Briljant vioolvirtuoos Charlie Siem op Night of the Proms

** Persmededeling **

De Britse violist Charlie Siem (24) is één van de meest talentvolle violisten van zijn generatie. Hij maakt furore als solist op grote internationale klassieke muziekfestivals en speelt naast traditioneel repertoire ook nieuwe muziek samen met grote orkesten en internationale artiesten zoals Bryan Adams. Night of the Proms is dan ook blij om deze uitzonderlijke vioolvirtuoos toe te voegen aan het programma dit najaar in België, Nederland en Duitsland. Eerder al werd de komst van Culture Club frontman Boy George bekendgemaakt.

Charlie Siem speelt al viool sinds zijn derde verjaardag. Zijn interesse is gewekt wanneer hij op de radio Beethovens Vioolconcert hoort in een uitvoering door de Brits-Amerikaanse violist en dirigent Yehudi Menuhin.

Het ongelofelijk toeval wil nu dat hij thans op een viool speelt die Yehudi Menuhin toebehoorde. “Het is buitengewoon om een instrument te bespelen waar Menuhin zo aan gehecht was”, aldus Charlie Siem. Het gaat om een viool die in 1735 werd gebouwd door Guarnerius del Jesu en die Charlie in bruikleen kreeg van de Elderberry Foundation.

In oktober 2008 toert Charlie Siem door het Verenigd Koninkrijk en brengt hij Sjostakovitsj’ Eerste Vioolconcert samen met de Moscow Philharmonic. Datzelfde jaar verschijnt zijn eerste cd, waarop hij op een virtuoze manier ‘Sonatas For The Violin’ van Elgar en Grieg brengt.

In 2009 speelt Charlie Siem op prestigieuze podia in Londen, Oslo, Bergen, Parijs en Bazel. In de Royal Albert Hall begeleidt hij Bryan Adams. Samen brengen ze de klassieker ‘Heaven’. In 2010 verschijnt zijn tweede cd bij een groot platenlabel.

Charlie Siem zal dit najaar de bezoekers van Night of the Proms in België, Nederland en Duitsland met zijn muzikale virtuositeit en energieke uitstraling verbazen!

Meer artiesten die zullen optreden tijdens Night of the Proms worden binnenkort bekendgemaakt.

Advertenties

33 Responses to “Briljant vioolvirtuoos Charlie Siem op Night of the Proms”


 1. 1 WIM 19 mei 2010 om 6:40 pm

  VERDORIE JAN !!! ’t is weer GEEN vrouwtje !!! 😦
  Verder ben ik er zeker van dat Charlie Siem het publiek ten zeerste zal bekoren…
  Hmmm, ‘Heaven’ door John Miles & Charlie Siem… dat kan mooi worden 😉

  Mooi, mooi, Barry Hay van Golden Earring in Nederland op de Proms… In Antwerpen staat daar dan waarschijnlijk een verrassingsact voor in de plaats, veronderstel ik 😎

  Overweeg ook eens om tribuut te brengen aan de 2 Vlaamse Iconen die we de afgelopen tijd verloren hebben… Een (Nonkel) Bob(bejaan) medley ofzo… Vrolijke vrienden meets Lichtjes van de Schelde…

  Nog veel succes met het vinden van de 2 resterende acts.

  Groetjes,
  WIM

 2. 2 Jan 19 mei 2010 om 6:52 pm

  Opvallend: géén Div4s!

 3. 3 WIM 19 mei 2010 om 7:21 pm

  Nog even een wilde gok wat betreft de hoofd-act in Duitsland…
  Deze wordt volgens de Duitse NOTP-fanpage bekend gemaakt na het WK in Zuid-Afrika… en wie treedt er samen met Andrea Bocelli op als afsluiter van het WK : Bryan Adams ? 😕

 4. 4 WIM 9 juni 2010 om 1:50 pm

  Wat een oorverdovende stilte…

 5. 5 Maaike 9 juni 2010 om 10:10 pm

  Erg jammer deze stilte… ik geniett altijd zo van de hints, de voorpret en het raden. Zelfs Barry Hay is niet op deze plek aangekondigd door Jan. Komt wellicht omdat de nadruk, naar mijn gevoel, méér ligt op Antwerpen?

 6. 6 Laurent 16 juni 2010 om 8:26 am

  Cher Jan

  Bientôt un mois que vous n’avez pas posté!A votre clavier pour nous donner des news s’il vous plait!.

  Je suis impatient de connaitre le programme.

  A bientôt.

  Laurent

 7. 8 Maaike 22 juni 2010 om 7:49 pm

  Thnx Wim, eindelijk weer leven in de brouwerij hier ;-). Ziet er goed uit!
  Wat enorm jammer dat we niets (nieuws) horen. Tegen beter weten in kom ik dagelijks even kijken, maar helaas!

 8. 9 Thierry 3 juli 2010 om 11:51 am

  Nu begint het echt wel héél lang te duren se 😦
  Zou Boy George trouwens de headliner zijn ? Ik vind het goed dat hij komt natuurlijk maar als echte “headliner” … ?

  Geef ons wat nieuws Jan ! 🙂

 9. 10 Bernard 3 juli 2010 om 9:51 pm

  Thierry,

  Boy george is niet de headliner. Je mag je minstens nog aan een headliner verwachten en nog een andere artiest die voor of na Boy george zal komen in de rangorde.

  De kalmte heeft heel wat te maken met het WK voetbal; als je een goede aankondiging wilt doen, moet er ook reactie volgen in de pers e.d. en die is nog zeer gecontreerd op voetbal en de Tour. Als je vandaag een mededeling over een artiest zou doen in Nederland of Duitsland, begrijp je dat dat nieuws tussen de plooien zal vallen.

  Geduld dus, spijtig genoeg.

  Bernard

 10. 11 Bernard 7 juli 2010 om 10:06 am

  In afwachting van meer en echt nieuws, na het WK:

  – in 2011 komt er een eerste NOTP concert in Polen
  – Dirk Hohmeyer geeft meer achtergrond over Boy George

  op http://www.notpfan.eu

  Beste groet,

  Bernard

 11. 12 Laurent 15 juli 2010 om 10:33 am

  La coupe du monde de foot est terminée,j’espère sincèrement que l’on ne va pas attendre la fin de l’été pour nous donner le programme.

  Jan,je m’impatiente,je suis certain que nous sommes plusieurs dans ce cas!Lol

 12. 13 Bernard 16 juli 2010 om 10:19 am

  Wie tijdens deze komkommertijd nog wat wilt lezen, verwijzen we naar ons interview met NOTP trombonist Dominique van Haegenberg op http://www.notpfan.eu/homepage-nl/interviews/vanhaegenbergdominique?lang=nl

  Warme dagen!

  Bernard

 13. 14 Bernard 19 juli 2010 om 3:21 pm

  Duitsland: Cliff Richard, Lichtmond en John Miles

  Zie de homepage of de fanpage http://www.notpfan.eu

  Bernard

 14. 15 Maaike 19 juli 2010 om 7:47 pm

  Thanks voor je update’s Bernard ;-). Wat jammer dat Cliff Richard alleen maar in Duitsland komt, had me een hele leuke geleken op het Belgische en Nederlandse affice. Maar ja, wie weet waar ze ons nog mee gaan verblijden…. Heeft Jan een héle lange vakantie of is er gewoon niets te melden? Het WK-excuus gaat niet meer op 😉

 15. 16 Laurent 22 juli 2010 om 9:06 am

  Dans 3 mois,premier concert NOTP à Anvers…..

 16. 17 Jerome 22 juli 2010 om 8:35 pm

  Heel lang zonder nieuws. Zijn over het algemeen niet zo positief. Ik zie binnenkort op de website verschijnen: geen notp in België en Nederland.

  Hopelijk niet…

 17. 18 Maaike 23 juli 2010 om 9:06 am

  Dat zal toch niet waar zijn Jerome! Het is echter niet slim van Jan om het hier zó lang stil te houden, deze onrust wordt dan wel gevoed. Zélfs al zijn er geen namen te noemen, een klein berichtje als teken van leven, zou wel op z’n plaats zijn.

  Bernard lijkt redelijk op de hoogte te zijn, wellicht kan hij aangeven waarom Jan niet zo af en toe een kleine update doet?
  Ook al was het moment niet juist voor persberichten (WK), een blogje kan natuurlijk altijd!

 18. 19 Laurent 23 juli 2010 om 10:55 am

  Jan doit sans doute avoir des problèmes pour boucler le programme,ça me rappelle 2007….Tout avait été annoncé tardivement.

 19. 20 Jerome 23 juli 2010 om 5:35 pm

  Ja maar in 2007 werden we wel regelmatig op de hoogte gehouden. Deze stilte doet me denken aan de doodsteek van de notp in Frankrijk en Spanje.

 20. 21 Laurent 23 juli 2010 om 6:22 pm

  Jérôme,les NOTP ont arrêté de venir en France à cause du manque de fidélidé du public.Pour moi,ça serait inconcevable que les NOTP ne se produisent pas à Anvers.La salle est pratiquement complète à chaque concert.

  Jan va bientôt poster pour nous donner des news!

 21. 22 Jorg 23 juli 2010 om 6:39 pm

  Het probleem zal toch niet hier liggen hoop ik…
  http://www.ahoy.nl/ahoy.cfm?action=showcontent&site_id=1&c_id=60&news_id=812

  Dat programma is ieder jaar goed gekomen, dus ik vertrouw erop dat Jan dat ook nu weer onder controle heeft, maar een verbouwing zou overmacht zijn en ik kan me voorstellen dat een verhuizing naar een andere locatie een logistieke nachtmerrie zou worden. In dat geval, succes!

 22. 23 Bernard 24 juli 2010 om 1:18 pm

  De bedoeling van de organisatie, lijkt me, is om alle artiesten voor het najaar ineens aan te kondigen en dan een mediacampagne op te starten; de vakantiemaanden liggen daarvoor natuurlijk moeilijker maar in Duitsland heeft men dan toch ook Cliff Richard en Lichtmond aangekondigd.

  Het staat buiten kijf dat Antwerpen en Rotterdam (Ahoy) doorgaan; daarover moeten we niet discuteren. Het probleem is eerder het akkoord te krijgen van alle artiesten.

  Het is alleen spijtig dat het allemaal zo laat wordt aangekondigd, maar honger is natuurlijk wel de beste saus.

 23. 24 Maurice 26 juli 2010 om 11:22 pm

  Une annulation d’un tel événement ne se fait pas en dernière minute, surtout après avoir déjà annoncé 2 artistes à l’affiche et confirmé la réservation des artistes belges surprises…

  Aucune crainte à avoir de ce côté-là selon moi.

  Patience ! Même pour l’Allemagne il manque encore un nom qui ne sera dévoilé qu’en septembre. Or auparavant l’affiche complète était rendue publique dès le mois de mai…
  Nouvelle approche marketing !

  Une belle femme sait se faire désirer.

  Qui fait un premier pronostic sur les noms à venir ???

 24. 25 Bernard 29 juli 2010 om 7:23 pm

  Het nieuws van Jan in verband met de herfstconcerten, hebben we geplaatst op onze nieuwssite: http://www.notpfan.eu/homepage-nl/nieuws/?lang=nl.

  – nieuws over artiesten in aantocht
  – filmmuziek
  – DVD en CD

  Veel leesplezier!

  Bernard

 25. 26 Maurice 29 juli 2010 om 11:28 pm

  En attendant les nouvelles promises par Bernard et Jan, une petite idée de “meezinger”…
  Et si vous nous prépariez un petit medley des musiques des films avec Louis De Funès ?

  On pourrait commencer, comme dans ‘La grand vadrouille’, avec la “Marche hongroise” extraite de “La damnation de Faust” de Berlioz suivie par le thème du même film, puis un petit passage par le thème de ‘La soupe aux choux’, puis encore la danse juive extraite des ‘aventures de Rabbi Jacob’, et enfin, pour terminer en chantant tous ensemble, “La ballade des gendarmes”, thème du ‘Gendarme de St Tropez’…

  Qu’en pensez-vous, Jan ?

  J’avais déjà fait une telle proposition pour Charleroi en 2008 et vous m’aviez alors répondu que c’était une idée qui pourrait aussi convenir à Anvers. Alors, pourquoi pas cette année ? Même si Harry Potter tiendra déjà, mais de façon, beaucoup plus sérieuse, le rôle de représentant du 7ème art…

 26. 27 Peter Lauwers 2 augustus 2010 om 5:13 pm

  Eh, heb ik ergens iets gemist?
  Ik las net op NOTP Fan dat Laurie Wisefield er niet meer bij gaat zijn (of begrijp ik het verkeerd?). Dat zou erg spijtig zijn, ik was steeds onder de indruk van zijn gitaarspel.

  Laat ons hopen dat Jan ons deze week iets meer weet te vertellen over de artiesten voor het najaar. Ik wacht al zeer lang in spanning af.

  Spijtig ook dat er nog geen zondag- promsen gepland zijn. Voor mij was dit steeds de ideale dag om naar ’t sportpaleis af te zakken. Misschien dat er nog extra dagen bijkomen door het grote succes van de kaartverkoop. Al zal er dan wel eerst een grote naam bekend gemaakt moeten worden denk ik. Kunnen we aub een tip krijgen Jan? Dan kunnen we beginnen raden 😉

  Groetjes,

  Peter Lauwers

 27. 28 Bernard 3 augustus 2010 om 11:46 am

  Peter,

  Omdat vorig jaar Roxette als groep aantrad, werd hun gitarist gevraagd deel uit te maken van de Electric Band. Laurie Wisefield heeft zich daarop teruggetrokken; iedereen vindt zijn besluit spijtig want zijn gitaarspel werd inderdaad zeer gewaardeerd.

  Het is wachten op de aankondiging van de artiesten en een goede kaartenverkoop zodat de opties voor zondagvoorstellingen kunnen worden gelicht. We hopen allemaal op een verbazende line-up!

  Groetjes,

  Bernard

 28. 29 Laurent 4 augustus 2010 om 7:44 pm

  Maurice,je suis le premier à faire un pronostic,je vais faire une liste de quelques grands noms qui me viennent à l’esprit et ce par ordre de préférence.

  Tina Turner
  Seal
  Lionel Richie
  Steve Wonder
  Diana Ross
  Gloria Gaynor
  Robin et Barry Gibb

  Enfin,je vois bien Kim Wilde complèter l’affiche,sans oublier bien évidement John Miles.

  Cher Jan,le suspens est insoutenable!!!!

 29. 30 Thierry 8 augustus 2010 om 2:44 pm

  De stilte begint nu wel vervelend te worden 😦
  Vele mensen hebben reeds op voorhand betaald om zich te vergewissen van goede plaatsen…

  het is nu echt wel tijd dat er de rest van het programma bekend gemaakt wordt of ten minste wat tips gegeven worden…

 30. 31 Bernard 8 augustus 2010 om 10:00 pm

  Het komt er aan, laat Jan weten, de onderhandelingen zijn volop bezig.

  Afwachten van dag tot dag!

  Bernard

 31. 32 Maaike 9 augustus 2010 om 5:11 pm

  Als je een blog begint als deze, verplicht je jezelf ertoe om regelmatig van je te laten horen. In ieder geval met enige regelmaat. Door blind en doof te zijn voor vragen roep je onrust over jezelf (in dit geval over een evenement) af. Ik vind het uitermate vreemd dat Jan niet een klein berichtje heeft achtergelaten en dat Bernard hierin zijn plaats in lijkt te nemen!
  Uiteraard wachten we geduldig af, we kunnen niet anders.

 32. 33 Interartists Amsterdam 23 maart 2011 om 11:19 am

  Charlie is coming to the NL: April 10th at 12 in Eindhoven http://www.pietheineek.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: