Minder dan 2 weken …

Vrienden, we weten het allemaal – en ik heb er de afgelopen weken een mooie demonstratie van gegeven – de weg naar de ‘hel’ is geplaveid met goede voornemens 🙂 Ik had me voorgenomen, en zelfs schriftelijk beloofd, om wekelijks een update te posten. Ik heb dus véél in te halen …
Hier gaan we, in willekeurige volgorde :
1) we zijn er zo goed als uit wat betreft de volgorde – daarbij moeten we rekening houden met afspraken die gemaakt zijn bij het boeken van de artiesten, maar uiteraard in de eerste plaats (wat ons betreft) met de flow van het programma. Gisteren hebben we nog – tevergeefs – geprobeerd iets om te draaien, maar niet iedereen is even soepel in het aanpassen … Het is niet de eerste keer dat ik merk dat artiesten zich een bepaald beeld hebben gevormd, en zich op een bepaalde planning instellen, en dat het daarna lastig is om dat nog te veranderen …
2) we hebben er ook voor gekozen om eens een compleet ‘ander’ slotnummer te kiezen, wat ook weer voor wat ‘controverse’ bij sommigen zorgt, en daar moeten we dan weer wat extra aandacht aan ieders rol besteden …
3) later dan gewoonlijk is het artistieke plaatje rond, en eigelijk wat dat ook het geval met de visuele productie : de podium lay-out, de licht- en video-infrastructuur – het is elke keer weer lang heen-en-weer sturen van plannen en budgetten om alles haalbaar en wenselijk te maken. Een weekje geleden is een minuscuul deeltje van die infrastructuur (1 of 2 lampen per type) in de backstage-lounge van het Sportpaleis opgesteld, en aangesloten op krachtige soft- en hardware, om middels een zogeheten wysiwyg-programma werk te maken van de programmatie van de lichteffecten. wysiwyg staat voor ‘What You See Is What You Get’. Zoals jullie zich wellicht kunnen inbeelden gaat er veel werk in het programmeren van de lichteffecten op een lange en diverse show als NotP : dat gaat allemaal via computers, die alle lampen via codes aansturen, en dat is echt specialistenwerk.
4) we hopen morgen, woensdag, de Light of the Proms-app in de app en playstore te kunnen aankondigen. We hebben bij MilkFest de technologie getest, en we gaan dus het NotP-lampje 2.0 eindelijk in de praktijk brengen op de aanstaande editie. We proberen dit nog te demonstreren in een of ander tv-programma (Café Corsari ?), maar daarover nog geen bevestiging.
5) In de VS is de documentaire niet langer ‘slechts’ 8 episodes zoals oorspronkelijk voorzien, maar wordt ze uitgebreid tot 13 episodes : daarmee maken we in de toekomst ook meer kans om een goede wekelijkse slot (uitzendmoment) te krijgen, vermits de tv-planners is segmenten van 13 weken denken (4 keer 13 = 52 weken, dus een volledig jaar). We zijn ook bezig met het proberen boeken van artiesten voor onze eerste show(s) aldaar : in princiepe 1 show in Kansas City, maar misschien een aansluitende show in Dallas, in juni 2014 !
6) De billing voor de show in Polen is ook rond : er waren nog 2 posities te vullen, nl. de locale artiest (het wordt ene Natalia), en een internationale naam – ik heb bij het boeken van Coolio alle records gebroken : op minder dan 2 uur was de deal rond 🙂 !
7) door de opmerkzaamheid van Jeroen zullen jullie dus volgende weken in het Sportpaleis en in Ahoy ook de Duitse CD’s van 2011 en 2012 kunnen kopen. Philippe heeft het trouwens druk, want we moeten binnen 1 maand nog 2 DVD’s en 1 CD in de VS uitbrengen. Op 5 december zendt KCPT (www.kcpt.org) wat daar heet een pledge program uit, ter promotie van onze show van Juni 2014, en ook om geld te verzamelen voor het tv-station. KCPT behoort tot de PBS-keten, en zendt geen reclame uit, maar haalt enkel geld uit subsidies en giften (pledges).
8) de billing voor shows in Zweden loopt moeilijk, en dat is bijzonder vervelend.
9) ik ben al bezig met het boeken van een artiest voor volgend jaar – een naam die al 3 keer ‘nee’ heeft gezegd, maar afgelopen zomer er wel aan toevoegde ‘I’ll do it next year’ …

Voilà, benieuwd wie dit epistel gaat lezen …
Muzikale groet,

Jan

Advertenties

12 Responses to “Minder dan 2 weken …”


 1. 1 Bernard 29 oktober 2013 om 9:21 pm

  Beste Jan,

  jouw computer staat nog op zomeruur, vermoedelijk doordat hij de laatste dagen zo druk bezet was. Je laat heel veel ballonnen op en maakt ons dus bijzonder nieuwsgierig. Nog minder dan tien dagen,: hoera !

 2. 2 Steven (NL) 30 oktober 2013 om 3:27 am

  Ha Jan,
  Natuurlijk lezen we je stukjes graag, al zijn ze nog zo lang of veel te laat, dat drukt de pret niet.
  Ik hoop dat zo’n recordsnelle booking van Coolio er de moed inhoudt voor Zweden, Amerika en andere nieuwe internationale uitstapjes. (“To boldly go where no one ’s gone before” komt in gedachten op…)
  De ideeën voor de lampjes app klinken erg leuk. Ik zag zoiets meen ik dit jaar ook op TV bij het songfestival in Zweden, kan dat kloppen? Hoop dat jullie dat in Rotterdam ook gaan doen!
  En die CD’s van Duitsland: zijn dat niet de jaren 2010 en ’11; vorig jaar verscheen er daar toch ook geen?

  Veel succes met alle open eindjes, het masseren van artiesten, technische obstakels en verdere producties. Ik kijk er weer erg naar uit!

 3. 3 Jeroen 30 oktober 2013 om 9:05 am

  Dag Jan,

  blij opnieuw iets te lezen. En ook blij dat ik de komende concerten weer een portie cd’s kan inslaan. Want een CD in de CD-speler steken gaat nog altijd vlotter dan een dvd bekijken.

  Je had het zelf al aangegeven: het is dit jaar het meest vrouwelijke programma ooit op de Proms. En met die ‘Diva’s’ is het waarschijnlijk niet altijd evident onderhandelen denk ik :-).

  Meer en meer begin je te merken dat de Proms een internationaal gebeuren geworden zijn. Billing in USA, billing in Zweden, billing in Polen en zelfs al billing voor de shows in 2014. Plannen jullie trouwens iets speciaals voor 30 jaar Proms in België?

  Ik weet dat er vorig jaar door omstandigheden twee vaste medewerkers niet bij waren. Zijn deze ondertussen opnieuw aan boord?

  Hebben de Amerikaanse shows invloed op het boeken van artiesten voor de Proms. Ik kan me voorstellen dat ze het nu iets dichter bij hun bed vinden?

  Jan, ik hoop je met deze vraagjes al wat inspiratie te geven voor de komende weken? 🙂

  ik kijk in elk geval al uit naar de laatste show in Antwerpen want dan ben ik aanwezig.

 4. 4 Hans Van Geem 30 oktober 2013 om 1:59 pm

  Hallo Jan,alles begint goed in het geheel te komen,ik ben echt benieuwd wat het resultaat gaat worden.ben ook benieuwd naar het resultaat van de Proms app.Heb bij bepaalde mensen al gehoord,die geen smartphone hebben,oei geen lampje,wat nu…..dus gaan er wel pro & contra’s zijn

  • 5 janvereecke 30 oktober 2013 om 2:02 pm

   dag Hans, het klopt dat we ons publiek een item ‘ontzeggen’, maar tegelijk besparen we ‘moeder natuur’ ook een hoop ‘ellende’ …
   En ik merk in de media een groeiende verspreiding van smartphones … Bovendien deelden we in het verleden ook maar 1 lampje per 2 bezoekers uit, dus minimaal 50% teleurgestelden … met de app zou dit kunnen dalen …
   Jan

 5. 7 Kris 30 oktober 2013 om 2:56 pm

  @ er verschijnt een CD van de Duitse editie 2012. Dit werd overigens al bevestigd op de Duitse fan site. Ben benieuwd naar dit concept waar terug naar de “classics” uit de beginjaren wordt teruggegrepen.

 6. 8 Peter 31 oktober 2013 om 8:59 pm

  Hallo Jan, wanneer worden de TV opnamen gemaakt? Wellicht op zat 9 november?

 7. 10 Marinus 31 oktober 2013 om 9:51 pm

  Bedankt voor zoveel informatie, dat was het wachten wel waard.
  Wat betreft het regelmatig updaten: van een blog kan ik goed begrijpen dat u er niet altijd tijd voor heeft (of iets zinnigs te vertellen).
  Maar de officiële website, notp.com, zou wel iets vaker een update mogen hebben.
  Sinds bijv. Amerika is opgenomen heb ik daar niets nieuws meer gezien. Het uitbreiden van de TV-reeks lijkt mij toch zinvolle informatie voor een mogelijk toekomstige fan.

  Genoeg gezeurd, mijn absoluut favoriete NotP-moment staat op de nieuwe dvd: Sinéad O’Connor met Troy! Yess!!
  Ik kan haast niet wachten om deze in Ahoy aan te schaffen, dat is nog iets méér dan 2 weken…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: