2 extra concerten, zowel in België als in Nederland

** Persmededeling **

We voegen vandaag twee concerten in Antwerpen én twee concerten in Nederland toe aan het al indrukwekkende lijstje met concertdata. De komst van de wereldvermaarde Toots Thielemans, de gitaarvirtuozen Peter en Zoltan Katona en popidool Sharon den Adel van Within Temptation zorgde voor enthousiaste reacties en een nog grotere vraag naar tickets voor de concerten in Antwerpen, Rotterdam en Arnhem. Begin mei hopen we een volgende topnaam te kunnen bekendmaken.

De extra concerten in het Antwerps Sportpaleis vinden plaats op zondagnamiddag 25 oktober om 15.00 uur en woensdag 28 oktober om 20.30 uur. Dit brengt het aantal op elf concerten in Antwerpen.

“Begin mei maken we opnieuw een grote artiestennaam bekend. Ik ben er redelijk zeker van dat het ‘hot news’ zal zijn voor al wie houdt van onversneden popmuziek. Wie zeker wil zijn van een ticket, raden we aan om snel te reserveren. We verwachten dat de verkoop na de aankondiging begin mei supersnel zal gaan”, aldus organisator Jan Vereecke.

Ook in Nederland 2 extra concerten

In Nederland zijn de reacties op de eerste artiestennamen eveneens bijzonder positief. Er worden daarom ook in Nederland twee shows toegevoegd. De liefhebbers van het grote feest van klassiek en pop kunnen op zaterdag 14 november om 20.00 uur in het Gelredome Arnhem en op zondag 22 november om 15.00 uur in Ahoy Rotterdam terecht. Het matineeconcert in Rotterdam is net als in Antwerpen uitsluitend met zitplaatsen op het middenplein. Dit brengt het totaal op 7 concerten in Nederland.

Meer informatie: www.notp.com

Advertenties

67 Responses to “2 extra concerten, zowel in België als in Nederland”


 1. 1 Bernard 31 maart 2009 om 4:03 pm

  Ik heb gereserveerd!

  En kan iedereen maar aanraden om het te doen; als je wacht tot alle namen bekend zijn, kom je niet voor het concept NOTP maar voor de namen. En dat concept maakt NOTP juist zo tof.

 2. 2 hans 31 maart 2009 om 7:50 pm

  ik reserveer m’n plaatsen voor Notp een jaar op voorhand,ongeacht wie er komt,Notp is altijd goed,en wie de grote artiestennaam gaat zijn,ik blijf bij Tina Turner,maar ik kan er ook totaal naast zitten é

 3. 3 Jerome 1 april 2009 om 9:49 pm

  Ik geraak er maar niet aan uit. Aan de ene kant zegt Jan altijd dat die hele grote namen niet betaalbaar zijn, aan de andere kant moet het wel een hele grote naam zijn als ze verwachten dat de tickets de deur zullen uitvliegen na de bekendmaking van de naam. Er zal niet veel anders opzitten dan te wachten tot mei zeker.
  Op de fanpage staat dat het Duitse programma bekendgemaakt wordt op 5/5/2009. Laat Tina Turner dan net haar laatste concert van haar tournee hebben in Sheffield :-).
  Lionel richie heeft er dan nog eentje op 14 mei in Rostock, Duitsland.
  Een maand duurt toch lang hé

 4. 4 Bernard 1 april 2009 om 10:27 pm

  Jerome,

  ik hoop het met jou dat Tina Turner komt, maar ik geloof er niet echt in. Inderdaad, dank zij de spaarzaamheid van de organisatoren kunnen zij in Antwerpen nog tickets aanbieden met een staanplaats van minder dan € 25,00.

  Mijn laatste gedachten gaan naar Bryan Ferry; nadat hij zijn Dylan plaat uitbracht in 2007, ging hij op tour die hij moest afbreken wegens problemen aan de keel. In 2008 heeft hij volgens http://www.vivaroxymusic.com/ wel enkele concerten gegeven doch nog niet echt getoerd. Ik denk dus verder en onderstel dat zijn stem in de loop van april een laatste doktersonderzoek moet ondergaan om terug fit te worden verklaard voor drie maanden NOTP in het najaar. Dit lijkt me inderdaad nieuws in de showbizz, een grote vis die door het NOTP publiek regelmatig wordt gevraagd, en vermoedelijk toch wel minder duur dan Tina Turner of Lionel Richie.

  En als ik fout ben, heb ik toch hieraan veel plezier gehad (en Jan misschien ook).

 5. 5 steven (NL) 2 april 2009 om 1:02 am

  Hi Bernard,

  Bryan Ferry is Brits, toch?
  Als we Stephans fansite mogen geloven – en waarom zouden we daaraan twijfelen? 😉 – dan wordt het een Amerikaanse topact. Tenzij natuurlijk Dirk Hohmeyer weer eens een andere hoofdact uit zijn hoed tovert voor Duitsland…

 6. 6 Bernard 2 april 2009 om 8:55 am

  Steven,

  Bryan Ferry is inderdaad Brits.

  Jan heeft nergens in zijn blog of mededeling geschreven dat de hoofdact Amerikaans zou zijn; Stephan en ik hebben in Charleroi nog getracht bij Dirk H. en enkele medewerkers van Jan de pieren uit de neus te trekken (figuurlijk) maar tevergeefs; er zijn bitter weinig mensen op de hoogte en zij houden de lippen stijf.

  Wij weten dat de organisatoren in Amerika waren, en ook waar ongeveer, maar voor de rest is het gissen; die reis kon ook bedoeld zijn voor een artiest die tijdens de Duitse shows zal optreden maar Antwerpen niet zou aandoen (de voorwaardelijke wijs gebruiken is aangeraden).

  In Charleroi stonden er pretlichtjes in de ogen van Jan en Dirk; kortom, moest ik het weten, ik zou het ook leuk vinden om er een spelletje mee te spelen en de belangstellenden te laten sudderen in een sausje van curiositeit (met pickles).

  Kortom, m.i. ligt alles dus nog open, en dus ook Bryan Ferry.
  Of waarom niet Fleetwood Mac die een nieuw album opnamen en begin 2009 toeren in Amerika?

  Hoor je Jan al lachen op de achtergrond?

 7. 7 Kris (F) 2 april 2009 om 11:04 am

  Rekening houdende met de voorwaarde dat de rest van het programma aangevuld wordt met nog niet eerder verschenen artiesten, valt Bryan Ferry af. Hij was al te gast tijdens de editie van 1995 (Jealous Guy, Slave to love, Let’s stick together).

  Als ik een gok mag wagen, zou ik willen terugvallen op één van de eerste hints “First we take Manhattan”. Zou het dan toch lukken om Leonard Cohen voor deze editie uit te nodigen?
  Er bestaat tevens een link met zijn compositie “Joan of Arc” dat in 1992 op NOTP door Jennifer Warnes werd gezongen.

 8. 8 Kurt 2 april 2009 om 11:15 am

  En Brian May dan ?

  K

 9. 9 Maurice 3 april 2009 om 10:50 am

  Et “Joan of Arc” est aussi une chanson de OMD…
  Je crois beaucoup en leur participation cette année mais il ne s’agit assurément pas là DU grand nom avaec lequel Jan nous fait saliver…

  Quant aux indices de provenance que vous évoquez, je ne les ai pas perçus. Je crois vraiment que nos recherches peuvent partir tous azimuts, même s’il est vrai que les USA nous offrent sans doute plus de perspectives de très très grands noms capables d’attirer les foules en peu de temps.

  Ces derniers jours, j’avais essayé de voir parmi les artistes qui vont se produire prochainement en Belgique (Anastacia, Depeche Mode par exemple) si l’un d’entre eux ne pourrait pas être ce fameux mystère, mais aucun selon moi ne pourrait être aussi attractif, sauf peut-être un : Jean-Michel Jarre.

  Mais là aussi, je l’écarterai car il est essentiellement instrumental et il y a déjà 2 artistes de ce genre à l’affiche (Toots et les Katona Twins).

  En clair, comme Bernard, je pense que nous devons nous résigner à attendre !!! Sauf si Jan acceptait de lancer un nouveau petit jeu une fois le contrat signé…

  Maurice

  PS : Quelqu’un a-t-il des nouvelles d’Eric Clapton, James Hetfield, Angus Young, Bruce Springsteen, Robert Plant ou Jimmy Page ? (et là-dedans, il y a de l’américain, du britannique, de l’australien. No geographical limit.. lol)

 10. 10 Kris (F) 3 april 2009 om 11:24 am

  Joan of Arc, interprétée par OMD, n’est pas la même chanson que celle de L. Cohen.
  J. Warnes a bien chanté la version de L. Cohen au NOTP de 1992.

  En effet, JM Jarre serait une belle surprise.

  Il me semble que nous devrions patienter.

 11. 11 Lauwers Peter 3 april 2009 om 2:01 pm

  Enkele vissen vallen uit de boot : A-Ha (hebben reeds een optreden op 4 november)en ook Elton John en Billy Joel vallen af, zij doen het samen (optreden wel te verstaan), eveneens op 4 november ergens in de States.

  Nieuwe vis voor ons vijvertje : U2. Eerst gingen ze naar België komen, dan weer niet. Misschien komen ze gewoon naar de proms. 😉 Het zou alleszins een “hot” item zijn.

  En wat Jm Jarre betreft : laat maar komen, want het concert in mei is reeds volledig uitverkocht. (Wat makt dat een embargo dan wel niet meer nodig zou zijn??). Zou leuk zijn met een grandioze lichtshow zoals we van de proms belichtingswizzards gewoon zijn.

  Ik kijk al uit naar mei !

 12. 12 Jerome 4 april 2009 om 10:29 am

  Er zijn natuurlijk nog een aantal artiesten die we nog niet genoemd hebben maar zeker ook kans maken om te schitteren op de proms. Wat dacht je van Latin Groove met Gloria Estefan die ook bezig is aan haar afscheidstournee. Nu heb ik nog wat zitten brainstormen. Wat als je de titel van de blog ‘een grote vis’ eens op een andere manier bekijkt. Dat Meat Loaf steevast op zijn postuur werd afgerekend weten we, maar hij is al op de proms geweest. Maar wat gedacht van zijn vrouwelijke tegenhanger die in het muziekgenre tevens legendarisch is: Aretha Franklin!!!!! Is in beide opzichten een ‘grote’ vis en is Amerikaans. Wat haar vraagprijs is, kan ik niet echt inschatten daar het hier over een levende legende gaat, maar de laatste jaren doet ze minder aan grote eigen concerten, maar werkt ze meer en meer aan projecten waarvan zijzelf slechts een klein deel uitmaakt dus dit past echt binnen het concept van de proms.

 13. 13 Lauwers Peter 4 april 2009 om 1:31 pm

  Goed idee Jerome, maar had Gloria Estefan geen vliegangst? Of komt ze gewoon overgezwommen als een echte grote vis? Het wordt alleszins nu of nooit wat G. Estefan betreft. Ze wil zich namelijk op haar gezin gaan richten. (Of blijft ze net als Tina terugkomen?)

  Aretha Franklin zou wel in het lijstje met oudere legenden passen die de laatste jaren op het promspodium gestaan hebben. Hopelijk doet ze het dan net zo goed als James Brown (wat een energie!)en staat ze er niet stillekes te staan als Ike Turner.

  Weer een dag dichter bij de ontknoping! Ik wacht vol ongeduld.

 14. 14 Christof 4 april 2009 om 4:53 pm

  En Stevie Wonder en Bob Dylan ? Grote vissen of niet ?

 15. 15 Laura 5 april 2009 om 9:50 pm

  U2, nee, sorry, niks ten nadele van de Night of the Proms, ben zelf al jaren notp-fan, maar U2 is echt te hoog gegrepen en die zijn zo druk met hun wereldtournee, die hoop kunnen we laten varen

 16. 16 Steven 6 april 2009 om 8:25 pm

  Onversneden popmuziek …

  Per Gessle, de mannelijke helft van Roxette, gaat in april en mei voor de eerste keer solo op tour door Europa, mét oa de Roxette-hits. En op 2 mei speelt hij in Gent in de Handelsbeurs, begin mei dus in het land.

  Misschien alsnog Roxette (of een deel ervan) op de Proms?

 17. 17 Jerome 7 april 2009 om 8:38 am

  Ze houden er in elk geval de spanning in. Ik vond deze morgen een bericht van de organisatoren in mijn mailbox dat in mei opnieuw een artiestennaam wordt bekendgemaakt die luister zal brengen op de 25ste editie. Maar mei is nog zover…
  En nu vind ik het opnieuw jammer dat er geen cd is van de editie 2008, anders liet ik die spelen om de pijn wat te verzachten. Maar dat kan dus niet. Laat ons hopen dat er wel een cd is voor de 25ste editie.

  mvg

  Jeroen

 18. 18 Jerome 8 april 2009 om 8:03 am

  Nog grote vissen in aantocht.
  Hoe kan je een vijfentwintigste verjaardag best vieren? Met een goed ouderwets zingen van een happy birthday? En laat nu net een grote Amerikaanse vis zo ééntje op zijn repertoire hebben: Stevie Wonder.
  Ik herinner mij een interview met John Miles van een aantal jaren terug, waarin men vroeg met wie hij nog wel eens zou willen optreden op de proms. Er kwamen toen twee namen: Michael McDonald (was er uiteindelijk bij in 2002) en jawel Stevie Wonder.
  Misschien is zijn invloed groter dan die van Carl Huybrechts die op dezelfde vraag ooit Ray Davies van de Kinks antwoordde :-).

  mvg

 19. 19 Bernard 8 april 2009 om 4:18 pm

  Stevie Wonder vind ik super!

  Met Within Temtation en OMD of Kim Wilde erbij, en natuurlijk Toots Thielemans en de Guitaar-tweeling, ou ik dat super vinden!

  Maar vanzelfsprekend: laat ons rustig (?!) wachten.

 20. 20 Jerome 8 april 2009 om 6:51 pm

  Vraag is nu nog altijd: heeft die grote vis nu al getekend?

 21. 21 Jerome 8 april 2009 om 6:53 pm

  Oei, foutje. Dus dat vraag ik me af :-).
  Ik heb trouwens nog een leuke suggestie voor het orkestrale gedeelte.
  De proms staat bekend om alle steilen muziek te brengen van de laatste drie eeuwen. Wat tussen al die fantastische vertolkingen echter nog ontbreekt, is bigbandmuziek van begin 20ste eeuw: waarom eens niet een Glenn Miller-medley voor symfonisch orkest?

  mvg

  Jeroen

 22. 22 Maaike 8 april 2009 om 10:36 pm

  Lees zojuist ergens op internet over Stevie Wonder: “He also plans to tour Australia in spring 2009, and after that Europe in late summer into early fall”. Wie weet …. als hij dan tóch in de buurt is ;-), ik ga nog eens verder speuren haha! Dát zou nog eens een topper zijn. Daarnaast heeft Toots ook al eerder met Mr. Wonder gewerkt! April gaat een lange, lange maand worden, bedankt Jan!!!

 23. 23 Maaike 8 april 2009 om 11:06 pm

  Stevie Wonder komt 14 september in Ahoy en eindigt zijn Europese tour op 28 september in Parijs… Night of the Proms zou een mooi vervolg zijn! Naast het feit dat het natuurlijk een topper is, zou het voor Toots grandioos zijn om nog eens met Stevie Wonder samen te kunnen werken….
  Zucht… er zijn al zoveel prachtnamen genoemd….

 24. 24 Kris (F) 9 april 2009 om 1:20 pm

  Ik ben onder de indruk van sommige opmerkingen. Het lijkt bijna een brainstorming om het enigme te ontcijferen. Een bijkomende tip van de organisatie zou ons kunnen verder helpen… of ons kunnen misleiden.

  Mogelijke artiesten van eigen bodem: Urban Trad (natuurlijk niet de naam voor de “grote vis”). Ik had al iets gelezen over urban muziek in Charleroi?

 25. 25 Maurice 9 april 2009 om 4:20 pm

  @Kris (F),

  La musique urbaine à Charleroi était jouée uniquement par Il Novecento. En guise de petit plus, 4 danseurs de hip-hop ont presté sur la scène pendant ce morceau.
  Le résultat n’était pas inintéressant mais je dois avouer que je n’ai pas trouvé que les danseurs apportaient tant que ça à la prestation musicale.
  Peut-être était-ce dû à l’ambiance assez froide à ce moment-là dans la salle.
  Pour moi, les danseurs auraient eu intérêt à plus jouer avec le public (ce qui n’était pas le cas), un peu comme dans une battle. En clair, l’idée n’est pas mauvaise mais pas suffisante en soi.
  Petite remarque au passage, à l’adresse de Jan, quand les danseurs performaient au sol, du parterre on ne voyait rien : ils étaient cachés par les retours et les projecteurs à l’avant-scène…

  Pour améliorer ce genre de performance, je pense qu’il serait intéressant de compléter encore le numéro par un vocal beatboxer : le jeu avec le public serait plus présent. Et pour ce faire, j’ai déjà proposé un nom à Jan en la personne de Roxorloops, un Alostois vice-champion du monde de la spécialité.

 26. 26 Bernard 10 april 2009 om 8:42 am

  @ Maurice

  Terechte bemerking omtrent de sterkte van de muziek en de suggestie van een beatboxer.

  Over de dansers: het waren goede dansers, daar niet van, maar er was inderdaad geen meerwaarde aan de muziek. Ik suggereer dat Fine Fleur ter dans zou leiden.

 27. 27 Bernard 10 april 2009 om 8:57 am

  @ Maaike

  De informatie die je geeft over de Stevie Wonder tour is m.i. niet correct. Het gaat over concerten die reeds in 2008 werden gegeven. Stevie Wonder heeft (nog) geen concerten aangekondigd in 2009.

 28. 28 Maaike 10 april 2009 om 11:07 am

  @ Bernard
  Met het schaamrood op de kaken moet ik zeggen dat ik daar gisteravond laat al achter was gekomen. Ik doe ook geen suggesties meer want in mijn enthousiasme draaf ik veel te veel door haha.

 29. 29 Jerome 15 april 2009 om 10:04 pm

  Toch proberen één blog per maand? Hoe is het met de onderhandelingen met die wereldster? En de voorbereidingen op de dvd en cd voor het najaar?
  Andere verrassingen in het verschiet?

 30. 30 Tom 18 april 2009 om 9:28 am

  En Amy MacDonald … Schotse zangeres met hits als ‘This is the life’, heeft supermooie cd uitgebracht! Zou dit geen leuke naam zijn voor de affiche om de jeugd mee aan te trekken ?

 31. 31 Laurent 19 april 2009 om 7:25 pm

  OMD à Anvers et Rotterdam?

  Nous en serons peut être un peu plus le 20/04/09….

 32. 32 Jerome 19 april 2009 om 9:35 pm

  Belangrijk nieuws vandaag. Op de Duitse fanpage zouden vandaag per ongeluk de artiestennamen verschenen zijn van het Duitse programma. Dit zou bestaan uit: Roxette
  Alan Parsons
  Heaven 17
  Katona Twins
  John Miles

  of dit programma klopt en of ze met onze voeten spelen, weten we op 5 mei.
  BTW op diezelfde site staat trouwens dat de topact in alle drie de landen dezelfde is: Roxette dus.

 33. 33 steven 19 april 2009 om 10:18 pm

  Op de officiele site van Roxette wordt er ook gehind richting een mogelijk terugkeer … http://www.roxette.se/

  ‘k Had er hier al eerder op gegokt, ’t zou fantastisch zijn…

 34. 34 Maurice 19 april 2009 om 11:09 pm

  S’il s’agit vraiment de Roxette, c’est pour moi tout juste un koï, c’est à dire un gros poisson rouge, mais sans plus…

  Personnellement, je doute que le fansite allemand ait été mis au courant de quoi que ce soit concernant l’affiche. Ce n’est pas le genre de la maison de faire des confidences.
  Le même ‘top act’ dans les 3 pays, OK mais pour le reste ce n’est que spéculation !

  Patience. Plus que 2 semaines…

 35. 35 Bernard 20 april 2009 om 12:06 am

  Mannekes toch. Je ziet wat er van komt als men zijn wensen voor werkelijkheid aanneemt. De fans op het forum zoeken en zoeken, en het minste gerucht is als een vonk in olie.

  In een artikel op de website Chart attack stond op 27/3 dat Per en Marie van Roxette het onderwerp van een gezamenlijk optreden opnieuw hadden besproken en, in tegenstelling tot vroeger, werd er niet echt ontkend dat het niet zou gebeuren. Vier dagen later schrijft Jan dan zijn boodschap. Ik dacht dat het voor Marie niet mogelijk zou zijn nog op te treden nu ze nog dagelijkse gevolgen heeft voor haar gezondheid. Op Daily Roxette stond dan op 12 en op 17 april 2009 een artikel met de melding van Per dat er zeker iets zou gaan gebeuren

  Toeval; als echte fans wisselen Stephan van de Duitse Fansite en ik deze samenvallende zaken regelmatig uit, en hij test er zijn website mee …

  Noch Roxette, noch de organisatoren hebben iets laten weten (en uit die monden was er dus werkelijk niets te trekken in Charleroi, allke trukken ten spijt). Ik denk trouwens niet dat Marie zo’n lange concertreeks B/N/Dl aankan; ze zal waarschijnlijk eens optreden met Per tijdens diens eigen concerten.

  Een vriend vertelde me over de bedragen die Stevie Wonder zou vragen voor een optreden; ik denk niet dat hij het zal zijn. Neen, mijn gedachten gaan nu meer en meer uit naar George Michael; ik dacht dat de organisatoren in januari in de States (en daar moeten ze toch niet zijn voor Roxette?) waren en sedert dan ligt George Michael’s website stil, zonder aankondiging voor het najaar; is drie maanden per jaar werken niet voldoende voor hem?

  Laurent zijn tip lijkt mij waardevol: op de website van OMD worden morgen/maandag data aangekondigd voor optredens in het najaar/winter; zij gaan toeren met Simple Minds vanaf 30/11/2009; tijd genoeg om daarvoor deel te nemen aan de Antwerpse en Nederlandse concerten? Laten we onze wensen niet wederom voor werkelijkheid aannemen maar enthousiasme mag altijd.

 36. 36 Maurice 20 april 2009 om 11:07 am

  Merci Bernard pour ces précisions…

  Comme toi, je suis de plus en plus enclin à envisager la présence de George Michael aux Proms cette année.
  Peut-être me torturé-je trop les méninges mais plusieurs éléments m’amènent à lui :

  – il fête en 2009, ses 25 ans de carrière solo (son premier single solo, ‘Careless Whispers’ est sorti en 1984) ;
  – il doit normalement sortir au printemps de cette année un nouvel album intitulé “Twenty five” (date annoncée sur son site, 1er avril 2009) ;
  – à l’automne, on annonce la sortie du DVD de sa dernière tournée (de 2006 à 2008) : ’25 Live’ ; cette tournée commémorait ses 25 ans de carrière depuis la création de Wham en 1981 ;
  – la tournée initialement prévue à l’automne et en hiver 2009 en Australie et en Asie a été annulée récemment.

  Avec tous ces éléments, tu vois où je veux en venir : il est libre, il aura une actualité discographique et conjuguer tous ses ’25’ avec les 25 ans des Proms est une idée marketing intéressante pour lui comme pour les Proms…

  Donc, pourquoi pas George Michael comme GROS POISSON…

  Mais Jan serait-il prêt à casser sa tirelire pour un nom pareil à l’occasion du 25è anniversaire ??? Ou peut-être n’est-il pas si cher que ça en définitive…???

  Qui sait ?

 37. 37 Wim 20 april 2009 om 1:11 pm

  Afgaande op alle geruchten op diverse Roxette-sites en recente verwijzigingen in interviews naar een mogelijke terugkeer van Roxette, zou ik gokken op Roxette… Als Roxette-fan zou ik dit geweldig vinden…

  Het zou zeker ‘hot news’ zijn en er zouden veel fans van ver voor komen (zoals bvb. in 2006, toen kwamen er voor Mike Oldfield zelfs fans uit Brazilië) zodat de verkoop supersnel zou gaan…

  Per Gessle heeft op 5 mei een vrije dag in zijn Europese tour… het perfecte moment voor een persconferentie…
  Marie heeft de afgelopen maanden regelmatig korte (gast)optredens gedaan tijdens shows, gala’s,…

  misschien dat de 3 landen wat veel gaat zijn… we zullen zien…

 38. 38 Hans 20 april 2009 om 2:55 pm

  Als Roxette het zou worden,zou ik denken,dit is geen grote vis meer,maar smaken verschillen é,afwachten dus wat het gaat worden

 39. 39 Bernard 20 april 2009 om 6:22 pm

  Op de website van OMD vandaag, geen nieuws over andere concerten dan met Simple Minds.

  Op haar website heeft Kim Wilde nog geen concerten voor het najaar aangekondigd.

 40. 40 Laurent 21 april 2009 om 6:20 am

  Je pense que Jan doit bien rire de nos propositions!

  Encore deux semaines,et nous serons fixés!

 41. 41 Jerome 25 april 2009 om 9:50 am

  In het laatste nieuws stonden gisteren toch heel wat hints naar de artiest die op 5 mei wordt bekendgemaakt. In totaal verkocht hij/zij meer dan 55 miljoen albums. Hij/Zij had 8 top 10-hits en hij/zij zal aanwezig zijn op 5 mei tijdens de persconferentie.
  Probleem is echter dat geen enkele aan die beschrijving voldoet. Bryan Adams heeft er meer dan 60 miljoen verkocht. Tina Turner heeft een optreden op 5 mei en kan dus niet aanwezig zijn. Stevie Wonder had meer hits. Dus we moeten op zoek achter iemand anders.
  Veel succes 🙂

  mvg

  Jerome

 42. 42 Maaike 25 april 2009 om 1:02 pm

  Alanis Morissette? De spanning zit er goed in haha!

 43. 43 Jan 25 april 2009 om 6:32 pm

  Of ze in de Belgische hitlijsten 8 top-10 hits heeft gescoord weet ik niet, maar volgens wikipedia heeft Whitney Houston wel 54 miljoen albums verkocht.

  Volgens mij een kanshebber!

 44. 44 Hans 25 april 2009 om 8:09 pm

  Whitney Houston zou heel goed in de affiche plakken dit jaar,wait and see guys

 45. 45 koen 26 april 2009 om 5:23 pm

  paul mcartney heeft precies 8 top tien hits gehad (via nederlandse wikipedia) in nederland.(buiten beatles geteld natuurlijk)
  heb geen idee hoeveel platen hij verkocht maar volgens mij is hij ook een goede kanshebber.

 46. 46 Kris (F) 27 april 2009 om 9:52 am

  In één van de vorige berichten had ik Bryan Adams ook al naar voor geschoven.
  De hint over een Canadese artiest kan ook in de richting van een Franstalige vedette (Québec) gestuurd worden: Celine Dion, …

  Die laatste, Garou, is misschien minder bekend bij ons maar heeft een ruim register. Hij zingt zowel in het Frans als in het Engels en heeft al opgetreden met Il Novecento in de Franse Symphonic Shows. Garou schrikt er niet van om liedjes van Joe Cocker te coveren en is ook bekend van verschillende Franse musicals (Starmania enz.).

 47. 47 herman de mil 27 april 2009 om 2:41 pm

  hallo beste gokkers,

  al eens gedacht aan Grace jones?
  Zij heeft nu een hit te pakken .
  een speciale madame voor de proms!!!
  ik tel af naar 5 mei!!!

 48. 48 Maurice 27 april 2009 om 3:14 pm

  Hola les amis,

  Het Laatste Nieuws gokt… Ce n’est pas pour autant qu’ils ont plus d’informations que nous.
  Le ‘gok’ d’un journaliste a-t-il plus de valeur que ceux des fans qui misent sur d’autres noms ?

  Certains d’entre nous pensent qu’il faut chercher du côté des USA tandis que Het Laatste Nieuws pense que c’est vers le Canada… OK et alors ?

  Personnellement, je ne donnerai pas plus de crédit à cette piste-là qu’à d’autres. Attendons et nous verrons…

  @ Kris (F) : Garou n’est pas ce qu’on peut appeler un gros poisson. Même pas pour la France (c’est une vedette, certes mais il n’aurait pas la capacité d’attirer autant les foules que ce que Jan nous le fait entendre)! Céline pourquoi pas… si artiste canadien bien sûr !

 49. 49 Maaike 27 april 2009 om 6:03 pm

  Wat is het nu een gemis dat ik nooit Frans heb geleerd ;-(

  • 50 Maurice 28 april 2009 om 6:50 am

   @ Maaike,
   In het kort…
   Ik zeg dat wat in het Laatste Nieuws stond was maar een gok : geen zekerheid ! Waarom zouden de joernaliesten over meer informatie beschikken dan ons ???

 50. 51 Maaike 28 april 2009 om 8:04 am

  Bedankt Maurice 😉

 51. 52 Jerome 28 april 2009 om 5:59 pm

  Onder de fans van de proms zitten toch wel veel Sherlocks hé. Als je via google 50 miljoen albums ingeeft krijg je volgende namen:
  Eros Ramazotti, Enrique Iglesias, Simply Red en Shakira.
  Iets tussen van de goesting?

  BTW is het nu al zeker dat er een dvd of cd komt?

  mvg

  Jerome

 52. 53 Jerome 29 april 2009 om 10:01 am

  Verder opspeuringswerk: Enrique Iglesias verkocht meer dan 50 miljoen albums, had 8 top 10 hits en is op tournee. Hij speelt op 5 mei een concert in jawel Rotterdam. Ik hoop van niet want dit is geen artiest waar ik storm voor loop. Dan worden best de echte Kreuners gevraagd.
  Daarnaast beantwoorden ook de Pet Shop Boys aan de beschrijving, maar zij zitten thuis.

  mvg

  Jerome

 53. 54 Bernard 3 mei 2009 om 5:43 pm

  Nog minder dan twee dagen afwachten!

 54. 55 Laurent 3 mei 2009 om 6:02 pm

  Effectivement Bernard,moins de deux jours à attendre,mais que ça a été long!

 55. 56 Maurice 4 mei 2009 om 7:02 am

  Et si nous ne recevions qu’une partie des réponses à nos questions ???

  Angoisse…

  • 57 Bernard 4 mei 2009 om 11:26 am

   Maurice,

   ik heb ook zo dat gevoelen dat we morgen alleen de headliner zullen kennen, en dat de zgn. 3e artiest pas later zal worden bekend gemaakt.

   Een beetje zoals in Diutsland vorig jaar (en daar viel die nr. 3 zeer goed mee).

   Wait and see!

 56. 58 Jan 4 mei 2009 om 8:33 am

  Wikipedia: “Robbie Williams’ album sales stands at over 55 million worldwide”

  Top 10-hits in België:
  1) Angels (6)
  2) Eternity (6)
  3) The Road to Mandalay (6)
  4) Somethin’ Stupid (5)
  5) Feel (5)
  6) Tripping (8)
  7) Rudebox (4)
  8) She’s Madonna (3)

  Zou fantastisch zijn, maar aangezien we toch een beetje rationeel moeten blijven denken, gaat mijn definitieve gok naar Whitney Houston.

 57. 59 Sophie 4 mei 2009 om 10:49 pm

  Stel dat het toch een Canadese Rockartiest is, dan zou het Neil Young of Bryan Adams kunnen zijn. Die laatste voldoet zeker aan de voorwaarde van meer dan 55 miljoen albums verkocht. Neil Young, dat weet ik niet.

 58. 60 Wim 5 mei 2009 om 8:01 am

  ’t zou Roxette zijn !
  volgens The Daily Roxette : “No longer just the dream of die-hard fans: Roxette are back!” en ze zouden bewijzen hebben…

  • 61 zon 5 mei 2009 om 3:06 pm

   Heb het vanmorgen ook al gehoord op de radio!!
   Was officieel want er werd al aangeraden om snel tickets voor de proms te kopen nu!!!
   Lekje???

 59. 62 Hans 5 mei 2009 om 10:12 am

  Dit las ik op HLN,ze weten het precies al sneller dan ze het officieel bekendmaken

  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GQA29R34G

  Had dan eigenlijk wel een grotere vis verwacht

 60. 63 tim 5 mei 2009 om 1:59 pm

  Het wordt Roxette, want de zangeres van Roxette is in Nederland en zal Per ( de mannelijke helft van Roxette) vergezellen bij zn solo concert in Amsterdam op woensdag, mooie tijd voor een persconferentie dinsdag tesamen met Jan

 61. 64 Frank 5 mei 2009 om 3:15 pm

  Het is zo goed als zeker Roxette!
  Vandaag is een vrije dag in de Europese toer van Per Gessle, en morgen verschijnt Marie bij hem op het podium in Amsterdam als verrassing om 1 of 2 songs te zingen! (volgens The Daily Roxette)
  Ze zijn dus in de buurt om vandaag in Antwerpen een persconferentie te geven…
  Bovendien werd er gemeld in Het Laatste Nieuws dat de artiest in kwestie 4 Amerikaanse nummer 1 hits heeft gehad en 8 Belgische top 10 hits… Kijk dan even naar mijn volgend lijstje:
  4 amerikaanse nummer 1 hits: The look, Listen to your heart, It must have been love en Joyride!
  8 Belgische top 10 hits: de 4 voorgaande nummers + Fading like a flower (every time you leave), The big L, How do you do! en Sleeping in my car…
  Wait and see!
  Per Gessle was trouwens fantastisch in Gent vorige zaterdag! Na optreden zelfs tijd voor handtekeningen en foto’s maken… 🙂

 62. 65 Bart 5 mei 2009 om 5:07 pm

  Is dit nu het grote nieuws? Waar zo moest naar afgeteld worden, het stond al in de krant deze morgen?
  Maar desalniettemin: ik vind het erg leuk dat Roxette komt.

  Nu Tina nog 🙂

 63. 66 Bernard 5 mei 2009 om 8:53 pm

  Ik was deze namiddag op de personferentie aanwezig. Mooie opkomst van de pers op een leuke locatie: in het midden van het middenplein in het Sportpaleis sond een pdoium voor een NOTP scherm.

  De verrassing was al wel wat verbrod, maar op een bepaald ogenblik kwamen dus Per en Marie met een auto aanrijden tot aan het podium; er heel heel wat geflitst en gefilmd.

  Jan vertelde dat zij sedert 2002 om de 6 maanden naar de gezondheidstoestand van Marie infromeerden, en uiteindelijk was het hun management zelf die bij de organisatoren informeerde naar belangstelling voor een reunie van Roxette in Antwerpen, Nederland en Duitsland.

  Per en Marie waren deze namiddag nog maar pas geland en het was duidelijk dat ze de grote belangstelling nog niet konden vatten en over zich heen moesten laten komen; Per was de meest vitale, terwijl Marie het wat moeilijker had, maar dat komt wel goed.

  Voor Antwerpen is de derde artiest nog niet aangekondigd; er ligt nog niemand vast, maar ik vermoed dat men dus gaat denken aan iemand met grote toegevoegde waarde naast Roxette, Adel, Toots. Alle aandacht ging verder Roxette; hoe Fine Fleur voor de dag zal komen, is nog niet gezegd, wat de Katona Twins zullen spelen(hun Bohemian Rhapsodie vind ik echt goed) evenmin.

  In Duitsland komt dus naast Roxette ook Alan Parsons; wie hem vorig jaar in Charleroi zag, weet dat het weerzien weer fabuleus zal zijn. Daarnaast ook een bij ons onbekende Britse groep: Heaven 17 die in Duitsland in de 80er jaren wat hits scoorden, maar bij ons onbekend zijn; maar de achtergrond van die mannen, is enorm en ik neem mij voor mij er wel in te verdiepen.


 1. 1 Roxette at “Night of the proms”? « roxetteblog.com Trackback op 30 april 2009 om 9:32 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: