Toffe dag in Liverpool !

Vrienden,

gisteren, op nota bene de Franse nationale feestdag (herinner jullie : vorig jaar stonden we op een reuze podium met het orkest, koor en de band tegenover de Eifeltoren en voor een massa van meer dan 600,000 mensen te spelen), ben ik samen met Franck van der Heijden op bezoek geweest bij Peter & Zoltan Katona, die in de buurt van Liverpool wonen.  We hebben het een hele voormiddag gehad over hun repertoire, waarbij we kiezen voor een eerste stuk waar in ze een klassiek werk van Scarlatti willen bewerken voor 2 gitaren en orkest, en waarbij het naar het einde toe zelfs een moderne, ritmische component kan krijgen, wie weet met een inbreng van Patrick De Smet.  In het 2e deel van de show gaan ze de muzikale dialoog aangaan met het publiek, door een 5-tal korte combinaties van klassiek en pop te brengen, en daarbij uit te nodigen tot mee-zingen en klappen wanneer de herkenning toeslaat.

foto2

Uiteraard zullen de broers een belangrijk rol hebben bij ‘Stairway To Heaven’, én zit er nog een uitzonderlijke samenwerking in de pipe-line, maar dit is nog onzeker, dus kan ik niet verder uitweiden.

Na een korte lunch hebben de broers ons een sightseeing in Liverpool aangeboden (onze terugvlucht vanuit Manchester was pas laat ’s avonds), en daarbij kon een passage bij The Cavern Club, de legendarische pub/club waar The Beatles voor het eerst optraden, niet ontbreken.foto4

Zonder in de verleiding te vallen een van de vele Beatles-gerelateerde shops binnen te stappen zijn we tot aan de rivier Mersey (wie kent het lied ‘Ferry ‘Cross The Mersey’ van Gary and the Pacemakers ??) gestapt, alwaar een soort MAS in aanbouw is.  Ook daar is men – net als in Antwerpen – bezig met het herwaarderen van de vroegere dokken – in één zo’n hangar is nu het enige museum ter wereld gevestigd dat de slavenhandel in herinnering brengt : niet meteen een bezoek waar je vrolijk van wordt, maar vermits Liverpool ook ooit een draaischijf was in die verwerpelijke handel zijn ze hun verantwoordelijkheid alvast niet uit de weg gegaan.

Intussen bleven de broers maar bellen, en daar kwam hij even later aangewandeld : Andy McCluskey van OMD … Het was immers Andy die mij na de concerten in Charleroi van vorig jaar een pakketje met wat audio en video van de Katona Twins had bezorgd, nadat hij ze te gast had gehad in zijn opname-studio in het centrum van Liverpool.  Andy is er dus mee verantwoordelijk voor dat ze dit jaar te gast zijn op de shows.  Om dat passend te vieren hebben we samen een glas gedronken in de lokale ‘Pumphouse’, wat uiteraard sterk lijkt het het bekende (en recentelijk ‘beruchte’) restaurant in Antwerpen ….

foto6 Intussen staat mij mogelijk een doorbraak te wachten in de zoektocht naar de laatste artiest (en neen, ik heb het hierover niet met Andy gehad :-), maar indien ik jullie plaats en tijdstip zou meegeven van mijn nakende ontmoeting met een artiest die tot verrassing van zijn/haar eigen manager interesse bleek te hebben in ons concept weten jullie véél te snel met wie we aan het onderhandelen zijn.  Met de agent heb ik afgesproken om begin volgende week – uitgaand van een positief gesprek – de zaak ‘rond’ te maken.

Je kan hier dus binnenkort weer nieuws verwachten !

Jan

Advertenties

25 Responses to “Toffe dag in Liverpool !”


 1. 1 Jan 15 juli 2009 om 6:44 pm

  Zaterdag treden de Pet Shop Boys op op Dour, én Neil Tennant was gisteren in Manchester (bij de opvoering van de opera van Rufus Wainwright)!

  Als ze naar de Proms komen zal het wel zonder Duitsland zijn, want in December doen ze hun eigen tour aldaar.

 2. 2 Jerome 15 juli 2009 om 7:30 pm

  Dit weekend is het ook Montreux Jazz Festival en daar toch ook een paar grote namen die misschien wel interesse hebben in de proms:
  BB King
  George Benson
  Lilly Allen
  Black eyed peas.

  Wie weet, maar zonder hint toch wel moeilijk zoeken.

 3. 4 Maurice 17 juli 2009 om 8:38 am

  Je suis branché sur Pet Shop Boys également. Pour 2 raisons :
  1. Ils sont à Dour ce week-end ;
  2. Il y a 2 ans, Jan avait contacté leur manager qui avait répondu que l’offre financière n’était pas suffisante pour ne fut-ce qu’en parler au groupe. Serait-ce donc ce groupe-là, l’artiste intéressé à la grande surprise de son agent ???

 4. 5 Laurent 17 juli 2009 om 9:58 am

  J’ai également proposé Neil Tennant le 20 juin dernier.

  Avec le recul et en ayant relu le message de Jan,ça me renforce dans cet artiste/groupe,en effet,Jan n’a pas souhaité dévoiler le lieu et la date à laquelle il rencontrerait le dernier artiste.

  Je pense que ça aurait trop facile pour les fans de découvrir l’artiste en question!

  En tous les cas,si c’est Neil,je serai très satisfait!

 5. 6 Bernard 17 juli 2009 om 11:22 am

  Mooie en geode gok, de Pet Shop Boys. De manager van Boy George, Tony Gordon, zal zeker wel een link hebben naar de PSB die in het verleden ook met Boy George hebben samengewerkt. Ze zitten ook alleen zowat in dezelfde sector mbt hun voorkeuren.

  Ik zag en hoorde ze in 2006 op Marktrock Leuven; een bijzondere show die ook nodig was omdat de twee bandleden hun vierkante meter op het podium zowat niet verlaten.

  @ Maurice: omtrent het voorstel aan de manager: ik dacht dat dat verhaal over Live ging en niet over PSB.

  Wait and see

 6. 7 Jerome 19 juli 2009 om 6:13 pm

  Een interessante plaats voor Jan om naartoe te gaan dit weekend is Gent. Traden er dit weekend op: Joe Jackson (singer-songwriter), Marianne Faithfull en Jamie Cullum!!!
  Interessante namen

  mvg

  Jerome

 7. 8 Maaike 20 juli 2009 om 1:49 pm

  Hmmmmmm…. Joe Jackson lijkt me wel wat 😉

 8. 9 Jerome 21 juli 2009 om 8:25 am

  Tenzij Jan dit weekend te vinden was op het bluesfestival in peer: daar kon hij Steve Winwood en John Fogerty ontmoeten!!!!

 9. 10 Jerome 22 juli 2009 om 8:48 am

  Je hebt zo van die nummers die gecreëerd lijken voor de proms. En ze moeten daarvoor niet bekend zijn. Zo een artiest die dat perfect kan combineren is Peter Fox. Deze Duitser scoort momenteel niet alleen een hele grote hit met het luchtige Haus am see, maar heeft ook al een single op zijn palmares waarin Il Novecento zich perfect zou kunnen in uitleven: Alles neu. Is wat moderner van sound, maar de klassieke passages die erin verweven zijn, zijn gewoonweg subliem.

  mvg

  Jerome

  • 11 Bernard 22 juli 2009 om 1:24 pm

   Heel juist, Jerome. En niet alleen zijn zound is goed, maar ook zijn show: perfect getimed en origineel!

   Alleen is het zo dat Peter Fox verschrikkelijk duur is en hij probleemloos arenas zoals het Sportpaleis laat vollopen in Duitsland.

   • 12 Jerome 22 juli 2009 om 8:50 pm

    Misschien kan dan de begeleidingsband van Peter Fox gevraagd worden. De drumbeats komen van de Cold Steel Drumsband uit Amerika. Als je meer wil weten over deze band, er is een heel stuk gewijd aan deze band in de wikipedia-tekst van Peter Fox.
    Na Safri Duo zou dit echt wel swung in de proms kunnen brengen.

    mvg

    Jerome

 10. 13 Jerome 24 juli 2009 om 8:25 pm

  Na het bekijken van reeds geplande tourdata voor de hier opgenoemde artiesten blijven er nog 7 mogelijke artiesten over:
  Pet Shop Boys
  George Benson
  Black Eyed Peas
  Joe Jackson
  Jamie Cullum
  Steve Winwood
  John Fogerty

  Wanneer ik Jans blog lees,heb ik niet de indruk dat het hier over een groep gaat, daarom denk ik persoonlijk dat het om Joe Jackson gaat. Als zou een samenwerking tussen Toots, George en Jamie ook wel fantastisch zijn.

  mvg

  Jerome

 11. 14 Bernard 28 juli 2009 om 6:51 am

  Vermits de Pet Shop Boiys in december naar het Sportpaleis komen, vallen zij dus af als kanshebbers voor NOTP.

  Joe jackson? Dat zou het programma niet alleen goed aanvullen maar ook zeer evenwichtig maken.

 12. 15 Erik van Otterdijk 29 juli 2009 om 9:21 am

  Eigenlijk heb ik maar 1 vraag:

  WAAR BLIJFT HET NIEUWS ?????

  Ik kijk nu al vanaf 15 juli iedere dag op dit Blog, maar tot op heden: nul, nada, noppes, njente, zero nieuws.

  Ik blijf dagelijks kijken en hopen dat……….komt.

 13. 16 Kris (F) 30 juli 2009 om 8:34 am

  Hoewel Jan aangeeft dat het een artiest betreft, lijkt het me inderdaad eigenaardig indien een groep nog in aanmerking komt. Niettemin hoop ik nog steeds dat het de “Human League” wordt. De HL is bovendien te gast op een festival in Hasselt (01/11/09). Toevallig een datum dat er geen Proms editie is…

 14. 17 Laura 30 juli 2009 om 1:06 pm

  het enige vaste bandlid van Human League is Philip Oakey. Het zal niet de 1e keer zijn dat er alleen een zanger het podium betreedt. Kijk maar naar Tony Hadley van Spandau Ballet en Midge Ure van Ultravox. Dus het zou best kunnen…

 15. 18 Yves 2 augustus 2009 om 5:54 pm

  Nu mag de naam van de laatste artiest of groep toch gaan komen !! De spanning wordt te groot,verlos ons !!

 16. 19 Jan 4 augustus 2009 om 1:18 pm

  Nu word ik toch echt wel curieus hoor.

  Ik blijf bij mijn gok op de Pet Shop Boys. Misschien wacht men met hun aan te kondigen tot het concert in de Lotto Arena vol zit?

  Meestal zit ik er met mijn gokken grat naast, dus misschien is dat deze keer niet anders 🙂

 17. 20 Maaike 4 augustus 2009 om 1:27 pm

  Ik durf niet meer te gokken, de hints zijn behoorlijk vaag en je kunt er alle kanten mee op. Ik weet nog dat bij de hints voor Roxette, de juiste naam niet op het forum kwam….
  Maarrrr… het is inmiddels augustus en toch eigenlijk wel tijd voor een compleet programma toch? In ieder geval een datum om naar uit te kijken Jannen???

 18. 21 Bernard 5 augustus 2009 om 8:20 am

  De Pet Shop Boys treden in het najaar op in het Sportpaleis, zij zijn dus uit te sluiten.

  Joe Jackson blijft favoriet, maar het duurt wel lang en zulk een grote naam als derde artiest, is toch een hele grote luxe!

  Terloops even pub maken voor onze gloednieuze fanwebsite: http://www.motpfan.eu

 19. 22 Wim 5 augustus 2009 om 9:03 am

  LOL! Might of the Proms ?

  http://www.notpfan.eu

  leuke site!

 20. 23 Maurice 5 augustus 2009 om 9:13 pm

  Leuke site idd.
  Bernard,
  U kunt op mij rekenen voor de Franse vertaling… Maar na mijn vakantie !
  😉

 21. 24 Maurice 6 augustus 2009 om 2:35 pm

  Ceci étant, je croyais avoir des suites au présent message de Jan avant mon départ. Plus que quelques jours pour se réveiller (joke !).

  J’ai le sentiment que si l’affaire ne s’était pas conclue, Jan nous l’aurais déjà dit.
  Bonne nouvelle donc que ne rien lire !

  Mais pourquoi attendre ?
  – Septembre est-il plus porteur de ventes supplémentaires ?
  – Jan est-il en vacances ?
  – Tout n’est pas encore réglé à 100% (paperasses ?)?
  – L’artiste est-il au programme du Sportpaleis en cette fin d’année ?

  Jan, si tu n’es pas en vacances… Pense à nous !!!
  😉

 22. 25 Jerome 10 augustus 2009 om 5:31 pm

  Aangezien we toch alweer een hele tijd niks meer gehoord hebben, ga ik ervan uit dat de onderhandelingen met de laatste artiest afgesprongen zijn en dat er uitgekeken wordt naar een andere naam. Misschien heb ik die dit weekend wel gezien.
  Was in Dranouter en zag er een fabuleus comeback-optreden van K’s choice. Belgisch, ik veronderstel niet zo duur, zodat er wat centen opzij kunnen worden gezet voor een grote in 2010.

  grt

  Jerome


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: