John Fogerty te gast in België en Nederland

** Persmededeling **

MERKSEM – De populaire Amerikaanse singer-songwriter John Fogerty wordt toegevoegd aan de affiche van Night of the Proms. Hij werd bekend als zanger-songschrijver van Creedence Clearwater Revival en kreeg een Grammy Award voor zijn solocarrière. Hij schreef wereldhits als ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Rockin’ All Over The World, ‘Old Man Down The Road’, ‘Centerfield’ en ‘Born On The Bayou’. John Fogerty deelt het Promspodium dit najaar met o.a. Boy George, violist Charlie Siem en een verrassingsgast.

John Fogerty, de singer-songwriter met het houthakkershemd en de al even onafscheidelijke gitaar, is hot! Exact 25 jaar na de originele release werd op 19 juli zijn succesvolle album ‘Centerfield’ opnieuw uitgebracht. En enkele weken geleden pakte hij op Suikerrock de markt van Tienen volledig in. Het optreden van John Fogerty op Suikerrock kreeg in De Morgen liefst 4 sterren.

“Niet alleen klonk zijn stem bijna zuiverder dan veertig jaar geleden, ook zijn gitaarspel was fris, strak en telkens op de noot juist. Zelfs voor fans van het eerste uur moest het een verrassing geweest zijn hoeveel wereldhits deze rocker op zijn conto had staan. Een zo mogelijk nog grotere verrassing was dat hij ze ook daadwerkelijk allemaal speelde. Van opener ‘Hey Tonight’ tot het slotakkoord van ‘Proud Mary’ trok Fogerty zijn hele catalogus open. Feit is dat Fogerty op 65-jarige leeftijd levendiger dan ooit leek en een concert afleverde dat hoog boven de middelmaat uitsteeg”, publiceerde De Morgen.

Creedence Clearwater Revival scoort hit na hit

John Fogerty staat vanaf het eind van de jaren vijftig op het podium in diverse groepjes, en in 1967 met Creedence Clearwater Revival. De band scoort een hele reeks hits waaronder ‘Proud Mary’ (1969), ‘Bad Moon Rising’ (1969), ‘Who’ll Stop The Rain’ (1970) en ‘Born On The Bayou’ (1969).

Singer-songwriter van het zuiverste water

John Fogerty gaat na Creedence Clearwater Revival solo verder en brengt met ‘Blue Ridge Rangers’ (1973) zijn eerste soloalbum uit. Op zijn tweede album ‘John Fogerty’ (1975) staat onder meer ‘Rockin’ All Over The World’. Het duurt tien jaar voor er een vervolg komt met ‘Centerfield’ (1985). Op het succesvolle album staat onder meer de monsterhit ‘The Old Man Down The Road’.

Het is pas in 1997 dat hij met het nieuwe album ‘Blue Moon Swamp” opnieuw in de spots verschijnt. Het album levert hem een felbegeerde Grammy Award op. In 1998 brengt hij het live-album ‘Premonition’ (1998) uit, gevolgd door ‘Deja Vu (All Over Again)’ in 2004.

Nieuw materiaal verschijnt in 2007 op het album ‘Revival’ waarvoor hij een Grammynominatie krijgt. In september vorig jaar releast John Fogerty met ‘Blue Ridge Rangers Rides Again’ een vervolg op het succesvolle album ‘Blue Ridge Rangers’ uit 1973.

John Fogerty schreef muziekgeschiedenis met hits als ‘The Old Man Down The Road’, ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Have You Ever Seen The Rain?’, ‘Proud Mary’, ‘Born On The Bayou’ en ‘Rockin’ All Over The World’. Tina Turner en Status Quo hebben klassiekers van John Fogerty gecovered en er zelf wereldhits mee gescoord.

“John Fogerty staat al vele jaren op ons verlanglijstje, en we zijn dan ook erg blij hem dit jaar te kunnen presenteren aan ons publiek. Hij heeft ons al laten weten vol verwachting uit te kijken naar de samenwerking met het orkest, en dat scherpt onze motiviatie om er iets bijzonders van te maken alleen maar aan. Enkele van zijn vele hits hebben in het verleden al voor onvergetelijke hoogtepunten gezorgd, denk maar aan het legendarische optreden van Status Quo in 1999 en hun stomende versie van ‘Rockin’ All Over The World’. Dat we dit jaar de componist zelf te gast hebben zal vele rock-liefhebbers zeker doen uitkijken naar deze unieke ontmoeting van rock en klassiek!”, zegt Jan Vereecke, een van de organisatoren.

Advertenties

11 Responses to “John Fogerty te gast in België en Nederland”


 1. 1 yves 12 augustus 2010 om 2:36 pm

  Bangelijk !!!!! Waw nen topper ! echt mijn ding,lekkker rocken met wat bluesy invloeden ! SUPER !! Merci Jan goed gedaan !!!

 2. 2 Laurent 12 augustus 2010 om 4:24 pm

  Je ne connais pas cet artiste,je vais filer voir sur youtube,ce que ça donne.

  Jan,pouvez nous nous confirmer la présence de John Miles?

  Merci.

  Laurent

 3. 3 Tim 12 augustus 2010 om 4:46 pm

  Zeer flauw affiche dit jaar zeg, dit gaat een van de minste jaren worden volgens mij.

 4. 6 Thierry 12 augustus 2010 om 10:37 pm

  Niet slecht maar ik blijf nog wat op mijn honger zitten om eerlijk te zijn. Ik hoop dat de laatste (2 ?) namen nog iets zullen goedmaken.

  Is natuurlijk een kwestie van smaak eh

  @Yves: smaken verschillen.. iedereen heeft recht op zijn eigen mening 🙂

 5. 7 Jorg 13 augustus 2010 om 11:36 pm

  Goeie keuze! Ik kan me voorstellen dat de combinatie van CCR met orkest een lastige is, maar dat gaat in het najaar vast goed komen.
  Wat me niet helemaal duidelijk is… op de website staat dat (voor NL) dit het programma is. Maar in het verleden werd toch echt een internationale naam meer aangekondigd. Is er in het budget gesneden ten koste van het aantal artiesten of mogen we toch nog een aanvulling verwachten? Aangezien Barry Hay niet in Antwerpen zal spelen komt hiervoor nog een verrassingsact, maar over nog een internationale naam kan ik niets vinden. Zou enorm jammer zijn, want ondanks dat ik het programma tot dusver best goed vind zie ik niet echt een ‘hoofdact’ die er uit springt.

 6. 8 Hans Willems 14 augustus 2010 om 12:19 pm

  Briljant, ook nummer 26 belooft veen toppertje te worden. De muziek belooft veel, nu afwachten wat Geert (de visuele kunstenaar, vroeger lightdesigner) weer uit zijn hoge hoed tovert.
  Ik ga gelijk kaarten reserveren.

  Jan, zijn er dit jaar ook uitvoeringen met een volledig staand middenplein? Ik hoop van wel, kun je de data doorgeven?

  Groet van een trouwe fan
  Hans

 7. 9 Jan 16 augustus 2010 om 2:47 pm

  Ziet er mooi uit. Ik hoop alleen dat de laatste naam een artiest is met recentere hits.

 8. 10 Bernard 23 augustus 2010 om 11:18 pm

  Ik mis in de berichten rond John Fogerty ‘I put a spell on you’, dé slow van menig koppel in België en Nederland; natuurlijk is het nummer niet van zijn hand, maar zijn versie was hier wel de hit. Ik hoop van harte dat hij het zal spelen.

  Ogenschijnlijk wordt de laatste naam niet hekend gemaakt voor de persconferentie van 07 september, maar de deelname van John Miles is nu toch al bevestigd.

 9. 11 Steven (NL) 24 augustus 2010 om 5:37 pm

  Ha Bernhard,

  Fijn dat jij dan weer weet dat John Miles gewoon weer komt! Ik vroeg me al steeds af, waarom hij wel voor DL was aangekondigd maar nog niet op de BE en NL webpagina’s prijkte.

  John Fogerty vind ik weer eens een ouderwetse goede act. Daar kom ik graag naar kijken en luisteren. Verder ben ik natuurlijk heel benieuwd naar de nieuwe stage en aankleding.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: