Wordt USA even goed als Polen ?

Vrienden,

Het was één groot feest, ruim 2 weken terug, in de Atlas Arena in Lodz (spreek uit als ‘woedch’) : een schitterend publiek, een érg gemotiveerd lokaal koor, een prettig weerzien met Amy, OMD en Coolio, een fijne kennismaking met 4 nieuwe Div4s en met Natalia Kukulska, en uiteraard de gebruikelijke foutloze prestaties van ‘ons’ orkest, ‘onze’ electric band (met gast-gitarist Arie Storm), John en met onze uiterst bekwame crew !

Coolio tijdens repetitieOp woensdag hadden we in Antwerpen al het volledige repertoire gerepeteerd, met orkest + band + techniek, en we hadden audio-opnames gemaakt en aan iedereen toegestuurd, zodat we enkel nog op de dag van de show ongeveer 2 keer 2 uur zouden repeteren, vooral met de solisten en het koor.  Voor sommige solisten liepen die repetities bijzonder vlot (Amy en OMD hebben elk nummer welgeteld één keer doorgenomen), maar Coolio had om te beginnen al ‘moeilijkheden’ om tijdig in de zaal te komen, wat toch voor wat stress zorgde : onze planning liet immers niet teveel ruimte voor overtime.  Uiteindelijk was hij beschikbaar, vergezeld van een saxofonist én een sopraan, en hij maakte er al tijdens zijn repetitie een feestje van, door het podium te verlaten en met enkele overtallige koorleden op de foto te gaan.

Ik geef ook graag een pluim aan de presentator, die zich (in een voor ons onverstaanbare taal) uitstekend van zijn taak heeft gekweten, én dus de juiste toon vond om het publiek uit te nodigen te participeren, te walsen, te dansen, te zingen, enz.  Dat zijn allemaal zaken die voor het publiek in Benelux en Duitsland evident zijn, maar niet zo in een nieuwe stad/land.

Ook een dikke pluim voor Kris en Chris, de 2 lokale promotoren, die hun vele werk (en hun investering – zo’n eerste show kost vooral geld, en brengt dus zeker niks op) beloond zien met een super sfeer tijdens de show, en met vele positieve reacties (op Facebook) na afloop – ik heb met plezier gebruik gemaakt van de handige vertaalfunctie die Facebook heeft ingebouwd.

Al het voorgaande is uiteraard een bijzondere stimulans om hetzelfde te gaan realiseren in de 4 steden in de VS, binnen ruim 2 maand.  Paul en zijn team, en de lokale partners per stad, zijn druk bezig met allerlei doelgroepen (grote bedrijven, koren, country clubs, …) aan te spreken om hen het concept uit te leggen : dat is de grote uitdaging in de VS : een Amerikaan denkt aan een ‘afstudeer-bal’ wanneer hij het woord ‘prom’ hoort …  Vandaar dat we trouwens op de hulp van onze bezoekers in Europa rekenen om vanaf morgen hun netwerk in te schakelen om de boodschap van NotP via-via naar de VS te brengen.  Daarbij belonen we de beste ambassadeur met een duoticket voor één van de shows in de VS, vliegtuigreis en hotel inbegrepen.  Je verneemt weldra dus meer over deze kettingbrief.

Jan

Advertenties

18 Responses to “Wordt USA even goed als Polen ?”


 1. 1 Marinus 18 april 2014 om 12:49 am

  Het ligt er een beetje aan wat u met ‘goed worden’ bedoeld.

  Als ik het goed begrepen heb (uit tweede hand, fansites, youtube, …) zal de enthousiaste ontvangst van het poolse publiek moeilijk te overtreffen zijn.

  Gezien de USA-line-up denk ik dat het artistiek gezien nog wel beter zou kunnen worden dan Polen.

  Tenslotte vraag ik mij af of er financieel succes geboekt moet worden. Is het acceptabel als er een (beperkt) verlies geleden wordt, als dat gezien kan worden als investering in winstgevende toekomst?

  Even iets anders, ik heb ooit het onmogelijke droomduo Peter Gabriel en Kate Bush genoemd, wetend dat Kate Bush niet live op tour gaat. Nu zij de wereld verrast heeft met de aankondiging van een reeks concerten in Londen komt ze toch hoog op mijn verlanglijstje.

  Die concertreeks was in no-time uitverkocht en de ticketprijzen vallen vast in een andere categorie dan die van de NotP dus ik begrijp ook wel dat het voorlopig een droom zal blijven.

  • 2 janvereecke 18 april 2014 om 5:27 pm

   Dag Marinus,
   een (beperkt) verlies is zeker acceptabel, en als investering in de toekomst te beschouwen … Uiteraard doen we onze best om deze investering te minimaliseren.
   Ivm Kate : ik heb een mail naar haar manager gestuurd, zonder enige reactie.
   Jan

 2. 3 Jeroen 2 mei 2014 om 9:00 pm

  Dag Jan,

  nog steeds geen nieuws wat de najaarsbilling betreft?

  mvg

  Jeroen

 3. 4 Jeroen 4 mei 2014 om 8:56 am

  Jan,

  misschien nog een tip. Ik weet dat jullie indertijd verregaande contacten hadden om Neil Finn van Crowded House te boeken toen die groep plotseling besliste een reünie op poten te zetten en deze bleek nog een succes te zijn ook.
  Ondertussen zijn we al een tijdje verder en is Neil Finn opnieuw solo op tournee. Volgende week zondag staat hij zo in het koninklijk circus in Brussel met zijn dizzy hights tour. Misschien kan je zondag deze klepper overtuigen in november nog eens het beste van zichzelf te geven.

  mvg

  Jeroen

 4. 5 Laurent 8 mei 2014 om 4:17 pm

  Je me risque à établir une petite liste d’artistes où groupes qui pourraient participer aux concerts de cet automne.
  Parmi eux,cher Jan,y en a t’il avec lesquels des contacts ont été établis?

  Duran Duran
  Pet Shop Boys
  Stevie Wonder
  Kim Wilde
  Muse
  Tina Turner (je sais,je rêve)

  Je dois avouer,que je suis impatient de connaitre les premiers noms qui seront dévoilés officiellement j’espère prochainement!

  Laurent

 5. 6 Jeroen 10 mei 2014 om 5:05 pm

  Ik heb net een rit van Lier naar het verre Oostende achter de rug maar zo’n lange ritten vang ik op met een cd van de Proms in de cd-speler. Deze keer passeerden de Duitse cd van 2009 en de Belgische van 2005 de revue.

  Dat zette me aan het denken. Zij de volgende artiesten haalbaar?

  – Chris Rea
  – Steve Winwood
  – Shania Twain
  – Earth, wind & fire (of wat er nog van overschiet)
  – Pink
  – Hall & Oates (zijn dit jaar opgenomen in de Rock ’n roll hall of fame!!)
  – John Hiatt
  – Peter Gabriel
  – Bette Midler
  – Lauryn Hill

  mvg

  Jeroen

 6. 7 Jeroen 11 mei 2014 om 10:02 pm

  Jan,

  misschien nog een tipje: Gabriel Rios heeft nog niks staan voor het najaar!

 7. 8 WIM 14 mei 2014 om 6:42 pm

  Dag Jan,

  wat blijft het stil…

  Ik loop al enkele maanden met volgende namen in mijn hoofd :

  – Brian May (eventueel met Kerry Ellis van zijn Candlelights Tour?)
  – Ringo Starr (gaat regelmatig op tour met een All Stars Band (waarin al verschillende NotP alumni gespeeld hebben), maar volgens mij is het al een hele tijd geleden dat hij in Europa getourd heeft)
  – Jon Anderson (ex-zanger van Yes, maar ook bekend van zijn hits samen met Vangelis)
  – Blue Man Group (voornamelijk voor het percussie gedeelte van hun show)
  – Pet Shop Boys blijven ook rondspoken in mijn gedachten, maar die hebben het waarschijnlijk te druk met Electric tour en hun nieuw Tennant/Lowe project dat zijn premiere zal beleven op die andere Proms in Londen 🙂

  Succes met de Proms in the US of A, ik zal er niet bij zijn, wegens nog maar 0 punten verzameld 😉 😀

  MvG.
  WIM

 8. 9 WIM 15 mei 2014 om 3:44 pm

  Ik wist dat ik er nog eentje vergeten was :

  Chris Isaak (Wicked Game, Blue Hotel, maar tijdens zijn optredens ook Johnny Cash songs)

 9. 10 Jeroen 21 mei 2014 om 8:13 pm

  Dag Jan,

  hoe vorderen de Amerikaanse voorbereidingen. Loopt alles gesmeerd een maand voor de Amerikaanse première?

 10. 11 Jeroen 22 mei 2014 om 7:06 am

  Dag Jan,

  ik hoor geruchten dat er dit najaar één en hetzelfde programma klaargestoomd wordt voor Zweden, België, Nederland en Duitsland. Klopt dat?

  mvg

  Jeroen

 11. 12 Jeroen 23 mei 2014 om 8:11 am

  Misschien nog een ideetje voor dit najaar.
  In navolging van Noordkaap dat in zijn afscheidsjaar optrad als special guest op de Proms, misschien dit jaar een echte wereldster tijdens zijn afscheidstournee op de proms: Rocco Granata. Liedjes die perfect met orkest zijn uit te voeren en bovendien liedjes die iedereen kent…

 12. 13 Jeroen 24 mei 2014 om 3:38 pm

  Jan,

  mocht je nog wanhopig op zoek zijn naar namen en je inspiratie is op, dit zou nog een leuk programma zijn:

  * Aeromsmith (zijn bezig aan een tournee in Oost-Europa, maar doen onze kontreien niet aan, bovendien zijn ze nog vrij voor dit najaar en hebben, denk ik, toch wel wat leuke nummers om te bewerken)
  * Nelly Furtado (een recentere artieste, die wat op de achtergrond verdwenen is, maar fly like a bird en Forza zouden toch moeten werken)
  * James Morrison (eveneens een recentere artiest, met een specifieke stem, heeft bovendien een fantastisch duet met Nelly Furtado van enkele jaren geleden, dat perfect zou moeten klinken met orkest)
  * Train (een groep die een tiental jaar terug een hele grote hit had met drops of Jupiter, maar zijn sinds een tweetal jaar volledig terug met nieuwe hits, maar zijn niet die grote naam geworden die ze eigenlijk wel verdienen)
  * Snow Patrol (ook zo’n typische groep, hebben een aantal hele grote hits gehad, remember Shut your eyes, …, maar zijn ook wat van de aardbodem verdwenen)
  * Steve Winwood (ik blijf hem maar voorstellen omdat ik overtuigd ben dat dit moet werken, zeker gezien de grote hits die hij zong voor de Spencer Davis Group die iedereen moet kennen)
  * Maroon 5 (zijn met een nieuwe plaat gekomen, maar ik denk dat die wel heel groot zijn in Amerika en bijgevolg waarschijnlijk niet betaalbaar)
  * Joe Jackson (niet de pa van… :-), toch een droom om is she reallly going out with him en she’s my number two eens met een orkest te horen)
  *Elvis Costello (is niet de grote hitmachine, maar heeft toch een aantal nummer die in het collectieve geheugen zitten. ‘She’ moet fantastisch klinken terwijl ‘oliver’s army’ en ‘watching the detectives’ voor een feestje moeten zorgen.
  * en tot slot, misschien volledig buiten proportie: Brian Wilson, de grote zanger van The Beach Boys moet toch voor een feestje kunnen zorgen, alleen jammer dat hij zijn teksten niet altijd meer weet :-))

  Zo, hopelijk heb je iets aan dit lijstje Jan
  Maar voel anders zeker ons ongeduld niet :-).

  mvg

  Jeroen

 13. 14 Laurent 28 mei 2014 om 7:02 pm

  Cher Jan

  Il y a un an,vous nous dévoiliez les premiers noms d’artistes pour Anvers….

  Laurent

 14. 15 Jeroen 29 mei 2014 om 8:18 am

  Nog een tipje voor een special guest: vooral naar het einde wordt het interessant als ze zelf zingt. Zet de zaal gewoon in vuur en vlam: Anita Meijer.

 15. 16 Thierry 31 mei 2014 om 11:43 pm

  Show Patrol, hoewel super, is denk ik financieel geen haalbare kaart… of het moet zijn dat ze “goedkoper” geworden zijn…

 16. 17 Hans 14 juni 2014 om 2:39 pm

  enig idee wanneer deeerst naam gaat vallen voor Antwerpen Jan

 17. 18 Laurent 15 juni 2014 om 8:21 am

  Cher Jan

  Je vous souhaite beaucoup de succès aux USA!

  Cordialement.

  Laurent


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Je leest op deze blog de muzikale ervaringen en verhalen van Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms.

Concertdata 2018

Rotterdam – Nederland

za 17 november | Rotterdam Ahoy
Klik hier om te reserveren

ma 19 november | Rotterdam Ahoy (privé show)
di 20 november | Rotterdam Ahoy (privé show)

Antwerpen – België

vrij 23 november | Sportpaleis
za 24 november | Sportpaleis

Klik hier om te reserveren

Duitsland – Luxemburg

vrij 30 november t.e.m. za 22 december

Klik hier om te reserveren

Blog Stats

 • 406,878 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: