Plezante én droevige dingen …

Vrienden,

Soms is het leven pijnlijk hard : afgelopen weken zijn 2 mensen die NotP van dichtbij hebben mee-gemaakt overleden. Mogelijk hebben jullie dat ook in de pers gelezen : Marc Appel was midden jaren ’80 marketing-man bij de VUM, en één van de allereersten die ons NotP-verhaal geloofden, of het toch op z’n minst een kans wilden geven.  Het Nieuwsblad en De Standaard waren mediapartners van het allereerste uur van de ‘Night of the Proms’, en zijn dat vele jaren gebleven.  Zijn carrière heeft een hoge vlucht genomen, maar hij is altijd wel een oogje in het zeil blijven houden op waarmee wij bezig waren, én hij was erbij, toen we met een aantal pioniers van de eerste jaren een réunie georganiseerd hebben naar aanleiding van onze 25e editie.  Begin vorige week bereikte ons dan het nieuws dat Dirk Godts, longtime manager van Toots, plots was overleden tijdens een concert van Toots in Zuid-Afrika.  Dirk was de afgelopen 22 shows in Antwerpen en Nederland met al zijn vriendelijkheid en professionalisme aanwezig bij de repetities en de show van Toots : het onverwachte overlijden van Dirk moet niet alleen voor zijn familie een bijzonder pijnlijke ervaring zijn, ook voor Toots moet het bijna onbegonnen zaak zijn nu nog iemand te vinden die hem even goed kan begeleiden en verzorgen in zijn loopbaan.  Enfin, beide overlijdens, van respectievelijk een jonge 60-er en een jonge 50-er nopen mij om te proberen van elke dag ‘een feest’ te maken …

Aan de andere kant van ‘het leven’ staat de blijde geboorte van de 2e kleinzoon van John Miles, afgelopen weekend.  Oliver Miles Walker heet het kereltje, en ik kreeg al een fotootje toen hij 5 uur oud was 🙂  Nodeloos te zeggen dat John en C° in de wolken zijn.  Meteen verkiest John ook om niet naar Charleroi af te zakken, en rustig bij de familie te blijven.

Ook memorabel was de ontvangst die mij en m’n gezin te beurt viel in restaurant ‘Alfredo Alla Scrofa’ in Rome, begin vorige week.  We waren daar te gast op uitnodiging van Mario, de eigenaar/uitbater, en Mario is op zijn beurt de echtgenoot van Francesca, de manager van Div4s.  Bij onze vorige ontmoeting, midden maart, ten huize van Raymond in Hasselt, kwam onze familiale trip naar Rome ter sprake, en was het duidelijk dat de uitnodiging niet af te slaan viel.  Het is een reuze meevaller geworden, want Alfredo Alla Scrofa is bijna 100 jaar oud, en heeft een bijzondere geschiedenis, een zéér lekker uniek pasta-gerecht, en vele wereldberoemde gasten.  Je kan het allemaal nalezen op http://www.alfredoallascrofa.com/ – het is een échte aanrader.

Tenslotte toch ook even in de marge vertellen dat we toch al wat vooruitgang hebben geboekt met de billing voor het najaar.  We hebben besloten opnieuw een (of meerdere) verrassingsgasten uit te nodigen, en dat dus het eerste én het laatste wat ik daarover ga schrijven.  Daarnaast is het enkel wachten op een handtekening om een eerste internationale naam aan te kondigen : misschien lukt dat volgende week al !  Bovendien valt nà de show in Charleroi van volgende week zaterdag een beslissing omtrent de Div4s en het najaar.  En er zijn enkele veelbelovende contacten mbt de completering van de affiche : het zou wel eens snel kunnen gaan, maar ik besef meteen het gevaar van deze voorspelling.

I keep you posted,

Jan

Advertenties

2 Responses to “Plezante én droevige dingen …”


 1. 1 Maaike 20 april 2010 om 5:32 pm

  Wat een droevige berichten…. ze horen erbij maar het werpt voor jullie uiteraard een flinke schaduw over het grote feest wat het toch altijd weer is!

  Begin zo langzamerhand toch wel weer heel benieuwd te worden naar al dat moois wat jullie ons weer gaan voorschotelen. Ik wacht in spanning af tot je méér nieuws hebt, mis wél een beetje de hints hoor ;-). Je gaat het vást niet vertellen… maar ehhh… die verrassingsgast(en), geldt dit zowel voor België als voor Nederland?

  Langs deze weg wil ik Opa Miles van harte feliciteren met zijn kersverse kleinkind. Groot gelijk dat hij hiervan volop wil genieten. Het leven is veel te kort, dat blijkt maar weer uit jouw blog!

  Succes!

 2. 2 herman de mil 25 april 2010 om 8:18 am

  een reactie op het overlijden van Marc Appel.
  Hij was tot nu gedelegeerd bestuurder van de winkelketen Prima.Als uitbater van een prima winkel waren wij nauw betrokken met de heer Appel.
  een man die de groepering op de kaart heeft hesteld,iemand van aanpakken en doorzetten,en boordevol ambitie en energie.
  Ik vind het heel sympathiek van jan om dit te melden op de site.Ik zal dit zeker melden aan al mijn collega’s.
  Veel succes met de proms!!
  herman de mil,lid koor Fine Fleur


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: