Het oog van de naald …

Afgelopen zaterdagavond, zo rond 20h30 : volgens de lokale politie genieten zo’n 45.000 muziek- en cruiseliefhebbers van het concert dat op de kade van de cruise-terminal in Kiel (Noord Duitsland) plaatsvindt – Il Novecento, Fine Fleur, onze e-band, Kim Wilde, OMD, Galileo, Div4s en John Miles geven het beste van zichzelf. Het ziet er prachtig uit (dankzij onze vaste lichtcrew, en dankzij een tros ervaren Belgische cameramensen en regieploeg), en het klinkt alweer uitstekend (uiteraard …), dus wat kunnen we meer wensen ? En toch bekruipt me een onbehaaglijk gevoel als ik eraan terugdenk, want we zijn (meermaals) door het oog van de naald gekropen alvorens deze show tot een goed einde te brengen. Vooreerst was er het weer : de ganse opbouwweek was het koud én zeer winderig. Zoveel wind dat de crew van Stageco het neerlaten van de zeilen (de zijkanten van het podium) heeft overwogen, want anders zou de strakke wind de hele constructie omver kunnen waaien. Vrijdagavond bleven de orkest-pupiters niet rechtopstaan, en leek het onmogelijk om te repeteren of te concerteren … En zaterdag schijnt dan ineens de zon, en is er de hele dag geen wolk te bespeuren. Desondanks is het toch behoorlijk fris wanneer de avond valt, en heeft Robert écht kou geleden, ondanks het feit dat hij voortdurend in beweging was. Het orkest was goed voorzien van een veelheid aan kleine en grote radiatoren en gaskanonnen, en kloeg na afloop niet, maar enkele leden van de e-band hebben wél hun warme jas aangetrokken tijdens het concert.
En dan nog een keertje geluk : rond de middag zouden de cameramensen in Hamburg landen, om dan voor de start van de repetitie in Kiel aan te komen. Op dezelfde vlucht zit ook Liv Van Aelst, één van de backing vocals. Ineens blijkt dat Hamburg airport gesloten is, want er heeft een noodlanding plaats gevonden. Alle vluchten worden naar Hannover afgeleid – daar wordt bekeken wat er vervolgens geregeld zal worden. Enkele uren later komen alle vliegtuigen nà een extra tankbeurt toch naar Hamburg, maar intussen zijn wij al klaar met repeteren … Gelukkig heeft Liv al honderden concerten met ons meegezongen, en kent ze het repertoire, maar indien hetzelfde was gebeurd met Simon Ferry, onze drummer bij deze concerten, dan hadden we ook in de penarie gezeten. Hij kwam vanuit Newcastle via Amsterdam, maar was voor de fameuze noodlanding al aangekomen …
Ik onthou van al deze meeval dat we een volgende keer iets minder enthousiast ‘ja’ moeten zeggen op een uitnodiging voor een open-lucht show … Vrijdagavond kwamen we (o.a. Robert en onze geluidscrew) dat we eigenlijk geen plan B kunnen opzetten voor dergelijke situaties, en dus ben ik reuzeblij met de goede afloop – ook alle mensen bij Aida waren érg in hun nopjes, tot en met de allerhoogste baas uit de VS, die nu misschien wel nog wildere plannen gaat koesteren – een concert bij een scheepsdoop in Miami … waarom niet ?
J

Advertenties

5 Responses to “Het oog van de naald …”


 1. 1 Laurent 26 april 2011 om 10:05 am

  Cher Jan

  Il y a un an,vous annonciez un premier non d’artiste,il s’agissait de Boy George.

  En revanche à l’heure actuelle, toujours pas de noms pour les concerts d’Anvers 2011.

  N’auriez vous pas quelque chose à nous annoncer?Je suis impatient de connaitre les premiers noms!!

  Merci

  Laurent

 2. 2 WIM 10 mei 2011 om 9:02 am

  Een “klassieke” versie van “Only You” door Alison Moyet…

  Dit najaar op de Proms ??

  Groetjes,
  WIM

 3. 3 Dave 16 mei 2011 om 6:59 pm

  En toen was het stil in Promsland 🙂 Zo wachten op de eerste namen van de najaarsaffiche is elk jaar toch best wel spannend!

 4. 4 Jan Vereecke 17 mei 2011 om 12:09 pm

  Dag Dave,
  het ziet er naar uit dat we héél binnenkort met interessant nieuws naar buiten kunnen komen …
  Geduld schijnt toch zo’n schone deugd te zijn ..
  Jan

 5. 5 Laurent 19 mei 2011 om 7:43 pm

  Cher Jan

  J’ai rarement vu un tel suspens!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: