Wint John Miles ‘The Voice’ ?

Vrienden,

afgelopen week hebben John en ik 2 drukke promo-dagen doorgebracht in Polen.  Nadat John’s vlucht vlak voor de landing in Warsaw wegens mist werd afgeleid, kwam hij met 12 uur vertraging, maar toch op tijd, aan voor de persconferentie op donderdagmiddag.  Een videoverslagje daarvan vind je hier : http://www.youtube.com/watch?v=m4wNMBVwHmA .  In een lokale cinema-zaal verzamelden Natalia Kululska, presentatorTHomaz Kammel, organisatoren Kris en Chris

Kris, John en Chris

Kris, John en Chris

(2 Belgen, die al jaren in Polen wonen en werken, en die in hun jonge jaren bij ons NotP hebben meegemaakt, en sedert dan de droom koesteren om dat ook in hun nieuwe vaderland te organiseren – chapeau voor hun moed en doorzettingsvermogen !), en ook nog Mateusz Ziolko, de winnaar van de vorige (2e) editie van The Voice of Poland.

John gaat op de show van 22 maart een duet brengen met Mateusz, met name het nummer waarmee Mateusz zoveel indruk heeft gemaakt bij zijn auditie voor The Voice,

The Voice

en om alvast te oefenen hebben ze dat duet al een keertje ingeblikt voor een van de eerstkomende uitzendingen van The Voice of Poland – wat meteen verklaar waarom ik dit als titel heb gekozen voor dit stukje.  Opmerkelijk (of juist niet) is dat de heren slechts één take nodig hadden om dit duet op te nemen …

Tenslotte zorgde john op Valentijn voor een zeer romantisch moment (zonder dat hij dat zelf besefte) toen hij voor de lokale ontbijtshow op TVP2 een nummer aan de piano opnam voor de uitzending van de volgende dag : hij koos voor ‘Make You Feel My Love’, van de hand van Bob Dylan, en recent de hitparade ingezongen door Adele.  Ik heb deze

IMG_0437

foto ook naar hem gemaild, zodat hij die aan z’n vrouw kon tonen, en haar kon vertellen dat hij dat nummer op Valentijn voor haar heeft gezongen :-).

Alle moeite en tijd blijkt niet voor niks geweest te zijn, want Kris meldde maandag dat ze – mede door het vertonen van een 40 minuten durende ‘greatest hits’ compilatie op tv – in de volgende 24 uur niet minder dan 600 tickets hadden verkocht !  Top !!

Jan

Advertenties

9 Responses to “Wint John Miles ‘The Voice’ ?”


 1. 1 Jeroen 21 februari 2014 om 7:01 pm

  Dag Jan,

  zopas kwam ik volgende filmpje tegen van het Kroatische duo 2cellos. Het is verbazingwekkend hoe ze klassiek en pop combineren (gemaakt voor de NOTP dus). Bovendien blijken ze live nog beter te zijn (dixit Elton John).

  Is dit iets voor de Proms?

 2. 2 Jeroen 21 februari 2014 om 11:59 pm

  Jan,

  volgens mij is dit gewoon een goudmijn:

  • 3 janvereecke 22 februari 2014 om 1:22 pm

   Beste Jeroen,
   bedankt voor onderstaande – je bent trouwens niet de enige die me deze en andere video-links van 2Cello’s heeft gestuurd …
   Het toeval wil dat we dit cello-duo al 2 jaar geleden hadden geboekt, en dat ze dat engagement zélf hebben afgezegd, omdat hun carrière een hoge vlucht begon te nemen.
   Ik zit dus niet bepaald te popelen om ze opnieuw te boeken, gezien eerdere ervaringen …
   Maar het levert wél muzikale inspiratie op !
   Groet, en dank,
   Jan

 3. 4 Jeroen 22 februari 2014 om 2:57 pm

  Is dit dan een alternatief?

  Ook zij hebben al heel wat op hun conto als je Youtube afzoekt.

  Groeten

  Jeroen

  • 5 janvereecke 22 februari 2014 om 3:28 pm

   Jeroen,
   ik heb ook van hen al eerder wat gezien en gehoord, maar zeg nu zelf : we hebben rui 100 excellente muzikanten op ons podium, dan is het toch wil op z’n minst contradictorisch om 5 gasten rond 1 piano te laten musiceren, en hen dan een overwegen instrumentale versie van een popnummer te laten brengen ? Dat kunnen we met Il Novecento & Fine Fleur toch beter ? Ik bewonder wat die 5 kerels doen : spits gevonden, maar of het zich kan meten met solisten als David Garrett, Hiromi, Choquette, Lakatos, enz. ?
   Jan

   • 6 Jeroen 22 februari 2014 om 4:33 pm

    Dat is waar. Maar wordt het niet altijd moeilijker om spitsvondig uit de hoek te komen? Je kunt moeilijk de zoveelste getalenteede violist voor de zoveelste keer Csardas laten interpreteren, of nog eens een pianist die Gershwin brengt? Mij gaat het vooral over hoe spitsvondig ze zijn, onafgezien of het grote talenten zijn of niet. Was Natalie Choquette net niet daarom zo’n groot succes?

    BTW ik twijfel er niet aan dat je opnieuw zo’n zelfzaam talent vindt dat prachtige vertolkingen uit zijn/haar instrument tovert en de toeschouwers met open mond laat genieten :-).

    Jeroen

   • 7 janvereecke 22 februari 2014 om 5:28 pm

    Bedankt voor het vertrouwen, Jeroen – we gaan onze best doen om dat niet te beschamen …
    Trouwens, in de kleine lawine van links die ik dezer dagen krijg toegestuurd wil ik jullie deze niet onthouden : http://www.youtube.com/watch?v=izmCu-rTSXY&feature=youtu.be
    Enjoy,
    J

 4. 8 Laurent 22 februari 2014 om 3:26 pm

  Cher Jan

  J’aimerais savoir si à votre connaissance,il existerait un lien pour visionner la chanson reprise par John (Make you feel my Love)?

  Je serais curieux de voir ce morceau interprèté par Mr Proms.

  Laurent


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: