Laurent Voulzy duikt met Kim Wilde de nacht in!

** Persmededeling **

25 jaar heeft de Franse zanger Laurent Voulzy erop gewacht, maar eindelijk is het zover: hij brengt de nacht door met Kim Wilde, de Engelse zangeres aan wie hij in 1985 zijn liedje ‘Les nuits sans Kim Wilde’ opdroeg. Muziekliefhebbers kunnen deze unieke ontmoeting bijwonen op zaterdag 24 april in de RTL Spiroudôme in Charleroi, naar aanleiding van de 7de editie van Night of the Proms. Ook dit jaar nodigt Night of the Proms beroemde sterren uit die de RTL Spiroudôme op haar grondvesten zullen doen daveren. Zaterdag 24 april zijn daar Sharleen Spiteri van Texas, Kim Wilde, Laurent Voulzy en DIV4S te zien en te horen. Zij brengen hun grootste hits onder begeleiding van het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot en het koor Fine Fleur.

Laurent Voulzy is een grote naam in de wereld van de Franse muziek. Deze zanger, gitarist en componist, geboren uit Guadeloupse ouders, is niet alleen een enorme fan van de Beatles. Zijn muziek is ook beïnvloed door Braziliaanse klanken en techno.

De ontmoeting met Alain Souchon in 1974 is een belangrijk keerpunt in zijn muzikale carrière. Vanaf dan is Voulzy componist voor Souchon, met een aantal indrukwekkende nummers tot gevolg, zoals ‘Bidon’, ‘Allô maman bobo’, ‘Jamais content’, ‘Le Bagad de Lann-Bihoué’, ‘Papa mambo’, ‘Y’a d’la rumba dans l’air’ en ‘Ballade de Jim’. Ook is hij zanger van succesvolle nummers die zijn geschreven door Souchon, zoals ‘Désir, désir’ in duet met Véronique Jannot, ‘ Le rêve du pêcheur’, ‘Les nuits sans Kim Wilde’, ‘ My Song of You’, ‘Karin Redinger’, ‘Paradoxal système’, ‘Le pouvoir des fleurs’, ‘Bopper en larmes’, ‘Le soleil donne’ en ‘Une héroïne’.

In 1977 breekt Voulzy door bij het grote publiek met de hit ‘Rockollection’, geschreven door Souchon. Het is een nummer dat jeugdherinneringen ophaalt met fragmenten van grote hits uit de jaren ’60.

Het album ‘Recollection’, verschenen in juni 2008, viert het dertigjarig bestaan van deze hit, waaraan hij nu een nieuw en tiende couplet heeft toegevoegd. ‘Rockollection’ heeft decennia overleefd zonder iets van zijn vrolijkheid en emotionele kracht te hebben verloren. Deze slalom door het collectieve popgeheugen vormt nog altijd 1 van de hoogtepunten van zijn concerten. Laurent Voulzy koestert sinds zijn jeugd het ‘eilandgevoel’. In tal van nummers neemt hij zijn publiek mee in dagdromen waarin verlangens naar en herinneringen aan zonnige stranden zich met elkaar vermengen. Hij doet dit onder andere in het nummer ‘Belle île en mer’, 1 van zijn grootste hits en uitgeroepen tot beste lied van de jaren ’80.

Advertenties

6 Responses to “Laurent Voulzy duikt met Kim Wilde de nacht in!”


 1. 1 Laurent 9 maart 2010 om 8:51 pm

  Merci jan,superbe affiche!!!!

  Je formule des voeux.
  Programmez nous une intro du show grandiose.(Ouverture 2007 des concerts d’automne).
  Des écrans géants de chaque côté du podium.
  Trouver un sponsor qui veuille bien financer les petites lampes.

  Vivement le 24/04!

 2. 2 Bernard 10 maart 2010 om 12:16 am

  Ondanks de afwezigheid van John Miles lijkt dit een leuke ontspannen avond te worden. Ik voel dat Jan één en ander gaat proberen en uittesten voor de najaarsconcerten. Laat je gaan, Jan!

  Ook bij ons, http://www.notpfan.eu, doen wij uiteraard mee.

  Bernard

 3. 3 Maurice 10 maart 2010 om 9:51 am

  Y a-t-il encore un modérateur en vie pour ce blog ?

  • 4 Maurice 12 maart 2010 om 10:23 am

   Ce petit message interrogatif visait à rappeler que j’avais encore 2 messages en attente de validation par le modérateur du site.
   Je reprends ici la teneur du dernier en espérant qu’il passe directement cette fois…

   J’avais vu juste en pronostiquant Laurent Voulzy et un duo avec Kim Wilde.
   Les nuits sans Kim Wilde -http://www.youtube.com/watch?v=aiKXqSXicG4

   Et aussi en trio avec Alain Souchon -http://www.dailymotion.com/video/x21wc2_kim-wilde-laurent-voulzy-alain-souc_music

   Mais j’espère surtout, en grand fan de Voulzy, que Il Novecento et Fine Fleur pourront le soutenir dans un Classic-Rockollection du feu de dieu !!!

   Pour ce qui est de ‘Belle île en Mer’, cela avait déjà été joué lors d’un Symphonic Show (où était aussi présente Kim Wilde d’ailleurs…)

   Allez, tous à Charleroi !!!

 4. 5 Laurent 13 maart 2010 om 7:55 am

  Tous à Charleroi

  Maurice,tu as raison.D’ailleurs,je suis allé porter la bonne nouvelle sur un forum de Laurent Voulzy,il y a déjà une quinzaine de personnes qui ont réservé leurs places non seulement depuis la Belgique mais aussi de la France!

 5. 6 Steven (NL) 13 maart 2010 om 3:10 pm

  Wow, DIV4S klinken fantastisch!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy

Klik hier om te reserveren

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,249 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: