De geest en de Amerikaanse fles …

Belangrijke en spannende dagen in het verschiet !  Zondag aanstaande, 2 maart, vliegen John Miles, Robert en ikzelf voor een promotrip naar de VS : we gaan in elke stad een persconferentie houden + een promo-tv-programma (pledge drive) opnemen, te beginnen met Little Rock op maandag, Kansas City op dinsdag, Omaha op Woensdag en Dallas op donderdag.  We zijn de afgelopen weken en dagen dus érg druk geweest met het voorbereiden van die persconferenties : aanmaak van filmpjes, aanbevelingsbrieven van de ene burgemeester naar de andere, cadeautjes voor de gastheren-zaaluitbaters, lampjes en dvd’s voor de journalisten, enz.

Tegelijk start de promo-campagne, en dat betekent dat we nu écht gaan voelen en ondervinden of ons concept kan aanslaan.  Op de USA-portie van onze website staat alle info klaar, om op maandag 3 maart online gezet te worden.  De publicisten van de verschillende artiesten hebben de nodige info gekregen om ook vanaf maandag alle info te verspreiden (één van de artiesten heeft trouwens de info al via twitter verspreid, in alle enthousiasme, gelukkig voor ons naar een bescheiden aantal volgers) …

Tegelijk gaan we (en dan vooral Paul Emery, onze co-producent en lokale promoter) een eerste marketing offensief lanceren, door middel van wat heet een ‘e-blast-mailing’.  Paul heeft het geregeld dat de boodschap over onze NotP-shows in de VS naar omvangrijke databases gemaild kan worden, door nauwe samenwerking met de venues en partners.  In de praktijk is het zo dat in elke stad, het lokale PBS-station ruim een week exclusiviteit heeft om tickets voor de shows te verkopen.  De officiële verkoop voor het ‘gewone’ publiek gaat dus pas van start in de 2e week van maart.

Om het verschil in impact te testen gaat we in 2 markten al vandaag een eerste mailing uitsturen, waarin de show en de line-up wordt aangekondigd, net als de venue en de datum, maar nog geen ticket-info.  De stille hoop is dat er toch al wat interesse ontstaat, en dat geïnteresseerden de venue bellen met vraag om info en tickets :-).  De lokale partner van de 2 andere markten wil liever wachten met deze mailing tot nà de persconferenties van volgende week …  In de veronderstelling dat dit niet onze enige shows in de VS gaan zijn hopen we op deze manier te leren hoe we de show op de meest efficiënte manier in de markt kunnen zetten.

Ook logistiek draait de molen op volle toeren, en we hebben ook besloten om naast Il Novecento, Robert, de e-band en een deel van de crew ook Fine Fleur mee naar de States te nemen !

We komen binnen enkele weken trouwens met een ‘wedstrijd’ op de proppen, waaraan iedereen die NotP een warm hart toedraagt kan deelnemen, en waarbij de meest actieve en gerichte ambassadeur (hij/zij die de boodschap over NotP goes USA aan de meeste mensen doorstuurt), een reis voor 2 personen all-in naar onze NotP in Kansas City kan winnen !!  We denken immers dat de 4 à 500.000 bezoekers direct en indirect kunnen helpen via hun netwerk (email, Facebook, LinkedIn, …) onze boodschap de oceaan over kunnen sturen richting muziekliefhebbers in de 4 staten alwaar we gaan spelen.

C U Soon !

Jan

Advertenties

1 Response to “De geest en de Amerikaanse fles …”


  1. 1 Steven 3 maart 2014 om 5:05 pm

    Proficiat, mooie line up!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

  • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: