Ozark Henry en harpist Remy van Kesteren zeggen toe voor Night of the Proms

*** Persmededeling ***

MERKSEM – Anastacia en Naturally 7 krijgen het gezelschap van Ozark Henry en de Nederlandse harpist Remi van Kesteren op het podium van Night of the Proms. Het populaire evenement brengt van 8 tot en met 17 november in het Antwerpse Sportpaleis weer klassiekers over alle tijds- en muziekgrenzen heen.

De tand des tijds heeft geen vat op Night of the Proms, dat voor het 28ste jaar op rij stoeit met klassiek en pop. Ook dit najaar zal het symfonisch orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot weer op meesterlijke wijze klassieke melodieën verenigen met de grootste popklassiekers, terwijl artiesten van wereldklasse het publiek uitnodigen om mee te dansen, mee te zingen, even weg te dromen en dan weer stevig uit de bol gaan.

Night of the Proms wil opnieuw verrassen met een swingende en afwisselende reis door vele eeuwen muziekgeschiedenis en doet daarvoor dit jaar zowel een beroep op de ijzersterke Anastacia, de fenomenale zangstemmen van Naturally 7 en vaste waarde John Miles, als op Ozark Henry en Remy van Kesteren. Nog één grote naam wordt toegevoegd.

“Toppers walsen Sportpaleis plat”, “Eén van de allerbeste edities in meer dan een kwarteeuw Night of the Proms”, “De affiche is één van de sterkste in jaren”, “Deze editie wordt de vernieuwing, of spreken we beter van de verjonging, consequent doorgetrokken”… Dit is slechts een greep uit de reacties op Night of the Proms 2011. “Deze positieve commentaren zijn een extra stimulans voor ons om de vernieuwing verder door te trekken. Ook voor de komende editie leggen we de lat weer heel hoog”, aldus organisator Jan Vereecke. Night of the Proms wordt opnieuw een verrassende, swingende en afwisselende reis door eeuwen muziekgeschiedenis. Daarvoor wordt dit jaar een beroep gedaan op zowel de ijzersterke Anastacia, de fenomenale zangstemmen van Naturally 7 en vaste waarde John Miles, als op Ozark Henry en Remy van Kesteren. Nog één grote naam wordt toegevoegd.

Vlaams talent van wereldformaat

Met nummers als ‘Sweet Instigator’, ‘Indian Summer’, ‘Rescue’ en ‘Word-Up’ schreef de West-Vlaming Piet Goddaer, die in 1995 uitpakte met zijn alter ego Ozark Henry, tijdloze hits van wereldniveau. Zeer avant-gardistisch waren nog zijn albums ‘I’m Seeking Something That Has Already Found Me’ (1996) en ‘This Last Warm Solitude’ (1998). Zijn grote doorbraak kwam er in 2001 met het meer toegankelijke ‘Birthmarks’. Intelligente popmuziek met klassieke invloeden zou je op het visitekaartje van Ozark Henry kunnen schrijven, zoals hij ook demonstreerde op ‘The Sailor Not The Sea’ (2004) en ‘The Soft Machine’ (2006).

In het najaar van 2010 verscheen zijn zesde studioalbum ‘Hvelreki’, met opnieuw adembenemende muziek die Piet zelf omschrijft als “bijna zichtbare, bewegende landschappen”. Door de beeldende kracht van zijn composities wordt hij ook vaak gevraagd om soundtracks te schrijven voor films, documentaires en tv-series. Van zijn hand is o.m. de muziek van de tv-reeks ‘Sedes & Belli’, van de film ‘Crusade In Jeans’ (naar het boek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman) en van de documentaire ‘To Walk Again’ van Stijn Coninx.

Donderdag 12 juli treedt Ozark Henry in het Paleis voor Schone Kunsten op met het Nationaal Orkest van België o.l.v. Stefan Blunier. Zijn muziek wordt afgewisseld met werk van Berlioz, Tsjaikovski en Berlioz.

Een harpist met lef

De 23-jarige Nederlander Remy van Kesteren wordt algemeen beschouwd als één van de grootste harptalenten van dit moment. Op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, waar hij in 2010 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatoire National Supérieure de Musique de Paris, waar hij momenteel studeert bij de wereldberoemde harpiste Isabelle Moretti. Al in 2009 werd hij uitgeroepen tot ‘Jong Muziektalent van het Jaar’ en won hij de derde prijs tijdens de 17de editie van het prestigieuze ‘Internationale Harp Concours’ in Israël. Nationale en internationale prijzen werden zijn deel en resulteerden in optredens over de hele wereld.

Van Kesteren soleerde met o.a. het Jerusalem Symfonie Orkest en het Nederlands Kamerorkest, dat hem op zestienjarige leeftijd begeleidde tijdens zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam. Een jaar daarvoor speelde hij tijdens de doop van Prinses Amalia en trad hij op in de Carnegie Recital Hall te New York. Met twee andere jonge musici richtte hij onlangs trio42 op, een in de kamermuziek unieke combinatie van harp, viool en saxofoon.

Wat hem inspireert en drijft in de muziek, is “de kracht van een solist die eerlijk en puur speelt zonder concessies of compromissen en met een grote mate van risico en lef”, legde Remy van Kesteren vorig jaar uit aan ‘Trouw’. Remy heeft alvast het lef, de looks en het meesterschap om de aandacht te vestigen op een uniek instrument dat nooit eerder op Night of the Proms in de schijnwerper stond.

www.ozarkhenry.be
www.remyvankesteren.nl

Advertenties

18 Responses to “Ozark Henry en harpist Remy van Kesteren zeggen toe voor Night of the Proms”


 1. 1 WIM 21 juni 2012 om 1:39 pm

  Tof, Ozark Henry !
  ik hoop al enkele jaren dat hij eens de verrassingsact zou zijn.
  Ik vraag me wel af of hij als volwaardige artiest zal aantreden (3-4 nummers) of als aangekondigde ‘verrassingsact’, zoals Soulsister in 2007?

  Remy van Kesteren ken ik niet, maar ongetwijfeld zal deze klassieke act weer een onuitwisbare indruk nalaten op het publiek.

  Groetjes,
  WIM

 2. 2 remco 21 juni 2012 om 2:53 pm

  Tot op heden kan ik nog niet echt warm lopen voor deze line up.

 3. 3 Patrick Dierckx 22 juni 2012 om 2:59 pm

  zou discobar eiw moeder misschien ook terug van de partij kunnen/mogen ?

 4. 4 Victor! 22 juni 2012 om 5:24 pm

  Tot nu toe vind ik het een bijzonder zwakke affiche, enkel Anastacia vind ik de Proms waardig. Niet dat ik de andere artiesten slecht vind ofzo, maar dat zijn B-artiesten. Ozark Henry zou geschikt zijn als surprise, maar zeker niet meer dan dat.
  Na elk goed jaar een slecht jaar?

 5. 5 Laurent 22 juni 2012 om 6:39 pm

  Je suis sur Jan que vous allez nous étonner avec l’invité surprise qui, je l’espère sera de classe internationale!Un grand nom comme tête d’affiche et ça sera le top.Je serai présent à Anvers pour les deux premiers concerts,lors du deuxième concert,je serai accompagné par une amie qui habite à proximité de Genève.

 6. 6 Jimmy 24 juni 2012 om 7:53 pm

  Ik kom al 13 jaar naar de Proms, en ik moet toegeven dat ik ook niet meteen warm loop voor deze line-up. De enige naam op de affiche die totnutoe aanspreekt is Anatasia.

  Hopelijk nog een laatste naam om het eea recht te trekken ? 🙂

 7. 7 gwentje 25 juni 2012 om 10:10 pm

  ziet er weer goed uit kverstaa dat het niet meteen die bijgekomen te namen iets zeggen maar kan ook plesant zijn de andre namen worden nog later bekend gemaakt met anastacia word super er kan nog een super ster komen laat ons hopen op een groote naam we zien wel he

 8. 8 Patrick Dierckx 29 juni 2012 om 2:05 pm

  we mogen Naturally 7 zeker niet onderschatten! ze hebben op mij een enorme indruk gemaakt in het voorprogramma van Michael Bublé, ze kregen verschillende staande ovaties. Ik ben overtuigd dat ze op de NOTP voor vonken gaan zorgen. ze zouden gerust een muziekbattle met het orkest aankunnen, zoals we dit vorig jaar hebben meegemaakt met Discobar eiw moeder. Nog nen dikke 4 maanden wachten…..

 9. 10 Steven (NL) 2 juli 2012 om 8:48 pm

  Ik vind het programma juist erg verrassend en leuk tot nu! Verheug me al weer op de battle met het orkest. Een leuke nieuwe traditie..?
  Mooie aanpassingen aan de website ook. Wachten jullie met de bekendmaking van andere namen voordat Remy van Kesteren (hopelijk ook) voor NL wordt aangekondigd?

 10. 11 Cassi 3 juli 2012 om 4:04 am

  Het programma staat me ook dit jaar wel aan, al moet ik toegeven dat zowel ik als vele andere fans van James Blunt hopen dat hij de laatste naam wordt op deze affiche! Al maanden hopen we zijn naam opnieuw te zien verschijnen. Hij was geweldig in Rotterdam vorig jaar dus nu hopen zo vele Belgische, Britse en andere Europese fans een ticketje voor Antwerpen te mogen kopen, maar blijkbaar moeten we nog even hoopvol afwachten 😉 Komaan Jan, James heeft zijn wereldtoernee afgerond, dus al zijn fans hopen op nog één extraatje op de Proms! 🙂 Kunnen jullie dit klaarspelen? 😉

 11. 12 WIM 4 juli 2012 om 11:25 am

  Leuk om ook eens wat positieve reacties te lezen 😀

  Nu is het wachten op de top-act voor Antwerpen en Rotterdam en nog een locale act voor Rotterdam…
  Ik vraag me af of we de top-act weer op één van de vele Vlaamse festivalpodia moeten gaan zoeken… ?

  Even de timing van de bekendmaking van de topartiesten voor Antwerpen opgezocht :
  2007 Chic : augustus
  2008 Simple Minds : februari
  2009 Roxette : mei
  2010 John Fogerty : augustus
  2011 Seal: juni / Mick Hucknall : augustus
  2012 ??? : augustus ???

  MvG.
  WIM

 12. 13 Thierry 27 juli 2012 om 9:28 pm

  Tja stiekem hoop ik ook op James Blunt, Was spijtig dat hij vorig jaar niet in Antwerpen op het podium stond. Laat die wereldhits maar komen !

 13. 14 Inge van Loon Nijman 30 juli 2012 om 4:51 pm

  Net kaarten voor Rotterdam besteld, Mis echter nog een topper :(…. Voor we weeeeer Simply Red of die andere groep krijgen lijkt James Blunt, Birdie, Pink, Katie Melua, ERIC CLAPTON, Sting of Bruce Springsteen mij wel wat 😉

  • 15 Ewoud Faber 31 juli 2012 om 10:40 am

   Simply Red en James Blunt zullen niet in Ahoy komen, die zijn vorig jaar al geweest. Persoonlijk hoop ik een keer op The Pet Shop Boys,de zanger van R.E.M, of Phil Collins. Ik reserveer ieder jaar aan het begin van het jaar de kaarten, want er is nog geen jaar voorbij gaan dat ik het niets aan vond. Ik kijk er weer naar uit. Sinds een paar jaar zijn ook mijn ouders verslaafd aan The Proms.

 14. 16 Kris 31 juli 2012 om 2:42 pm

  Misschien kan de muziek van Harry Potter weer haar intrede doen. Track 14 van de eerste film heet immers “Fluffy’s Harp”: http://www.youtube.com/watch?v=9u15NV1k6PI

  Ongewone affiche, ben benieuwd en laat me zoals steeds graag verrassen.

  • 17 janvereecke 31 juli 2012 om 3:08 pm

   Vrienden,
   bedankt voor jullie interesse en geduld …
   Het lijkt er sterk op dat er nieuws uit de VS op komst is … voor de programmatie van Antwerpen en Rotterdam.
   Ik kan dus hopelijk binnenkort weer met een raadseltje komen, maar moet toegeven dat 1 tip bij enkele ingewijden meteen volstond …
   Ik hou jullie uiteraard op de hoogte !
   Jan

  • 18 vibraphone2012 (@vibraphone2012) 8 november 2012 om 11:29 am

   Ik kan niet wachten voor de nieuwe NOTP editie te horen :-))) Gelukkig…

   Ozark Henry en harpist Remy van Kesteren zullen zeker THE TOP worden !!! Dank U Jan en succes in 2012 XXX


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy

Klik hier om te reserveren

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,249 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: