Wyclef Jean maakt programma compleet

*** Persmededeling ***

notp2013_b_news_wyclefjean

Met de toevoeging van Wyclef Jean – bekend van onder meer de Fugees – is het programma van de 29ste Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis compleet. De Haïtiaans-Amerikaanse rapper deelt van 7 tot en met 16 november het Promspodium met Gloria Estefan, Amy Macdonald, John Miles en pianiste Hiromi. Als maatschappelijk betrokken artiest belooft Wyclef Jean een heel opmerkelijk optreden met het symfonisch orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur.

De in 1969 op Haïti geboren maar in Amerika opgegroeide Wyclef Jean maakte naam als rapper, singer-songwriter, muzikant, producer én politicus. Samen met Lauryn Hill en Pras maakte hij in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het hiphoptrio werd naar internationaal succes gekatapulteerd toen zijn tweede album ‘The Score’, met de hitsingles ‘Killing Me Softly’ en ‘Ready Or Not’, in 1996 uitgroeide tot een van de bestverkochte rapalbums aller tijden.

Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de singles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. Hij produceerde, schreef of remixte voor artiesten als Destiny’s Child, Simply Red, Whitney Houston, Cypress Hill, The Black Eyed Peas, Sinéad O’Connor, Mick Jagger en anderen. In de zomer van 2006 had hij samen met Shakira een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’. Dit voorjaar nog bracht hij de mixtape ‘April Showers’ uit, als eerste project op zijn nieuwe muzieklabel Refugee La republique/All Handz On Deck.

Wyclef Jean, in 2007 door de aftredende president Préval uitgeroepen tot ‘goodwill ambassador’ voor Haïti, waagde zich na de aardbeving op het eiland in 2010 zelf in de politiek. Zijn kandidatuur voor het Haïtiaanse presidentschap werd echter geweigerd omdat hij niet aan alle voorwaarden voldeed.

Als maatschappelijk betrokken artiest demonstreert Wyclef Jean zijn engagement bij elk van zijn optredens. In 2004 organiseerde hij in de New Yorkse Carnegie Hall een All Star Jam ten voordele van muziekonderwijs voor achterstandsjongeren. Ondersteund door een arsenaal van getalenteerde jeugdige muzikanten leidde hij een heel gevarieerde show met gastoptredens van Eric Clapton, Stevie Wonder, Destiny’s Child, Macy Gray, Marc Anthony, Charlotte Church, Third World en Mary J Blige. In 2009 gaf Wyclef Jean een bijzonder opgemerkt optreden in Oslo tijdens het Nobel Peace Price Concert. Ook op Night of the Proms zal de allround-rapper heel verrassend uit de hoek komen.

Klik hier en reserveer uw tickets

Advertenties

5 Responses to “Wyclef Jean maakt programma compleet”


 1. 1 Bernard 3 september 2013 om 11:20 am

  Jan,

  met de keuze van Wyclef Jean voeg je aan het concert een belangrijk element toe, waardoor ook NOTP 2013 wederom een feest voor het oor en het oog zal zijn.

  Proficiat!

 2. 2 Marinus 3 september 2013 om 11:45 am

  Dat het Wyclef Jean is, is voor enkele ‘blog-volgers’ vast geen verrassing. Ik kan me echter goed voorstellen dat zijn optreden dat wel zal zijn. Bij veel artiesten kun je van te voren al wel bedenken dat ze om een bepaald nummer niet heen kunnen. Of dat ze uit een handvol nummers zeker een keuze zullen maken.
  Bij Wyclef Jean? Tsja, er zal toch wel iets van de Fugees langskomen?
  En met nog dit jaar uitgebracht werk zal er ook wel iets ‘April Showers’ gebracht worden. Of een van zijn vele samenwerkingen met andere artiesten in een verrassend duet, of uhhhh …
  Misschien moet ik me maar laten verrassen.
  (Gone) Till November.

 3. 3 gwentje 6 september 2013 om 12:00 am

  super wyclef heeft zoveel met arstisten gewerkt denk aan Shakira whitney houstn simply red en ze groep fugees misshien moet hij nummer brengen killing me sofly en eredbedoon aan whitney zou leu zijn tot in nobvermber kijk er naar uit

 4. 4 Hans Van Geem 9 september 2013 om 2:07 pm

  Jan,

  Wanneer worden de #Notp tickets verzonden

 5. 5 Jeroen 20 september 2013 om 5:51 pm

  Die week duurt zo lang…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: