The Jacksons maken affiche compleet!

*** Persmededeling ***

Met The Jacksons zet Night of the Proms opnieuw een legendarische naam uit de muziekgeschiedenis op het programma. Aanbeden door miljoenen fans over de hele wereld hebben The Jacksons voor altijd het landschap van de populaire muziek veranderd. De broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito Jackson waren samen met hun betreurde broer Michael als The Jackson 5, later The Jacksons, in de jaren zeventig en tachtig één van de meest geliefde muzikale acts. Meer nog, met hun unieke soulvolle pop-funk, hun vele hits en hun onberispelijke live-optredens herdefinieerden ze de popmuziek.

Wereldhits als ‘ABC’, ‘Blame It On The Boogie’, ‘I Want You Back’ en ‘I’ll Be There’ maakten van de broers supersterren. Met 9 nummer 1-hits en 14 top 10-hits drukte de band zijn stempel op de hitlijsten. Vandaag zijn hun tijdloze hits nog even aanstekelijk en iconisch als op de dag dat ze werden uitgebracht. ‘I’ll Be There’ is nog altijd de best verkochte single in de geschiedenis van Motown.

The Jackson 5 schreven geschiedenis door met hun eerste vier singles op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade terecht te komen. In 1971 werd een tekenfilm van hen gemaakt. Vanaf 1972 combineerden ze hun activiteiten als band met solocarrières, waarvan die van Michael het succesvolst werd. The Jackson 5 werden The Jacksons toen ze hun platenlabel Motown voor CBS inruilden. Jermaine maakte de overstap pas in 1984, toen Michael de groep verliet. In 1997 werden The Jacksons toegevoegd in de Rock ’n Roll Hall of Fame. Ze waren de jongste groep ooit die deze eer te beurt viel.

De laatste tournee van The Jacksons vond plaats naar aanleiding van het album ‘Victory’ in 1984. De Jacksons’ Victory Tour bracht in Amerika meer dan 2,5 miljoen mensen op de been. Het was wachten tot 2012 om de broers weer samen op het podium te zien. Deze zomer speelden The Jacksons in de Verenigde Staten een flink aantal concerten met al hun grote hits en een eerbetoon aan hun overleden broer. Voor hun eerste optredens buiten de VS kiest de bestverkopende familie uit de muziekgeschiedenis ‘onze’ Night of the Proms.

Met de aankondiging van The Jacksons is de affiche van Night of the Proms compleet. The Jacksons, Anastacia, Naturally 7, Ozark Henry, John Miles, harpist Remy van Kesteren en het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot zorgen vanaf 8 november voor een ongeëvenaard feest in het Antwerpse Sportpaleis!

Meer informatie: http://www.notp.com

Advertenties

4 Responses to “The Jacksons maken affiche compleet!”


 1. 1 Bernard 23 augustus 2012 om 2:57 pm

  Bravo Jan,

  we zullen er een feestje van maken, dit najaar!

  Bernard

 2. 2 gwentje 23 augustus 2012 om 6:47 pm

  super super super proficiat met jacksons allen jammer dat michael niet meer kan meemaken dit word terug groot feest lijk al de jaren met hits blame on the boogie en can you feel it zal voor vonken zorgen kijk er naar uit tot in november vele grtjs

 3. 3 WIM 24 augustus 2012 om 9:09 am

  Jan, proficiat met deze legendarische (achter)naam…
  Ik hoop dat ze de verwachtingen, die met deze naam gepaard gaan, kunnen waarmaken…

  Naturally 7 en The Jacksons tesamen? Can you feel it? Can you feel it? Can you feel it!!!

 4. 4 lieven 24 augustus 2012 om 9:51 am

  man da,s een super editie een heel sterke affiche vooral de jackson(5) is tof,ik kan niet wachten om er bij te zijn. hopelijk doen de jacksons een mooi eerbetoon voor michael hij verdient dit zeker,michael is was uniek en geniaal,hopelijk lukt het voor voor de organisatie voor een hologram dit zou zo mooi zijn. ergens is het met een wrang gevoel het zal hard zijn maar ik kijk er zeker naar uit,om ze te zien en horen.alsook ozark henry is top gewoon een top-affiche heren jan en jan go for it om het met michaels woorden te zeggen it’s all for love,love you more met vriendelijke groeten laveyne lieven ne michael fan in hart en nieren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy

Klik hier om te reserveren

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,249 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: