Amy Macdonald en Hiromi eerste namen voor 29ste Night of the Proms

*** Persmededeling ***

MERKSEM – De Schotse singer-songwriter Amy Macdonald (25) en de Japanse pianiste en jazzcomponiste Hiromi (34) zijn de eerste namen op de affiche van Night of the Proms, het grote feest van klassiek en pop dat dit jaar in het Antwerpse Sportpaleis aan zijn, jawel, 29ste editie toe is. Beide jonge talenten zullen worden begeleid door het vertrouwde Promsorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur. Amy Macdonald past perfect in het plaatje van de opfrissing die Night of the Proms de voorbije jaren heeft gekregen: voor het eerst staat een popartiest op het podium die jonger is dan het evenement zelf.

Amy Macdonald verkocht wereldwijd 5 miljoen albums en won met haar rootsy zelfgeschreven songs een pak internationale awards. Ondanks haar overweldigende succes bleef ze een bescheiden singer-songwriter, eerlijk als haar liedjes en met een oor voor beeldschone melodieën en catchy songteksten. Met haar debuutalbum ‘This Is The Life’ pakte ze in 2008 vrijwel heel Europa in. De gelijknamige single werd in ons land de bestverkochte single dat jaar. Het nummer nestelde zich vlot in de Ultratop 50 en bleef daar 14 weken lang staan, waarvan 11 op de allerhoogste plaats.

Ook met haar volgende albums ‘A Curious Thing’ (2010) en ‘Life In A Beautiful Light’ (2012) haalde ze de aandacht naar zich toe. De single ‘Don’t Tell Me That It’s Over’ van haar tweede album scoorde net als haar debuutsingle hoog in de hitlijsten. Van haar meest recente album haalden de singles ‘Slow It Down’ en ‘Pride’ vlot de hitparade. Amy’s liveshows werden almaar krachtiger, zoals bleek tijdens haar uitverkochte shows overal in Europa.

In februari speelde Amy Macdonald nog twee uitverkochte concerten in de AB. Op 10 augustus doet ze opnieuw de hoofdstad aan tijdens het Brussels Summer Festival. Night of the Proms is bijzonder blij haar in het najaar te gast te hebben. Zowel in Antwerpen als in Rotterdam zal beminnelijke Amy haar vrolijke popmuziek brengen in de unieke symfonische Proms-setting.

Night of the Proms zou Night of the Proms niet zijn mocht het niet opnieuw een uitzonderlijk klassiek artiest aan zijn publiek voorstellen. Spraakmakend op deze editie wordt zonder twijfel Hiromi. Deze eigenzinnige Japanse pianiste barstensvol energie en talent wordt sinds 2006 door de pers het ‘wonderkind van de Jazz-Fusion-Rock’ genoemd. Zelf wil ze haar muziek niet benoemen. “Mijn muziek bevat zowel elementen van klassieke muziek als van rock en jazz”. Het pianospel van deze bijzonder levendige Japanse is buitengewoon. Hiromi danst als het ware op de toetsen en beëindigt in volle extase en soms zelfs met haar knieën op de pianokruk haar uitvoering.

Hiromi volgde pianoles vanaf haar zesde en concerteerde als twaalfjarige al met een orkest. Veertien was ze toen ze met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest optrad. Drie jaar later werkte ze samen met de vermaarde jazzpianist Chick Corea. In 1999 ging Hiromi studeren aan de Berklee School of Music in Boston, waar ze les kreeg van o.m. jazzbassist Richard Evans. Hij co-produceerde met Ahmad Jamal haar eerste album ‘Another Mind’, dat in 2003 meteen goud behaalde en uitgeroepen werd tot jazzalbum van het jaar in Japan. Verschillende samenwerkingen, nog meer albums en tal van solotournees volgden.

Op de 29ste editie is, na een jaar afwezigheid, ook het koor Fine Fleur weer present. Uiteraard zal ook ‘Mister Proms’ John Miles niet op het appel ontbreken.

Advertenties

29 Responses to “Amy Macdonald en Hiromi eerste namen voor 29ste Night of the Proms”


 1. 1 Jorg 29 mei 2013 om 11:24 am

  Geweldig Jan, complimenten!!

 2. 2 Rita van Buijsen 29 mei 2013 om 12:54 pm

  cool, eindelijk iets bekend. Gaaf, Jan, zie er nu al naar uit!!

 3. 3 Marinus 29 mei 2013 om 2:03 pm

  Ik geloof dat ik al eens gereageerd heb het fantastisch te vinden als Amy Macdonald mocht komen. Dus: YESSS!!!!!

 4. 4 Laurent 29 mei 2013 om 2:46 pm

  Merci Jan!Ca va être superbe!

 5. 5 Jeroen 29 mei 2013 om 4:58 pm

  Wat een artieste op de Proms!!!! Bovendien ben ik ook heel blij dat Fine Fleur opnieuw van de partij is. En nu reikhalzend uitkijken naar nog bijkomende artiesten.

 6. 6 Jeroen 29 mei 2013 om 8:17 pm

  Is er eigenlijk mogelijkheid dat er nog concertdata bijkomen? Het weekend van 9 november valt me namelijk nogal moeilijk…

  • 7 janvereecke 30 mei 2013 om 12:00 pm

   Dag Jeroen,
   ik mag hopen dat we nog een aantal data kunnen toevoegen, maar dat hangt uiteraard enkel af van de evolutie van de verkoop.
   Indien iedereen wacht op extra data gaan ze er niet komen – ik weet niet of er een naam bestaat voor deze paradox, maar zo is het nu eenmaal …
   Jan

   • 8 Jeroen 30 mei 2013 om 5:27 pm

    Dan zou ik aan alle anderen zeggen: reserveren!!!! zodat er voor mij op een andere dag ook plaats is :-). Eigenlijk wel wat egoïstisch hé …

   • 9 Jeroen 30 mei 2013 om 5:38 pm

    Jan,

    Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Worden die extra data onmiddellijk mee onderhandeld met de artiesten of wordt dat pas nadien gedaan als er nood is aan extra data?

   • 10 janvereecke 12 juni 2013 om 2:08 pm

    Beste Jeroen,
    Wanneer wij een voorstel (een bod – ‘an offer’ on het jargon) overmaken aan (de agent van) een artiest, dan houdt dat onder meer in : begin en einddatum, een minimum aantal shows en bijhorende fee die wij garanderen, alsook de afspraak dat we verwachten dat de artiest beschikbaar is voor extra concerten (tussen de eerste en laatste dag), aan een pro-rata fee. Zo is het dus mogelijk dat wij nu extra shows aankondigen, zonder dat we daarvoor bij Amy of Hiromi moeten vragen of het ook voor hen kan.
    Jan

   • 11 Jeroen 12 juni 2013 om 6:38 pm

    Beste Jan,

    bedankt voor het antwoord en de blik in jullie interne keuken!!

 7. 12 Hans Van Geem 30 mei 2013 om 11:29 am

  wanneer worden de overschrijvingen verstuurd Jan,ik vertrek namelijk op verlof next week,en dan kan ik ze niet betalen,of krijg je langer tijd om storting te doen

 8. 15 gwentje 30 mei 2013 om 5:40 pm

  wow super Amy macdonald bij notp were een goeie artist met hits zoals this is the life mr rock n roll & don’ tell that’s over perfect bij orkest pasen

 9. 16 Marinus 2 juni 2013 om 10:30 pm

  Ik las net nog eens de commentaren op “geduld wordt beloond!” na, waarin we probeerden uit te vissen wie er nu gecontracteerd was. De opmerking van Cedric viel me op, hij sprak het vertrouwen uit dat het vast een schot in de roos zou zijn. Wat een geweldige (onbedoelde?) woordspeling!
  Amy Macdonald: een Schot in de roos.

 10. 18 Jeroen 5 juni 2013 om 7:24 am

  Misschien kan je de affiche aanvullen met één van de succesvolste duo’s uit de jaren ’80, hoewel ik de indruk heb dat ze hier wat vergeten zijn. Hun nummers zijn echter onvergetelijk: Hall & Oates.

 11. 20 Marinus 10 juni 2013 om 10:14 pm

  Enige tijd geleden noemde iemand Fleetwood Mac, waarop u reageerde dat we geen wonderen mogen verwachten. Zo’n grote band die zelf een enorme wereldtour houd is niet haalbaar.
  Ik ben zelfs bang dat Stevie Nicks of Lindsey Buckingham als solo-act niet zal lukken (proberen kan echter geen kwaad).

  Maar heeft u al eens aan Christine McVie gedacht?
  Zij is met Fleetwood Mac gestopt omdat ze het grootschalige toeren zat was en heeft zich uit het popwereldje teruggetrokken (om geld te tellen denk ik). Als ik wikipedia mag geloven luistert ze zelfs bijna geen popmuziek meer maar klassieke muziek…
  Zij is misschien wel over te halen om iets kleins (in vergelijking met!) te doen. Met Christine McVie haal je de componist van Fleetwood Mac klassiekers als Songbird, Everywhere, Little Lies en natuurlijk Don’t Stop in huis.

 12. 21 Jeroen 23 juni 2013 om 9:08 am

  Ik herinner me nog levendig hoe Zucchero ‘Hai scelto me’ zong in 1999. Een nieuw onbekend nummer dat zo prachtig klonk met orkest. Misschien kan dat ook dit jaar. Ik denk dat het ook kippenvel oplevert als John Miles ‘Waltzing Mathilda’ zingt. Een ideaal nummer om met orkest uit te voeren.
  Als je natuurlijk Tom Waitz kan overtuigen is dat uiteraard ook goed :-).

 13. 22 Laura 17 juli 2013 om 10:51 pm

  ik weet nog niet welke artiesten er nog meer verwacht worden maar misschien zijn olivia newton-john of vaya con dios, kim wilde, milk inc, anita meyer nog enige opties??

 14. 23 Marcel 9 augustus 2013 om 1:59 pm

  Beste, dit jaar ga ik (28 jaar) voor het eerst naar NOTP. Heb dit ook direct als verrassing voor mijn vriendin en schoonouders gekocht. Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet mee bezig ben. Het programma ziet er al goed uit Jan. Ik zou graag willen weten of er nog toevoegingen aan het programma komen. En zo ja, in welke richting moeten we denken (hint) en wordt dit bekend gemaakt? Ik zie uw reactie graag tegemoet. Suc6 met de voorbereiding!

  • 24 janvereecke 9 augustus 2013 om 3:10 pm

   Beste Marcel,
   welkom ! Fijn dat jij dit jaar voor het eerst naar NotP gaat komen. Als ik het goed heb, ben jij in het jaar van onze eerste editie geboren ?
   Wat betreft de toevoeging van het programma : daar zijn we intensief mee bezig, maar details kan ik helaas niet teveel kwijt. We weten sedert vanmiddag dat Holly Johnson zeker NIET aan onze shows gaat deelnemen : het leek er nochtans lange tijd in te zitten, maar ze hebben daarnet zelf afgemeld 😦
   We blijven onversaagd verderzoeken en boeken !
   Jan

  • 25 Marcel 16 augustus 2013 om 4:33 pm

   Hartelijk dank voor uw reactie Jan! Is het niet een idee om wekelijks een update te geven van de ontwikkelingen NOTP? Ik zit dagelijks in spanning te kijken naar nieuwe berichtgeving, maar helaas al een tijdje stil. Misschien stilte voor de storm! Ik kijk uit naar het volgende nieuwsbericht….suc6. en een goed weekend! Groet, Marcel

   • 26 janvereecke 27 augustus 2013 om 12:07 pm

    Beste Marcel,

    onmiddellijk na jouw bericht had ik me voorgenomen dat dit inderdaad een prima plan is. Intussen zijn we weer 2 weken verder, en heb ik de tijd niet gehad om updates te posten. Bij deze een overzicht van het nieuws van de afgelopen weken :

    1) vorige week maandag vond in Lodz, de persconferentie plaats ter lancering van de eerste NotP in Polen, op 22 maart 2014, in de AtlasArena. Op het programma o.a. Amy Macdonald (ik schreef aan de agente in mijn uitnodigingsmail ‘we haven’t worked with Amy yet, but we like it already’), OMD (Andy bevestigde hun deelname per sms !!), Le Div4s (wie gaat kijken naar hun site zal merken dat er verschillende leden ingewisseld zijn) en John Miles.
    2) er lijkt ook écht schot te komen in ons Amerikaans avontuur – we zijn in volle voorbereiding van een 8-delige documentaire over de geschiedenis en het concept van NotP, om vanaf oktober te tonen op KCPT, een zender uit de PBS-stal. Target is nu om in juni 2014 een show aldaar te gaan doen.
    3) het lijkt er ook op dat de laatste internationale naam voor Antwerpen en Rotterdam binnen bereik is – zou deze week moeten lukken.
    4) uiteraard is ons technische team intussen bezig met de plannen (nieuw decor ontwerp), en met de planning (waar gaan we repeteren, waar kunnen we een testbouw van de productie doen, samenstellen van de equipe) voor dit najaar …
    5) afgelopen dinsdag hebben Dominique Vanhaegenberg en ikzelf een meeting gehad met de manager van Amy, om praktische én muzikale afspraken te maken. Domi heeft intussen al een eerste demo ter goedkeuring voorgelegd.

    Zoals jullie merken is het hier meer dan druk, en dus soms té druk om structureel te posten. Ik ga toch proberen dit wekelijks te doen, in de hoop dat het jullie blijft boeien !

    Jan

 15. 27 Jeroen 13 augustus 2013 om 6:51 am

  En zijn voor België/Nederland 10CC geen optie. zij waren blijkbaar heel goed in Duitsland en zagen toen een tweede passage wel zitten. Of een artiest waarmee je al in contact stond toen John Miles in 2008 afzegde: Nik Kershaw, John Hiatt,…?

 16. 28 Jeroen 28 augustus 2013 om 7:52 pm

  Blij opnieuw iets te lezen van je, Jan. Ik ben blij dat alles relatief vlot verloopt. Komt er dit jaar nog een dvd op de markt of zijn de onderhandelingen hierover afgesprongen?

  • 29 janvereecke 28 augustus 2013 om 11:08 pm

   Beste Jeroen,
   het lijkt erop dat DVD6 er toch dit jaar aankomt. Philippe Le Clef, die alle vorige DVD’s heeft gerealiseerd, heeft belangrijke vooruitgang geboekt, en het ziet ernaar uit dat we enkele tracks gaan kunnen aanbieden, waarop wij (en hopelijk véél fans) al even wachten …
   Wordt vervolgd,
   Jan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: