01/09 des extraits des NOTP France 2007 enregistrés à Lyon.Prévoir large au niveau de l’enregistrement.

  Messieurs les programmateurs de France2,n’aurait il pas été plus judicieux de montrer ces extraits à la suite de”Vivement Dimanche”?Petit rappel ce 4/01 est diffusé le concert “Sol en si”de 15h55 à 17h30,cherchez l’erreur….

  Pauvre France:Se priver de Christophe Willem,Lara Fabian,Tony Henry,Murray Head,Tears for Fears,John Miles et son Electric Band,l’orchestre Il Novecento et Fine Fleur à une heure de grande écoute,c’est une HONTE!

  C’était mon coup de gueule,désolé,mais ça soulage!!

 12. 12 Maurice 7 januari 2009 om 11:24 am

  Très judicieux, Laurent. Les heures de programmation des extraits de NOTP sur France 2 sont de l’ordre du foutage de gueule… Mais ce n’est malheureusement pas nouveau.

  Et tu as raison de parler de “Sol en si” qui passe en cours d’après-midi le dimanche. Il en a d’ailleurs également été ainsi pour le concert “hommage à Pavarotti” qui avait rassemblé une série d’artistes déjà passés à NOTP France ou lors des Symphonic Shows.

  Décidément, Camus et sa bande ne font vraiment pas d’efforts pour promouvoir correctement notre production musicale favorite…

  Sur ce, je souhaite à tous les NOTP-fans une excellente année 2009.

 13. 13 Lauwers Peter 7 januari 2009 om 11:27 am

  Allereerst wens ik het hele NOTP-team en alle trouwe notp-fans een fantastisch 2009 toe!

  Hopelijk wordt het een fantastisch jaar met een super-programma voor de 25e editie. En wat mij betreft mag Alison Moyet daar zeker deel van gaan uitmaken. Deze zangeres beschikt immers over een prachtige stem en heeft met Yazoo en solo in het verleden een enorme lijst hits gehad. (Wie Alison niet kent, kan best haar “”best of” cd eens beluisteren en zal versteld staan hoeveel liedjes bekend in de oren zullen klinken). Ik blijf ook(samen met velen) hopen op Roxette en OMD. Hiermee uitpakken op een jubileumeditie zou gegarandeerd vuurwerk opleveren.

  Wat betreft iemand uit de beginperiode hoop ik op Art Garfunkel. (Toots is niet zo mijn ding).

  Ik kijk alvast uit naar de proms 2009 in Antwerpen!

 14. 14 Robin 7 januari 2009 om 1:24 pm

  Hallo allemaal,
  Nu nog laat de beste wensen voor iedereen.

  De uitzending van de nederlandse en Belgische concerten waren zeer mooi, ik heb alleen een zeer mooi stuk muziek gemist.
  Jan, waarom is het James Bond stuk van Igudesman & Joo en zeker van het orkest met Midge Ure niet uitgezonden??
  Dit was zo mooi!!

  Robin

 15. 15 Jan 9 januari 2009 om 1:43 pm

  Het valt me op dat er niet meer over Spanje gesproken wordt.

 16. 16 Dave 12 januari 2009 om 2:01 pm

  Eerst en vooral ook mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Op een mooi Promsjaar!

  Ik kijk enorm uit naar 25-jaar Proms in Antwerpen en dan vooral ook naar de hopelijk straffe affiche! Op een jubileumfeest horen toch ook grote namen 😉
  Al ben ik ook wel benieuwd naar het programma van Nederland en Duitsland.

  Groeten,
  Dave

 17. 17 Steven (NL) 15 januari 2009 om 11:14 pm

  Ik hoop op een heel goede jubileumeditie en op de dubbel-CD voor dit jaar. Misschien meteen met nog wat andere onuitgegeven pareltjes..?

 18. 18 Jan 16 januari 2009 om 8:06 pm

  Oei, toch maar een zwakke affiche in Charleroi dit jaar. Ik had verwacht dat er nog een headliner zou aangekondigd worden.

  Blijkbaar ook effectief geen Spanje dit jaar.

 19. 19 Jerome 16 januari 2009 om 9:32 pm

  We zijn halfweg januari en begin toch al wat uit te kijken naar het eind van het jaar. En wie op de affiche zal staan. Jan had ons gezegd dat we meer zouden weten halfweg januari. Ondertussen zijn we zover en brandt ik van ongeduld.
  Laat het opnieuw een vurig, passievol 2009 met ongeloflijke proms worden (met cd aub?).
  Ik was trouwens aan het denken of de titel van deze blog geen hint was. Heeft Jeniffer Warnes niet een lied gezongen waarin dit voorkwam: ‘First we take Manhattan, then we take Berlin?.

  mvg

  Jerome

 20. 20 Steven (NL) 17 januari 2009 om 2:39 am

  First we take Manhattan, then we take Berlin, is dat niet van Leonard Cohen? (die overigens weer optreedt)
  Ik denk dat het meer als muzikaal citaat bedoeld is, niet direct als aanwijzing. Maar wie weet..?

 21. 22 Maurice 21 januari 2009 om 11:13 pm

  Joe Cocker heeft dit liedje ook gezongen

 22. 23 Laurent 22 januari 2009 om 3:40 am

  Jan

  Il est temps de nous donner des infos!

  Cela fait un mois que vous n’avez pas posté sur votre blog.

 23. 24 Laurent 24 januari 2009 om 5:33 pm

  Jan

  Je suppose que vous êtes allé voir Tina Turner,l’avez vous convaincu de venir pour les 25 ans des NOTP?(je sais,je rêve),mais l’espoir fait vivre!

  Avez vous vu John et Laurie?Comment vont ils?

 24. 25 Wim 28 januari 2009 om 10:24 am

  een concerttip : Per Gessle “The Man from Roxette”, in de Handelsbeurs, Gent op 2 mei 2009…
  meer info :
  http://handelsbeurs.be/concert.php?c=402
  http://dailyroxette.com/node/18517

 25. 26 Wim 28 januari 2009 om 11:16 am

  Jan, je kan misschien dan eens een kijkje gaan nemen…
  misschien iets voor de Proms, aangezien de kans klein is dat Marie ooit nog “uitgebreid” gaat touren…

 26. 27 Laura 4 februari 2009 om 12:27 pm

  Wow, midden januari duurt lang ;-)))) Maar we wachten af….. Groetjes Laura


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: