No business like showbusiness !

Vrienden,

we werken in relatieve stilte verder aan een heleboel NotP-gerelateerde projecten : uiteraard wordt de promo-machine warm gedraaid om vanaf eind deze maand voluit te dingen naar de belangstelling van muziekminnend Vlaanderen en Nederland : in Duitsland ligt de ticketverkoop al sedert de aankondiging van Roxette 8 à 9 weken voor op het schema van vorig jaar – in de Benelux kennen we die luxe niet, maar we klagen zeer zeker niet.

Begin volgende week kondigen we dus de laatste naam aan, het gaat om een duo, die reeds bewezen hebben hoe ze middels een bijzonder energieke en gebalde set (4 nummers in 12 minuten en 35 seconden) een zaal helemaal op z’n kop kunnen zetten – je zou het hen niet aangeven wanneer je ze backstage ontmoet, want ze zien er eerder uit als ietwat saaie boekhouders (op kantoor zijn onze collega’s van de boekhouding helemaal NIET saai :-)), maar op het podium wordt het beest helemaal wakker.  Dit is een erg gemakkelijk raadseltje, ik verwacht dan ook het juiste antwoord binnen enkele uren !

Collega Philippe Le Clef is druk geweest met het realiseren van 2 cd-compilaties : enerzijds een ‘best of John Miles’, met 16 van de mooiste nummers die John, al dan niet in duet met andere NotP-gasten, heeft gebracht tijdens zijn lange carrière bij ons.  Voor liefhebbers van fijne muziek door een buitengewoon getalenteerd muzikant wordt dit smullen : we hebben er bijvoorbeeld voor het eerst de volledige versie van Sarabande (intro voor Broken Wings) op … Daarnaast is er ook een nieuwe dubbel CD klaar, met daarop een flink aantal tracks die nooit eerder op cd of dvd verschenen zijn.  En ja, er staat ook een nummer op van Live (‘I Alone’), maar neen, helaas staat ‘Troy’ van Sinéad er NIET op, ondanks de vele pogingen om deze track te clearen : gisteren nog een lang telefoongesprek gehad met haar manager, die haar begeleidde op concert gisteren in het Rivierenhof, maar hij was onvermurwbaar – onze financiële mogelijkheden waren verregaand ontoereikend om zijn interesse te wekken, en door de geldende praktijk van Most Favorite Nations (waarbij de artiesten steeds minimaal de voorwaarden willen van de collega’s, ook en vooral in het geval dat die beter zijn) kunnen we geen ‘specialleke’ afspreken met Sinéad.

Anderszijds is er enkele minuten geleden goed nieuws uit sponsorland binnengevallen : Unique Interim komt Stella Artois vervangen als sponsor voor Night of the Proms !!  Unique Interim is een zusterbedrijf van Start People, en wil door dit sponsorship haar naambekendheid en profiel verder ontwikkelen.

notp2009_ernaTenslotte werken we ook dapper door aan de show, en voor de eerste keer betrekken we daar een heuse styliste bij, Erna Siebens.  Ze heeft tonnen ervaring met kostuums voor film, toneel en musical, en zal voor onze 25e editie het koor aankleden, alook een figurantengroep (die ook bij Fine Fleur horen), én we voorzien ook in het 2e deel van de show een extra feestelijke vestimentaire noot voor het orkest en de electric band !!!  Op de foto poseert Erna naast één van haar ontwerpen, die niet meteen in de show zullen voorkomen, maar wél voorafgaand aan de show het publiek mee zullen verwelkomen.  U merkt het, we zitten vol plannen en projecten !

Tot volgende week, want ik wil voortaan proberen minimaal wekelijks een update te posten !  Wish me luck !

Jan

Advertenties

22 Responses to “No business like showbusiness !”


 1. 1 Wim 18 augustus 2009 om 3:02 pm

  OMD ?

  leuk vooruitzicht die 2 compilatie cd’s, wel spijtig van Troy, maar daar komt dan wel een ander pareltje voor in de plaats, veronderstel ik…

  Tot volgende week 😉

 2. 2 Bernard 18 augustus 2009 om 4:19 pm

  Erna Siebens? Inderdaad, ook bij ons gekend van haar creaties en spreekbeurten over kledij.

  Dat voorspelt feestelijke concerten!

  Bernard
  http://www.notpfan.eu

 3. 3 Jerome 18 augustus 2009 om 5:41 pm

  Klinkt alvast veelbelovend. Waar ik wel een beetje mee zit: in een eerdere blog zei Jan, dat hij niet met OMD had gepraat over de proms van het najaar, ma ze passen wel perfect in de beschrijving van Jan in deze blog.
  Aan de andere kant klonk eerder de naam van de Pet Shop Boys die ook aan de beschrijving voldoen, maar kunnen die een gebalde set aan?
  En wat die wekelijkse bijdrage betreft: maak u geen zorgen Jan, wij herinneren er u wel aan. Naar welke dag gaat uw voorkeur? :-).
  De cd’s klinken ook veelbelovend. Jammer van Sinead uiteraard. Hebt u al een idee voor een cd dit jaar? Of komt er dan volgend jaar opnieuw een compilatie-cd.
  En dan een heel belangrijke vraag voor veel bezoekers: Welk bier krijgen we dit jaar voorgeschoteld?

  mvg

  Jerome

 4. 4 boschtradamus 18 augustus 2009 om 9:12 pm

  Dan denk ik als eerste aan Basement Jaxx…
  Anders mogelijk pet shop boys

 5. 5 Christoph 19 augustus 2009 om 4:34 am

  Als het Pet Shop Boys zijn, dan kan je zeker rekenen op een fantastisch groot feest! Ik heb ze dit jaar gezien op Dour Festival, en dit was voor mij echt DE revelatie het jaar. Enorm van genoten. Ze komen naar Antwerpen in December, en ik ze hebben me zo (positief) verrast dat ik zeker ga zien! En de heren hebben in oktober en november nog niets te doen… 😀
  Laten we hopen! In alle geval Jan & Jan, Keep up the good work. Ik ben al jaren een fervent Night Of The Proms bezoeker, en elk jaar is voor mij een avond waar ik naar uitkijk! Tot in Oktober!

 6. 6 Peter Lauwers 19 augustus 2009 om 10:16 am

  Eindelijk is het zover! We hebben er lang op moeten wachten, maar begin volgende week zal de aap uit de mouw komen : de laatste artiest (duo) wordt aangekondigd. Ik zit al op het puntje van mijn stoel (zit hier al eventjes op dus de ontknoping zal een enorme opluchting zijn 😉 ).

  Een gebalde set? Ik dacht meteen aan Soft Cell waar een zekere David Ball in meespeelt op de synth. Maar had Marc Almond solo al geen concerten gepland op proms-data? o.a op 4 november staat hij in Leeds te zingen. Niet dus! (Trouwens saai kan je de exentrieke Marc Almond niet echt noemen).

  De Beastie Boys (op het podium komt het beest los?), nee want die zijn met zijn drieën en misschien niet geschikt voor de proms.

  De Pet Shop Boys lijken me de meest logische gok. Heeft met beestjes te maken en waren al eerder in zicht bij de proms. En die gebalde set? Was er geen clipje van de PSB met grote ballen ergens in de nineties?

  Wat de cds betreft : Mister proms met 16 nummers op 1 cd? Lijkt me een fantastische cd. En de dubbelaar zal ook welkom zijn in mijn collectie (hopelijk niet te veel nummers hierop die al op de 2 best-of cds staan die ik al van de proms heb liggen). Zijn deze in de winkel reeds verkrijgbaar of weet iemand al een releasedatum?

  Het wordt een spannende week!

  Groetjes,

  Peter Lauwers

 7. 7 Hilde 19 augustus 2009 om 3:12 pm

  naar ff gegooogled te hebben gok ik op de nederlandse band a balladeer dat zou ik top vinden

 8. 8 Hilde 19 augustus 2009 om 3:17 pm

  stomme fout van mij a balladeer is een trio dus vallen af

 9. 9 Pascal 19 augustus 2009 om 4:19 pm

  De PSB kunnen het niet zijn want dan zou het de hoofdact zijn.

 10. 10 remco 20 augustus 2009 om 11:04 am

  Geen Pet Shop Boys die touren weer in december dus dat zal niet gaan, hoop niet op OMD want die hebben we nu alwel gezien, in Duitsland en op DVD

  • 11 jochem 20 augustus 2009 om 11:45 am

   Kan wel PSB zijn, die touren pas in december en NOTP Antwerpen en Rotterdam zijn in oktober en november….

  • 12 Wim 20 augustus 2009 om 12:48 pm

   Als je de concertagenda van PSB bekijkt zou het wel kunnen, hoor… Het duo zou enkel optreden in België en Nederland (dus tussen 23 oktober en 22 november)en de PSB hebben geen optredens tussen 1 oktober en 2 december…

 11. 13 Bas 20 augustus 2009 om 11:15 am

  Wow….please Pet Shop Boys met It’s a Sin als opener!
  Gegarandeerd het dak eraf

 12. 15 Anja 20 augustus 2009 om 3:49 pm

  It’s a Sin……die mag inderdaad als opener voor de PSB, lekker bombastisch!

 13. 16 Lieven 22 augustus 2009 om 5:29 pm

  OMD zou natuurlijk wel eens kunnen he…
  vooral als je ziet op hun tourkalender. Het eerste optreden dat gepland staat is op 26 november in Amsterdam
  (laatste concert NOTP in Nederland op 22 november). Voor België en Nederland zou dat natuurlijk tot de mogelijkheden behoren, in Duitsland waren ze eerder toch al eens te gast he. In dat geval zouden er met OMD en Roxette twee bands op het podium staan die eerder om gelijkaardige redenen moesten afzeggen (Roxette in 2002, OMD in 2007.)

 14. 17 tiny 24 augustus 2009 om 8:17 am

  He nee, geen OMD aub…die hebben we nu wel gezien, zowel in Duitsland als op de DVD. Pet shop boys please

 15. 18 Thierry 24 augustus 2009 om 10:37 am

  Ik had het dus maanden geleden van de eerste keer juist – Roxette en OMD !!!

  Dit is echt een topaffiche.

 16. 19 Wim 24 augustus 2009 om 10:45 am

  OMD !
  Superdeluxetopaffiche !!!!

 17. 20 Remco 24 augustus 2009 om 10:47 am

  Vind het affiche van 2009 niet echt een affiche voor een jubileum jaar. Enkel Roxette kan me bekoren. Verder totaal weinig feestnummers aanwezig. OMD hebben we nu al wel gezien, tenminste de trouwe NOTP bezoeker wel. Zowel in buitenlandse edities als op de DVD

 18. 21 Remco 24 augustus 2009 om 10:48 am

  OMD weer, wel erg makkelijk vanaf gekomen heren ! Kom in een jubileumjaar eens met wat verrasends

 19. 22 Maurice 25 augustus 2009 om 9:16 am

  And the winner is… OMD !!!

  Surprenant après le message du 15 juillet dernier (petit cachotier, Jan !) mais très bonne nouvelle : avec Andy, l’ambiance est garantie !

  Pour ce qui est des CD’s, totale confiance : sortez-nous quelques perles inédites de vos réserves.
  Deux petits souhaits tout de même concernant le Best of John :
  – le duo qu’il a chanté à Charleroi et en France avec Lara Fabian en 2007, ‘Baby, come to me’ (James Ingram & Patti Austin) ;
  – sa magnifique reprise de ‘Have I told you lately’ (Rod Stewart) chantée à Charleroi en 2008, avec un arrangement extraordinaire (comme d’habitude).

  Voilà 2 suggestions qui constitueraient pour bon nombre de vos fans de vraies surprises, car la plupart d’entre eux ne les ont jamais entendues, ni à Anvers, ni aux Pays-Bas !!!

  Et puis bravo pour votre succès concernant le sponsoring !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: