Binnen 8 weken …

… hebben we de eerste show achter de rug, en lezen we de recensies in de kranten en op het net …  Meer dan waarschijnlijk bel ik dan ook wat rond om te overleggen indien en wat we eventueel zouden wijzigen, wat bijna uitsluitend inzake volgorde mogelijk is.  Nieuw repertoire vergt een arrangement voor het orkest, én bijkomende repetitie, en dan is er nog geen bijpassend licht of video, dus dat is kwasi onmogelijk.  Maar dat is wellicht ook helemaal niet nodig : er staat een lijst met ijzersterk repertoire ter beschikking, en is het zaak ons daar tijdig, dus nù, over te bezinnen.

Afgelopen zondagmiddag was het verzamelen geblazen in een lege Lotto Arena met de geïnteresseerde leden van Fine Fleur.  Casting FFDe bedoeling was om een groep van ongeveer 25 mensen te selecteren die enkele choreografieën kunnen uitvoeren tijdens de show – daarnaast zal een andere selectie uit Fine Fleur een vast plaats achter het orkest innemen wanneer (klassieke) koorzang nodig is.  Omdat we ook wel weten dat we niet van alles verstand hebben, deden we een beroep op Jacqueline de Carpentier, de levengsgezellin van NotP-arrangeur Franck van der Heijden, om de casting in goede banen te leiden.  We rekenen ook op Jacqueline om de regie te voeren over de geplande tussenkomsten van dit figurantenkoor.  Jacqueline is voormalig danseres en choreografe, naast regisseur (voor zowel toneel, dans als tv & video).   Tegelijk met de selectie, die verliep door iedereen enkele eenvoudige passen aan te leren en die dan een aantal keren te bekijken, was ook Erna Siebens aanwezig, om van iedereen de maten te noteren : zowel het zangkoor als het figurantenkoor worden gekleed, en dus mag die kledij goed passen.

Afgelopen woensdag was alweer de Lotto Arena de plaats waar enkele leden van de technische ploeg (doeken, licht, video) onder deskundige leiding van Geert Vanhout verzamelden om enkele tests uit te voeren met het oog op het gebruik van een nieuwe combinatie van doeken en led-technologie : de trouwe bezoekers herinneren zich nog de projectie van stilstaande beelden (3 vierkanten naast elkaar) in 2004, de projectie aan de hand van 2 naadloos aansluitende beelden in 2005, de combinatie van sterrendoek met een centraal ovalen projectievlak in 2006, het enorme high-definition scherm in 2007, en de 7 led-panelen van afgelopen jaar.  De uitdaging dient zich aan om alweer iets nieuws te laten zien, en test led 09daar lijkt Geert opnieuw in te lukken : een kleine glimp is hiernaast te zien, maar ik wil hier ook niet meteen alles onthullen.   Er is trouwens nu flink wat werk aan de winkel voor het team van Bjorn, die de video content aanmaken voor de show.  Het is nu al zo goed als duidelijk bij welke nummers we content nodig hebben, en dus kan Bjorn aan het werk.  Uiteraard wordt dit regelmatig overlegd, en soms zelfs met de betrokken artiesten, om geen onprettige verrassingen te hebben tijdens de ultieme repetities.

Volgende week donderdag is de persconferentie gepland, en intussen blijven de collega’s van Tele Ticket Service druk in de weer met het verzenden van de traditionele mailing.  Woensdag staat een ontmoeting met Sharon den Adel op het programma.  Woensdagavond komen Peter & Zoltan Katona naar Antwerpen, met het oog op de persconferentie, alwaar ze een stukje van hun repertoire voor de show zullen onthullen : ik kijk daar ernorm naar uit (want ik weet al wat ze gaan spelen 🙂 ).

Gisteren, vrijdag, hebben Franck en ikzelf voor het eerst een conference call via skype opgezet met Martyn Ware, een van de 2 masterminds van Heaven 17, die in Duitsland van de partij zullen zijn.  De test van de conference call leert ons dat we in sommige gevallen een trip tot bij de artiest in kwestie kunnen nalaten, en zo tijd en geld kunnen besparen.

Het wordt dus ongetwijfeld weer een drukke week, gevolgd door een nog drukkere week enzovoort …  Af en toe kriebelt het toch een beetje in de buik …

Jan

2 Responses to “Binnen 8 weken …”


 1. 1 Bernard 6 september 2009 om 10:12 am

  Verdraaid, wat zullen acht weken lang duren!

  Bernard
  http://www.notpfan.eu

 2. 2 Pascal 6 september 2009 om 7:39 pm

  Ik vraag me nu af hoe de reacties op Roxette zullen zijn. Marie (de vrouwelijke helft van het duo) heeft dus 7 jaar geleden een hersentumor gehad en de gevolgen daarvan zijn dat ze blind is aan 1 oog en dat ze nauwelijks en vrij stroef beweegt op het podium.

  Roxette twee maanden geleden tijdens een optreden: http://www.youtube.com/watch?v=wz0oe_vlyQI

  Vrees een beetje (maar hoop het niet) dat velen toch wat teleurgesteld zullen zijn wanneer ze haar zien op de Proms. Misschien dat de presentator wat toelichting kan geven bij de aankondiging ?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s




Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 408.646 hits

%d bloggers liken dit: