Roadtrip met obstakels en resultaten …

Vrienden,

ik schrijf jullie vanuit een hotel in de buurt van Dallas.  We zijn halfweg onze promotour, die met flink wat moeilijkheden is gestart.  Op zondag, wanneer iedereen (John, Robert en ikzelf vanuit Europa) en Paul Emery vanuit Saint Louis naar Little Rock vlogen, werden de 2 direct vluchten die Paul kon nemen geannuleerd, wegens het slechte weer.  Bij aankomst van Robert en mezelf goot het water, en was het flink koud, bij aankomst van John en Paul begon het te vriezen.  Maandagochtend bleken alle scholen gesloten, stond zowat het hele openbare leven stil, want alle regen van de vorige dag was verworden tot een spekgladde ijslaag.  Eerst werd de persconferentie afgeblazen, en vervolgens ook de tv-opname voor PBS.  Een dag niksen in Little Rock dus.   De volgende dag vertrokken we al om 05h00 om naar Kansas City te vliegen, om in de hotellobby te vernemen dat de vlucht geannuleerd was.  Er zat dus niets anders op dan met de huurauto naar KC te rijden : bijna 7 uur lang …

IMG_0450In KC dan een persconferentie gehouden in het magnifieke Sprint Center, en later op de avond een rechtstreekse, 2 uur durende promo-uitzending ingeblikt voor het lokale PBS-station.  Wie zin en tijd heeft kan het nog een tijdje herbekijken via een link op de volgende web-pagina : http://www.kcpt.org/live/ .  Gisteren dan weer vroeg opstaan, en om 07h30 met de wagen naar Omaha in Nebraska.  Persconferentie op het middaguur in het imposante CenturyLink Center, vervolgens met de wagen naar Lincoln (waar Warren Buffet woont), voor een PBS-tv opname, en dan terug naar het hotel in Omaha voor een vroeg diner en op tijd in bed.

Deze morgen als om 04h45 vertrokken naar de luchthaven, voor een vlucht van Omaha naar Dallas, alwaar we rond 9h00 aan de ontbijttafel konden zitten in ons hotel.  Straks om 01h00 persconferentie, en vanavond om 18h00 weer een 90-minuten durende PBS-tv special …

Intussen zijn de eerste tickets al verkocht (hoera hoera), en begint de buzz op gang te komen : er druppelen dus positieve resultaten binnen …

Morgen vliegen Robert en John terug naar huis, en vliegen Paul en ikzelf naar Little Rock om daar alsnog een persconferentie te doen !!

Moe, maar tevreden groet ik jullie !

Jan

Advertenties

18 Responses to “Roadtrip met obstakels en resultaten …”


 1. 1 Laurent 8 maart 2014 om 12:42 pm

  Cher Jan

  Programme chargé.J’imagine que ça doit être très fatigant.Merci pour les infos que vous nous avez communiqué depuis les USA.

 2. 2 Jeroen 8 maart 2014 om 5:38 pm

  Wanneer je zo’n problemen tegenkomt, denk je dan niet spontaan terug aan de begindagen van de Proms? Dan kan dat toch alleen maar bemoedigend zijn als je dan nu 30 jaar later kijkt wat de proms zijn geworden ;-).

 3. 4 Marinus 11 maart 2014 om 9:51 pm

  Heb de kcpt livestream bekeken, mooi programma.
  Veel bekend werk maar ook nummers die ik nog niet eerder op tv of op dvd ben tegengekomen (Yah Mo B There).
  Het viel me op dat, hoewel er wel genoemd werd dat het orkest naast het begeleiden van de popacts ook klassieke muziek speelt (en ook filmmuziek werd genoemd, door u zelf geloof ik), er geen enkel klassiek stuk in de uitzending zat. Hebben die amerikanen nu wel een goed beeld van ‘klassiek ontmoet pop’?
  Grappig om te horen dat de naam ‘Night of the Proms’ niet geassocieerd moet worden met een Highschool Dance. Nooit stilgestaan bij de amerikaanse betekenis van prom-night.

  Tenslotte vroeg ik me af of er van (één van) de amerikaanse optredens opnames worden gemaakt zodat wij later alsnog van hoogtepunten van de show op dvd 7, 8, … kunnen genieten.

  • 5 janvereecke 13 maart 2014 om 10:41 pm

   Dag Marinus,
   volgens mij is Yah Mo Be There wel in 2002 op tv geweest, want de edit was beschikbaar …
   Ivm klassieke muziek in de PBS pledge drive (want zo heet dat programma) : het voornaamste doel van dat programma is fondsen werven voor de lokale PBS-zender. Daarvoor verkopen ze bij voorkeur concerttickets met een toegevoegde waarde (meet-and-greet) aan de zéér dure prijs. Die lokale PBS zenders zullen ook nog de 13-delige documentaire uitzenden, waar wél klassieke stukken zijn in opgenomen. Ik denk dat het met het verwachtingspatroon van de ticket-kopers wel snor zit.
   Het is nog niet zeker dat we concertopnames zullen maken – dat zal vooral van ticketverkoop afhangen …
   Jan

   • 6 Marinus 14 maart 2014 om 1:37 am

    Bedankt voor de antwoorden.
    Ben nog even in m’n videocollectie gedoken. Als noorderbuur nam ik in die tijd alleen de op de nederlandse tv uitgezonden programma’s op. Tegenwoordig snort de video ook bij de uitzendingen op het vlaamse één (en ben ik inmiddels een trouw bezoeker van de shows in Ahoy). Vandaar dat ik Yah Mo Be There mis.

 4. 7 Laurent 14 maart 2014 om 6:22 am

  Cher Jan

  Je confirme bien la présence de Ya Mo Be There sur les extraits qui ont été diffusés concernant l’édition 2002.

  En revanche,j’ai un regret,j’aurais bien aimé voir le duo Michael Mcdonald et Ruth Pointer interprètés On My Own.

  J’aurai peut être la chance de voir ce morceau sur un futur DVD best of!

  Une petite question Jan concernant la programmation des morceaux classiques pour la Pologne et les USA.

  Allez vous vous jouer des morceaux que l’on pourrait éventuellement retrouver cet automne?

  Laurent

  • 8 janvereecke 14 maart 2014 om 10:01 am

   Cher Laurent,
   merci pour les infos. Il me semble que le duo avec Ruth Pointer a bien été diffusé (je me souviens du mixage au studio, mais pas sûr).
   En Pologne, nous jouerons 1 ‘nouvelle’ piece classique, de Chopin, dans un arrangement de Robert. Pas certain que nous allons le programmer aux USA ou en automne …
   Jan

 5. 9 Jeroen 14 maart 2014 om 8:07 am

  Jan,

  ondertussen horen we niks meer van Zweden. Het laatste zei je dat het niet goed liep met de billing.

  Wil dit zeggen dat er in 2014 geen Zweedse concerten komen.

  BTW Met al die landen wordt het moeilijk om ons altijd up to date te houden zeker? 😉

  mvg

  Jeroen

  • 10 janvereecke 14 maart 2014 om 9:58 am

   Jeroen,
   Zweden staat voorlopig gepland net voor de start van de Antwerpse shows, dus eind oktober/begin november. Idee is om deels zelfde billing te hanteren, indien mogelijk. Up-to-date houden is idd een uitdaging, maar we hebben er recent een nieuwe collega bij, die ondermeer over de digitale communicatie gaat waken, en ze gaat aanwakkeren.
   Jan

 6. 11 Laurent 14 maart 2014 om 10:13 am

  Jan,j’ai l’enregistrement TV de 2002,On My Own ne figure pas dessus,par contre,ce morceau est sur le cd.Merci pour votre réponse.

 7. 12 Jeroen 23 maart 2014 om 9:04 pm

  Hey, dag Jan,

  hoe is jullie Poolse avontuur gisteren afgelopen? En al vooruitgang in de billing van het najaar? Komt er in Duitsland opnieuw een cd uit? Is het een idee om een best of cd 2013 uit te brengen met het beste van alle shows vorig jaar?

  Zoals je ziet weer veel vragen. Ik wil je gewoon wat inspiratie bezorgen ;-).

  groeten

 8. 13 Thierry 27 maart 2014 om 8:56 pm

  Hey Jan

  Ben ook benieuwd naar het Poolse avontuur. Btw misschien nog een leuke tip. Gisteren hoorde ik iemand op de radio en dacht van,”he die is er even tussenuit geweest en blijkbaar heeft hij een nieuw album na al die tijd… en ik dacht er ineens aan dat dat een groot talent is van eigen bodem met een reeks hits op zijn naam…. “Wrong”, “The best is yet to Come”, “Never back down”, .. Novastar ! Misschien te overwegen.

 9. 14 Laurent 7 april 2014 om 8:48 am

  Salut Jan

  Toujours pas d’avancée dans la programmation des concerts d’Anvers?

  Avez vous trouvé “l’artiste classique”?

  Laurent

 10. 15 bianca 7 april 2014 om 1:50 pm

  bale jan,dat het allemaal zo tegen zat met de start en lancering van night of the proms in the states,maar jan,laat a.u.b. the pointer sisters,chic en michael mc donald ook naar nederland komen met de show in ahoy dat zou helemaal top zijn!we zijn al volop in afwachting van de bekendmaking van de artiesten

 11. 16 Jeroen 7 april 2014 om 7:06 pm

  De herfstkalender van Kenny Loggins is nog maagdelijk blank. Misschien willen ze hem eerst testen dit najaar alvorens te boeken voor het najaar…

 12. 17 Laurent 12 april 2014 om 1:08 pm

  Jan

  Je suppose que vous en avez déjà entendu parler.Le quatuor Salut Salon.Par leurs attitudes,elles me font penser à Igudesman & Joo.

  Peut être,les verrons nous un jour aux concerts NOTP!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,737 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: