Van Antwerpen/Rotterdam naar Duitsland : zoek de 11 verschillen.

Alhoewel het soms lijkt alsof we pas enkele weken terug aan het repeteren waren in Hof Ter Lo, hebben we vorige week afscheid genomen van Toots, Sharon & Paul en Andy, alsook van de dansers van Let’s Go Urban en de figuranten van Fine Fleur.  We hebben uiteindelijk weinig tijd gehad om hen te missen : op donderdag zijn Roxette, John, de Katona Twins, Robert & de band naar Hamburg gereisd, alwaar we ’s avonds een verbroederingsdiner hadden met de nieuwkomers op de tour : Glenn & Martyn van Heaven 17, Alan Parsons & PJ Olson, en Christina Stürmer.  Op vrijdagochtend zijn orkest en koor aan een (té) lange rit vanuit Gent en Antwerpen naar Hamburg begonnen, om bij aankomst meteen op het podium te gaan zitten en op 2 uur tijd 11 nieuwe nummers te repeteren.  Gelukkig was alles al goed voorbereid op eerdere repetities, maar het was ongetwijfeld een bijzonder vermoeiende dag, eergisteren.  En als slotstuk van die lange dag hebben we dan ook nog de première van de Duitse show, met toch bijna de helft nieuw repertoire en flink minder ‘toeters en bellen’ : geen vuur noch toortsen bij de opening, geen fluo-confetti noch ‘spoken’ bij Sharon, geen zilveren slingers bij OMD, geen neerdwarrelende hartjes bij It Must Have Been Love …

Maar de nieuwe artiesten hebben zich bijna moeiteloos ingepast in de show, en ook de 2 nieuwe klassieke stukken vallen in de smaak : aangezien we dit jaar naast Haendel ook Hayden vieren, speelt het orkest het 4e deel uit de 88e symfonie van Joseph Hayden (in de plaats van de Hongaarse dans nr. 5), en een stuk uit Le Carnaval Romain van Berlioz ter vervanging van Suite To Dance bij het begin van het 2e deel.

Vrijdag dus een (gewoon) goede show, en gisteren zaterdag, met een nog iets voller huis, een bijzonder aangename show : alle artiesten voelden zich nog beter op hun gemak (zowat allemaal gaven nà de première toe toch wat zenuwachtig geweest te zijn – op de persconferentie op zaterdagmiddag gaf Christina  – een jonge Oostenrijkse zangeres die tot nu toe vooral in de grotere clubs speelt – toe dat ze letterlijk stond te beven bij haar eerste opkomst) – en ook het publiek had er meteen héél véél zin in : je voelt dat meteen aan het applaus nà de opening – het leek me beduidend enthousiaster dan de dag ervoor.  Uiteraard zijn er de gebruikelijke kleine bijsturingen in de presentatie en de diverse wissels, én we hebben zelfs een mini-repetitie met Alan Parsons gehad op zaterdagnamiddag, maar alles zat van bij de aanvang goed, en iedereen kijkt ernaar uit om dit nog 18 keer te herdoen.

We zijn op dit moment trouwens onderweg van Hamburg naar Berlijn, waar we wellicht de enige show gaan hebben met minder publiek dan vorig jaar : bijna onbegrijpelijk, want overal elders doen we beduidend beter (in Hamburg meer dan 1.400 mensen meer dan vorig jaar), maar met de komst van de 02-World in Berlijn stoppen zowat àlle wereldartiesten in die stad, en is het aanbod dus wat groter dan de vraag.  Het plan is om volgend jaar zeker weer een persconferentie in Berlijn te organiseren, net als vorig jaar.

Gisteren nog via de gsm van Carl (die presentator was op Golden Years in Antwerpen) gesproken met Graham Gouldman van 10cc, die vorig jaar op de Duitse affiche stonden.

Nog 2 kleine muzikale aanpassingen staan op het programma : het koor zingt nu bij de reprise van Music, én ik breng woensdag de bugel van Olivier (eerste trompet bij de pop-songs), zodat hij de muzikale plaats van Toots kan overnemen bij ‘If I Could’ : zonder de invulling van Toots klinkt het nu ineens toch té leeg.

J

Advertenties

5 Responses to “Van Antwerpen/Rotterdam naar Duitsland : zoek de 11 verschillen.”


 1. 1 Jorg 30 november 2009 om 2:08 pm

  Allereerst m’n complimenten voor de fantastische show in Rotterdam! Grappig om te zien hoe de muziekvoorkeur in Duitsland zoveel anders is dan in Nederland en België… en zeer jammer dat zij de mooie showelementen moeten missen die het concert toch nog wat spectaculairder maakten, maar dit lijkt me logistiek ook niet zo makkelijk te regelen.

  Betekent het contact met 10CC dat er tevens wordt gesproken over een komende editie al? Lijkt me ook een zeer welkome gast!

  Succes in Duitsland!

 2. 2 Sascha 30 november 2009 om 2:38 pm

  Enjoyed the premiere show in Hamburg very much! My highlights: Alan Parsons (with fantastic Jonas), Stairway to Heaven and of course Roxette. They got such a thundering welcome, such a nice feedback, wow! I was not so fond of some of the classical pieces in the first part (too “baroque” for my taste, prefer the darker/deeper classics). And Heaven17 did nothing for me, only liked the female singer at Temptation. All in all a wonderful night, looking forward to join the crowd in Dortmund!

 3. 3 JanS 30 november 2009 om 11:06 pm

  Toevallig afgelopen zaterdag ook aanwezig geweest bij the golden years en 10cc was daar subliem als mede de Rubbets

  Alvin Stursdust vertolkte daar het leidje
  I love Rock and roll van Joan Jett and the Blackhearts
  Misschien een idee om deze dame en evt band eens uit te nodigen op de proms

 4. 4 WIM 2 december 2009 om 7:31 pm

  ik verneem via Facebook dat Eric Woolfson is overleden…
  Eric Woolfson was mede-oprichter en de schrijver van The Alan Parsons Project… Hij zong ook verschillende grote hits van The Alan Parsons Project, zoals Eye in the Sky, Don’t Answer Me en Time…
  Eric en Alan werkte al jaren niet meer samen, maar hadden nog regelmatig contact oa. voor de recente remasterings van de AAP-albums…
  Sterkte gewenst aan Eric’s familie, vrienden,… en aan Alan die vanavond weer het podium op moet om Eric’s liedjes te zingen…

 5. 5 Laurent(F) 2 december 2009 om 7:43 pm

  Cher Jan

  Le 20 mars va arriver à très grande vitesse.Pourriez vous nous donner des informations pour Charleroi?

  Ce silence concernant ce concert m’inquiète….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: